Glen Durrant taler ud om muligt PDC-skifte og Grand Slam

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Glen Durrant ser frem til weekendens udfordringer.

Den regerende Lakeside-vinder, Glen Durrant, debuterede sidste år ved PDC’s Grand Slam of Darts, hvor det blev til en andenplads i puljespillet, hvorefter han tabte en velspillet kamp til Raymond van Barneveld i knockout-fasen med 7-10. På lørdag er han klar til igen at give det et skud mod verdenseliten i engelske Wolverhampton.

– I år ved jeg hvad jeg kan forvente. Jeg er dybt fokuseret og jeg håber at gøre det rigtig godt, udtaler Glen Durrant til skysports.com.

– Da jeg spillede mod Barney sidste år, var han virkelig flink overfor mig både før og efter kampen. Jeg fik en masse ros, og det er rart at høre sådanne ting, tilføjer Durrant om mødet med den femdobbelte verdensmester, før han uddyber.

– Ved stillingen 5-5 kan jeg huske at jeg tænkte “kom nu, det er nu du har chancen”, men før jeg kunne se mig om, var han foran 8-5.

– Jeg nød kampen, og jeg kan ikke vente med at komme tilbage, afslutter Durrant, med henblik på turneringen som kombinerer de bedste spillere fra henholdsvis BDO og PDC. I samme ombæring tilføjer Durrant, at et skifte til PDC ikke er udelukket.

– Jeg har aldrig lagt skjul på at jeg gerne vil spille i PDC, men det vil i høj grad komme an på hvordan det går til Lakeside. For mit vedkommende, og med min alder, så er PDC den sidste udfordring. Jeg blev spurgt sidste år om jeg ville overveje et card (PDC-tour card red.) hvis PDC og BDO kunne blive enige, men så går der politik i den. På nuværende tidspunkt er jeg fast besluttet på at vende tilbage til Lakeside og forsvare min titel. Det er der mit fokus er, afslutter 46-årige Durrant.

Rygterne gik allerede i januar om hvorvidt Durrant havde i sinde at skifte til PDC. Modsat Stephen Bunting, som efter sin Lakeside-titel i 2014 blev tilbudt et tour card af PDC, var Durrant tvunget til at deltage ved PDC’s Q-School. En turnering hvor spillerne kæmper om ét af i alt 16 tour cards som giver adgangs til alle stævner i PDC-regi. Dengang udtalte Durrant efter sin Lakeside-triumf til express.co.uk; “jeg deltager ikke ved Q-School. Det er jeg hverken mentalt eller fysisk klar til”, med henblik på at Q-school startede fire dage efter Lakeside-finalen.

Hvor langt op ad ranglisten vil Glen Durrant kunne spille sig i PDC?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*