Verdens højeste gennemsnit fordelt på kontinenter

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Brasilianske Diogo Portela slog i går rekorden for det højeste TV-transmitterede gennemsnit af en sydamerikansk dartspiller nogensinde.

Med et gennemsnit på 91,66 i gårsdagens nederlag til Peter Wright, slog brasilianske Diogo Portela rekorden for det højeste TV-transmitterede gennemsnit i en dartkamp af en sydamerikansk dartspiller. En rekord han overtog fra Guyanas’ Norman Madhoo, som ved PDCs VM i 2011 leverede et gennemsnit på 82,05.

Men hvem er indehaverne af rekorden for de højeste TV-transmitterede gennemsnit, fordelt på verdens øvrige 5 kontinenter (og ja, den skarpe læse vil bemærke at der findes 6 øvrige kontinenter – den endnu skarpere læser vil imidlertid have bemærket, at der endnu aldrig har optrådt en dartspiller på TV, som repræsenterede Antarktis).

Det er ingen overraskelse, at Michael van Gerwen, som i skrivende stund jagter sit tredje verdensmesterskab, er indehaver af rekorden for Europas højeste gennemsnit nogensinde leveret foran rullende kameraer. Med et gennemsnit på intet mindre end 123,4 i en Premier League-kamp mod Michael Smith i 2016, eliminerende hollænderen Phil Taylors hidtidige rekord på 118,66. Dermed er Michael van Gerwen ikke blot indehaver af rekorden for Europas højeste TV-transmitterede gennemsnit nogensinde, men også verdens højeste.

Det var vanvittige scener da Michael van Gerwen i 2016 satte verdensrekorden for det højeste TV-transmitterede gennemsnit nogensinde på 123,40. Et gennemsnit som nemt kunne være endt på over 130, hvis blot hollænderen havde lukket på double 18 i 7. leg. 

En anden spiller som var i aktion i går aftes, og som er indehaver af en lignende rekord, er sydafrikanske Devon Petersen. På trods af et fornemt comeback fra stillingen 0-2 til 2-2 i gårsdagens kamp mod Darren Webster, måtte 31-årige Petersen i går forlade turneringen efter første runde for andet år i træk. Det ændrer dog ikke ved, at Petersen fortsat er indehaver af rekorden for det højeste TV-gennemsnit af en afrikansk dartspiller, eftersom han ved PDC’s World Cup i 2012 leverede et fornemt gennemsnit på 101,52 i sin 4-3 sejr over Richie Burnett.

Hvis man vender snuden i østgående retning, finder vi 63-årige Paul Lim som indehaver af den asiatiske rekord. Rekorden blev sat ved PDC’s World Cup tidligere i år, hvor Lim med 100,40 i gennemsnit leverede en ganske hæderlig indsats. Det var dog langt fra nok, eftersom modstanderen ved den lejlighed leverede verdenshistoriens næsthøjeste transmitterede gennemsnit på intet mindre end 121,97. Således vandt Kim Huybrechts kampen med cifrene 4-1.

Det er efterhånden en årrække siden at John Part spillede sin seneste individuelle optræden på TV. Faktisk skal vi helt tilbage til PDC’s VM i 2015, hvor den tre-dobbelte verdensmester måtte kapitulere allerede i første runde med et gennemsnit på 84,78 mod Keegan Brown. Langt fra Parts – og dermed også den nordamerikanske – rekord, som Part satte i et 3-8 nederlag til Phil Taylor ved Premier League i 2008. Et hæderligt gennemsnit, som dog blegner ved siden af den australske rekord. En rekord sat af Corey Cadby, som i sin blot tredje TV-kamp nogensinde præsterede et gennemsnit på hele 109,57 ved Perth Darts Masters 2016. På trods af det yderst imponerende gennemsnit, tabte Cadby alligevel kampen med hele 10-2 til Peter Wright, som selv formåede at præstere et gennemsnit på iøjnefaldende 109,57.I øvrigt, så er det højeste TV-gennemsnit nogensinde, leveret af en dansker, præsteret af Per Laursen, som ved PDC’s VM i 2011 leverede en solid præstation i anden runde, hvilket resulterede i et samlet gennemsnit på 93,19. Det var dog ikke helt nok mod en hvis Phil Taylor, som ved den lejlighed selv leverede et gennemsnit på 102,09, og efterfølgende vandt kampen med cifrene 4-0 i set.

Oversigt over rekord for de respektive kontinenters højeste TV-transmitterede gennemsnit: 

Europa: Michael van Gerwen 123,40 (Premier League 2016)

Australien: Corey Cadby 109,57 (Perth Darts Masters 2016)

Nordamerika: John Part 103,66 (Premier League 2008)

Afrika: Devon Petersen 101,52 (World Cup 2012)

Asien: Paul Lim 100,40 (World Cup 2017)

Sydamerika: Diogo Portela 91,66 (VM 2017)

Antarktis: Uidentificeret kejserpingvin skulle i 2004 (efter sigende) have leveret et gennemsnit på 63,7 i en opvarmningskamp til de pingvinske-vinterlege samme år. Desværre blev kampen ikke vist på TV, og er derfor ikke inkluderet i den officielle statistik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*