Optakt: Premier League starter i aften

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

I aften går det løs, når PDC’s absolutte elite tager hul på første runde af årets Premier League-turnering. 

2018-udgaven af Premier League er historisk på flere måder. For det første, vil det være første gang nogensinde at Phil Taylor ikke er med i turneringen. For det andet, så er der i år et rekord stort antal af debutanter blandt feltets ti spillere, idet hele fire håbefulde dartspillere for første gang i karrieren skal i ilden i verdens vel nok største dartturnering, kun overskygget af verdensmesterskabet. Derudover er den samlede præmiepulje i år også rekord høj, eftersom PDC-formanden, Barry Hearn, har valgt at krydre den eksisterende præmiesum med 100.000 pund, således at der vil være hele 825.000 pund at spille om, svarende til godt og vel syv millioner danske kroner. 2018 vil desuden markere året, hvor Premier League første gang afvikler en runde i Tyskland, nærmere bestemt i Mercedez-Benz Arenaen i Berlin.

LÆS OGSÅ: Disse Premier League-spillere rammer oftest det de sigter efter

Årets Premier League turnering er den fjortende i rækken, hvortil Michael van Gerwen er forsvarende vinder af trofæet. Faktisk har den hollandske verdensetter været i finalen samtlige år siden sin debut i 2013, hvilket endnu har kastet tre titler af sig. Gary Anderson og Raymond van Barneveld er desuden de eneste øvrige spillere i turneringen som har prøvet at vinde Premier League-titlen tidligere.

Før nogen af spillerne imidlertid behøver at spekulere i at løfte trofæet torsdag d. 17. maj, så skal der i første omgang afvikles 16 indledende runder, fordelt på 15 torsdage, hvorefter semifinalen og finalen afvikles samme aften. Det er dog kun otte ud af de ti spillere som får lov at spille samtlige indledende runder, eftersom de to lavest placerede spillere i tabellen vil blive sorteret fra efter de første ni runder. Årets første runde afvikles i 3Arena i Dublin, Irland.

Lodtrækningen til turneringen skabte en hel del overskrifter, eftersom vedensetteren, Michael van Gerwen, i aftenens fjerde kamp møder den nykårede verdensmester, Rob Cross. Det vil være de to spilleres første indbyrdes opgør siden VM-semifinalen i december, hvor Rob Cross som bekendt vandt 6-5 på trods af seks missede matchpile af Michael van Gerwen.

Aftenens første kamp skal imidlertid afgøres mellem debutanten og den nu forsvarende Champions League-vinder, Mensur Suljovic, og Australiens nummer ét, Simon Whitlock, som gør comeback til Premier League efter tre års fraværd.

Aftenens andet opgør vil blive en hurtig afviklet affære, når den dobbelte vinder af turneringen, Gary Anderson, på trods af sine fortsatte rygproblemer skal forsøge at knække sit tidligere protegé, Michael Smith, som i øvrigt virker til at være tilbage i topform.

Nordirske Daryl Gurney får brug for al den erfaring han kan sammensætte, når debutanten jagter karrierens anden indbyrdes sejr over Raymond van Barneveld. Barneveld som selv vandt turneringen i 2014, og har desuden besejret den forsvarende Grand Prix-vinder de seneste to gange de har mødtes.

Årets første Premier League runde lukkes og slukkes af Peter Wright og Gerwyn Price, hvor sidstnævnte i sin debutkamp forventes at komme under gevaldigt pres fra verdensranglistens nummer to og nu fem-dobbelte deltager i turneringen.

Samtlige kampe vil blive sendt på TV3 Max og Viaplay fra klokken 20:00.

Program:
Mensur Suljovic – Simon Whitlock
Gary Anderson – Michael Smith
Daryl Gurney – Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen – Rob Cross
Peter Wright – Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*