Bobby George: Dette karakteriserer en god dartspiller

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Neil Turner/TSL

72-årige Bobby George var i 80’erne en af de mest profillerede dartspillere på kloden.

Bobby George er et ikon i dartverdenen. Med to VM-finaleplaceringer i henholdsvis 1980 og 1994 har han opnået mere end de fleste, omend det aldrig blev til meget mere end det.

Siden karrierestoppet i starten af 00’erne har Bobby George erhvervet sig som opvisningsspiller og dartekspert, hvor han er særligt aktiv i BDO-regi. Derudover er den 72-årige “King of Bling” for nyligt kommet sig over et længere sygdomsforløb, og har i den forbindelse deltaget i et interview med det engelske medie ShortList.com hvor han beskriver hvad det kræves for at blive en god dartspiller, og hvad der adskiller fårene fra bukkene.

 

– Professionelle dartspillere bliver ikke nervøse. Hvis man gjorde, så ville man aldrig nå toppen.

– En masse folk tror at de kan spille dart. Og det kan de formentlig også i deres køkken eller nede på pubben. Men når der er hundredvis der kigger på, plus alle dem der kigger med på TV, så nytter det ikke at man tænker på dem mens man spiller, så ville du aldrig have evnerne til at nå til den store scene.

– Du skal aldrig tænke på fyren bag dig, som venter på at du fuck’er up. En top-dartspiller spiller ikke mod sin modstander, men mod skiven. Jeg spekulerede aldrig over hvem jeg spillede mod. En spillers navn kan hyle dig ud af den.

– For at blive en god dartspiller er det vigtigt ikke at tænke, men at kaste. Jeg har set et hav af fyre overtænke kastet. De tager deres tid, går væk fra ocheen og tilbage igen, mens de klør sig i ansigtet. Det gør du ikke når du træner, så hvorfor gøre det når det er alvor?

– Hvis du gør noget hele tiden, desto lettere bliver det for hjernen at arbejde under pres. Dedikeret træning opnår to mål for en spiller: Muskelhukommelse og mental selvtillid. Muskelhukommelse gør at en spiller kan ramme det samme felt igen og igen, mens den mentale selvtillid lindrer en hver form for pres, fordi man har gjort det så mange gange før.

– Jeg trænede aldrig alene. At træne under konkurrence-lignende forhold, selv hvis der ikke er noget på spil, det holder sindet skarpt og musklerne løse. Dart er som sex: Du kan gøre det alene, men intet slår den ægte oplevelse, afslutter Bobby George.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*