Michael van Gerwen vinder European Championship efter fantastisk finale

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Europe

Michael van Gerwen var fænomenal i finalesejren ved European Championship.

Michael van Gerwen har overtaget Phil Taylors rolle som den altdominerende skikkelse i dartsporten. Og nøjagtig som Phil Taylor gennem årene måtte sætte sig i respekt overfor mulige udfordrere, såsom Dennis Priestly og Raymond van Barneveld, så må Michael van Gerwen gøre det samme. En af fremtidens helt store udfordrere kan meget vel vise sig at være aftenens finalemodstander, Rob Cross.

Finalekampen var fra start til slut en forrygende velspillet oplevelse, hvor Michael van Gerwen endte med et gennemsnit på 108,91 mod Rob Cross’ 102,39.

Ved stillingen 5-5 var det umuligt at skille de to spillere ad, og begge lagde begge med et snit på over 108. De næste 5 legs viste Cross dog svaghedstegn, og van Gerwen vandt 4 af de næste 5 legs. Herfra formåede Cross aldrig at komme tilbage, og kampen endte 11-7 til den regerende verdensmester.

Sejren er Michael van Gerwens fjerde i European Championship-titel i træk, hvilket kun Phil Taylor har formået at præstere tidligere.

Her vinder Michael van Gerwen European Championship for fjerde år i træk.

Michael van Gerwen måtte undervejs i turneringen overleve 2 matchpile i semifinalesejren over australske Kyle Anderson. Anderson som leverede en 9-darter undervejs i opgøret.

Noget nemmere gik det for Cross, som i sin semifinale overbevisende besejrede Grand Prix-vinderen, Daryl Gurney, med knusende 11-3.

Resultater

Semifinaler
Michael van Gerwen 11-10 Kyle Anderson
Rob Cross 11-3 Daryl Gurney

Finale
Micahel van Gerwen 11-7 Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*