Optakt: Endnu en lang dart-dag står på programmet

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Så blev det søndag og igen i dag er der otte kampe på programmet.

Hold da op for et niveau Gary Anderson lagde for dagen i går. Han er bestemt i form og kan han holde det niveau i resten af turneringen, så er det lige ved, at han kan udfordre Gerwen. Anderson er i hvert fald sikkert videre med en 3-0 sejr.

Derudover fik vi også sendt en del overraskelser videre i turneringen igår. Både Zoran Lerchbacher, Steve West, Jermaine Wattimena og Jan Dekker overraskede i hver sin forstand og gik videre, Robert Thornton var noget mere forventeligt.

I dag er der så igen hele otte kampe på programmet. Blandt spillerne i dag finder vi Dave Chisnall og et af de skandinaviske bud, Kim Viljanen. Og Viljanen får vi allerede at se tidligt i dag, da han skal spille under eftermiddags-sessionen.

Eftermiddags-session

Kenny Neyens v Jamie Lewis 

Dagens første indspilskamp, hvor det burde blive en sejr til Jamie Lewis. Lewis har været en del af PDC i en del år og sidste år endte han faktisk blandt de sidste 32 under VM. Kenny Neyens er en forholdvis ny spiller på denne scene, men han har bestemt et talent og ham kunne vi godt se meget mere til fremover, men lige nu må Lewis være bedst.


Alan Norris v Kim Viljanen

Her har vi så den første spiller fra PDC Nordic and Baltic. Han skal op mod Alan Norris og det kunne godt gå hen og blive en spændende kamp. Viljanen kan i hvert fald godt spille dart på trods af hans plads som nummer 96 på Order of Merit mod Norris’ 15. plads. Lad os krydse fingre for noget skandinavisk succes.


Kyle Anderson v Peter Jacques

Eftermiddags-sessionen mest spændende kamp i mine øjne. Kyle Anderson er kun blevet bedre og bedre i denne sæson og han kommer til at være et navn vi oftere og oftere vil se på den store scene. Men Peter Jacques kan godt nok også spille god dart. Når man kigger ned over hans mange resultater, så har han faktisk slået en del af de profilerede navne og faktisk har han også slået Anderson. De mødte nemlig hinanden under Europa Touren og her vandt Jacques 6-3. Dette kunne sagtens blive en tæt affære.
Jonny Clayton v Kenny Neyens/Jamie Lewis

Ikke den værste modstander Neyens eller Lewis kunne løbe ind i. Ikke at gøre Clayton ringere end han er, men lodtrækningen kunne bestemt være værre. Lewis ville godt kunne slå Clayton på en god dag og hvis Neyens skulle gå hen og slå Lewis, så kan jeg ikke se hvorfor han ikke skulle kunne slå Clayton også.

Aften-session

Willard Bruguier v Cody Harris 

Her har vi endnu en indspilskamp. Bookmakerne har Harris som favorit, kan han leve op til det? Det må aftenen jo vise, sikkert er det i hvert fald, at vinderen skal møde Ian White senere i aften.


James Wade v Keegan Brown

Så skal vi også have James Wade i aktion. Han skal op imod unge Keegan Brown. Wade er, meget forståeligt, favorit til kampen og han bør da også vinde den. Wade rammer bestemt ikke altid topniveau, men her bør han ikke få problemer. De to spillere har tidligere mødt hinanden, men det var helt tilbage i 2015, hvor Wade vandt 5-2 i en Grand Slam-kamp.


Dave Chisnall v Vincent van der Voort

Dave Chisnall har bestemt ikke haft tur i den i denne sæson. Han har langtfra lignet sig selv og han har slet ikke ramt det niveau, som vi tidligere har set ham spille med. Og det kunne godt gå hen og blive en fordel for Vincent van der Voort. Han vinder dog godt nok sjældent når han møder de tunge drenge, men hvis Chisnall ikke rammer niveau, så er det ikke udelukket at vi får turneringens hidtil største chok. Men hvis ‘Chizzy’ kan ramme det niveau vi kender ham for, så bør han ikke få problemer. Vi må se hvor godt forberedt han er.

Ian White v Willard Bruguier/Cody Harris

Ian White bør vinde denne kamp sikkert, uanset hvem han får æren af fra indspilskampen. White er simpelthen bare bedre end begge mulige modstandere og derfor bør der ikke være nogen tvivl om sejrherren i denne kamp.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*