Michael van Gerwen besejrer Rob Cross på Premier Leagues åbningsaften

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen fik sin revanche fra VM-semifinale nederlaget tilbage i december.

Med et gennemsnit på 100,8 vandt den hollandske verdensetter Michael van Gerwen her til aften 7-2 over verdensmesteren Rob Cross på Premier Leagues åbningsaften. Rob Cross leverede selv et solidt gennemsnit på 98,85, men som så ofte før viste det sig, at gennemsnit under 100 sjælendt har en chance mod den forsvarende Premier League-vinder.

Undervejs i kampen lukkede Michael van Gerwen desuden fra 114 hele tre gange, hvilket bidrog til en lukkeprocent på 58,33. Med sejren topper Michael van Gerwen nu Premier League tabellen, og kan nu glæde sig over endelig at have fået revanche for semifinale-nederlaget til Rob Cross ved VM tilbage i december.

Michael van Gerwens fornemme præstation blev dog overgået af australske Simon Whitlock. Verdensranglistens nummer syv gjorde comeback til Premier League efter tre års fraværd. Et comeback som blev markeret med en åbenlys stolthed, og fra stillingen 1-3 til debutanten Mensur Suljovic, lykkedes det alligevel 2012-finalisten at vinde kampen med cifrene 7-5 og et gennemsnit på hele 106,49 og en lukkeprocent på 87,5 %.

Whitlocks sejr blev fulgt op af endnu en overraskelse, idet Michael Smith var bagmanden bag endnu et comeback, da han ved stillingen 1-5 til sin gamle læremester Gary Andersen, udnyttede skottens rygproblemer og dertilhørende pludselige formdyk, for sidenhen at vinde seks legs i træk og derved sejre 7-5.

Raymond van Barneveld, som vandt turneringen tilbage i 2014, måtte ligeledes fremtvinge et comeback mod sin 19 år yngre modstander, Daryl Gurney, som ved stillingen 6-3 var på rette kurs med henblik på at hente en sejr i karrierens første Premier League optræden. Sådan skulle det dog ikke gå, hvilket Barneveld cementerede med en 79-lukker i sidste leg, for derved at afgøre sæsonens første uafgjorte resultat.

I aftenens sidste opgør havde Peter Wright valgt at skifte ammunition, hvilket ikke umiddelbart bragte den store succes af sig. Ganske vist endte kampen 6-6, men med fire missede matchpile og et samlet gennemsnit på 92,93 mod Gerwyn Price kan Peter Wright ikke være tilfreds med sin sæsonstart, og det skal derfor blive spændende at se, om sidste års finaledeltager har de samme pile med på scenen igen om en uge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*