Optakt: Tredjedagen byder på en hel dart-dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Sky Sports

I dag spilles turneringens første eftermiddags-session og derudover skal vi i aften se den tidligere verdensmester Gary Anderson.

Så blev andendagen også gennemført og igen så vi noget ganske god dart. Især fra Dimitri Van den Bergh som spillede med en fantastisk ro, på trods af at Stephen Bunting lavede turneringens første 170-lukning undervejs i kampen. En 3-1 sejr blev det til for belgieren.

Derudover fik vi også sendt Phil Taylor videre, så ham får vi som minimum at se en gang til. Og sidst men ikke mindst gik Rob Cross også videre efter en sejr på 3-0 over Seigo Asada, som havde vundet aftenens første kamp, nemlig indspilskampen.

Nu er det så blevet lørdag og det betyder at vi har utrolig meget dart at se frem til i dag. Der er nemlig både en eftermiddags-session og en aften-session i dag. Det betyder i andre ord, at der er hele otte kampe i dag, hvor to af dem er indspilskampe, ligesom den første kamp i går aftes.

Eftermiddags-session

Brendan Dolan v Alan Ljubic

Brendan Dolan er bestemt ikke et ukendt navn på PDC-scenen og det vidner hans plads som nummer 36 på Order of Merit da bestemt også om. Han bør og skal vinde denne kamp, men kampe af så korte formatter er ikke altid så lette at forudsige.

Benito van de Pas v Steve West

Her har vi et opgør som meget vel kan blive en gyser. Benito befinder sig højest på Order of Merit, men man kan aldrig afskrive en mand som Steve West. West har det svært mod de helt store drenge og topniveauet hos Benito må også siges at være bedst. Benito har bare ikke præsteret på det sidste. Er han i form til turneringen? Det må han bevise i dag.

Mervyn King v Zoran Lerchbacher

Det er ved at være nogle dage siden, at Mervyn sidst vandt en af de store titler, men derfor er han bestemt stadig favoritten her. De to spillere mødte hinanden under Europa Touren i år og der blev det til en 6-2 sejr for Mervyn King.

Robert Thornton v Brendan Dolan/Alan Ljubic

Man må næsten antage det bliver Brendan Dolan, som Thornton kommer til at stå overfor. Hvis Thornton spiller til sit bedste, så burde han  vinde. Men Thornton er bare ikke altid den mest stabile spiller. Dette kunne sagtens blive en interessant kamp.

Aften-session

Jeff Smith v Luke Humphries 

Luke Humphries har fået en ganske udmærket lodtrækning som debutant. Han møder nemlig en anden Ally Pally-debutant, nemlig Jeff Smith. Jeff Smith har været en del af dartsporten i noget længere tid end Humphries, men det har primært været i BDO og WDF han har gjort sine folder. Her har Smith en finale til BDO’s VM som det bedste resultat. Humphries er en fremtidens mand med sine 22 år og til PDC’s ungdomsverdensmesterskab blev det til en semifinale. Lad os se om det bliver rutinen over talentet eller omvendt i denne kamp.




Joe Cullen v Jermaine Wattimena

Her har vi en kamp mellem to unge herre, som begge har prøvet at være en del af VM-cirkusset før. Cullen har dog været en del af hele PDC-cirkusset noget længere end Wattimena og derfor må han siges at have noget mere rutine. Cullen har samtidig også fået et par titler på CV’et igennem karrieren og derfor kan han nok godt trække favoritkortet i denne kamp.


Jelle Klaasen v Jan Dekker

På trods af, at Klaasen indtager en plads som nummer 12 og Dekker en plads som 48 på Order of Merit, så betyder det bestemt ikke, at Klaasen er storfavorit her. Dekker kan nemlig godt spille dart, det beviste han så sent som i sidste måned, hvor han blandt andet slog Michael Smith og Simon Whitlock til Players Championship. Men vi skal selvfølgelig ikke glemme, at Klaasen har spillet dart på et sådant niveau, at han fik en plads i Premier League i år.


Gary Anderson v Jeff Smith/Luke Humphries

Uanset hvem der skulle vinde indspilskampen, så må Gary Anderson siges at være favorit her. Anderson bør med hans niveau som minimum spille sig i kvartfinalen og derfor skal denne kamp simpelthen bare vindes i sikker stil.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*