World Grand Prix: Optakt til semifinalerne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Modus Darts

Hvem kvalificerer sig i aften til finalen af World Grand Prix? 

Uanset hvad der sker i aften, så er vi sikre på, at vi i år får et nyt navn på Grand Prix-trofæet. Det står fast, efter at Robert Thorton i går måtte forlade tureringen efter nederlag til nordirske Daryl Gurney. Dermed er ingen tidligere vindere af turneringen tilbage i kampen om titlen.

I det hele taget har Grand Prixturneringen i år været præget af adskillige overraskelser og mindeværdige øjeblikke. De færreste kunne i første omgang have spået at skotske John Henderson ville gå hen at blive turneringens helt store positive overraskelse, ovenpå sejre over Michael van Gerwen i første runde, fulgt op af sejre over Alan Norris og Raymond van Barneveld.

Netop John Henderson møder førnævnte Daryl Gurney i aftenens første semifinale.

De to spillere har mødt hinanden tre gange tidligere, hvor Daryl Gurney har vundet to af opgørerne. Senest for fem måneder siden, hvor “SuperChin” vandt 6-4 på Europa Touren.

I det hele taget er der meget der taler for, at aftenens resultat vil gå samme vej. Daryl Gurney er lige nu igang med sin mest succesrige sæson, hvilket bl.a. har gjort ham til et varmt emne med henblik på næste års Premier League. Aftenens semifinale er Gurneys tredje major-semifinale i år, efter fornemme præstationer ved UK Open og World Matchplay. Til sammenligning er der i aften tale om John Hendersons første major-semifinale nogensinde. Hvis man alligevel skal tale for endnu en overraskelse i kampen mellem Gurney og Henderson, så har Gurney retfærdigvis endnu ikke imponeret i sine tre foregående kampe. I aften spilles der dog bedst af 7 set, hvorfor Gurneys – trods alt – højere bundniveau gør ham til større favorit, end havde der været tale om et opgør tidligere i turneringen.

Hvem vinder kampen?

  • Daryl Gurney (75%, 3 Stemmer)
  • John Henderson (25%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 4

Indlæser ... Indlæser ...

Hvem end der vinder aftenens første semifinalekamp, kan se frem til et møde med enten Mensur Suljovic eller Simon Whitlock.

Mensur Suljovic møder ind til aftenens kamp springfyldt med selvtillid. Det kan godt være at den efterhånden publikums-populære østriger forsøger at nedtone sine chancer, og ikke giver sig selv de store muligheder for at gå hele vejen – men kan man nu også tro på det? Det virker i hvert fald mere sandsynligt, at der blot er tale om spil for galleriet. Faktum er i hvert fald, at Suljovic er eneste seedede spiller tilbage i turneringen, og i det hele taget den spiller som har leveret på absolut højeste niveau gennem de seneste 24 måneder.

Simon Whitlock er af en lidt anden størrelse. Den tidligere Premier League-profil og tidligere VM- og Lakesidefinalist, har de seneste år har svært ved at finde stabilitet i sit spil, og i det hele taget at nå op på tidligere års høje niveau. Vi skal ikke mange år tilbage, før vi fandt Whitlock indenfor verdensranglistens top 4.

Det seneste år har der dog været indikationer på bedre tider for den 48-årige australier. Sejre på PDC’s pro-tour og andre individuelle sejre tyder på at Whitlock er på vej tilbage blandt verdenstoppen. Problemet er blot, at de gode perioder ikke har været præget af kontinuitet, men snarer er blevet fulgt op af nederlag i kampe som ikke bør være blevet tabt.

Alt kan ske i Grand Prix, hvilket tidligere år – men ikke mindst 2017 – også har givet udtryk for. Så ingen kan på forhånd vide sig sikre på, at vi i morgen kan se John Henderson løfte Grand Prix-trofæet, ovenpå det vel nok mest bemærkelsesværdige turnering-forløb i PDC’s historie. Når det er sagt, virker det dog mest sandsynligt, at Daryl Gurney og Mensur Suljovic vinder aftenens kampe, og derved kvalificerer sig til lørdagens finale.

Hvem vinder kampen?

  • Mensur Suljovic (80%, 4 Stemmer)
  • Simon Whitlock (20%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 5

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens kampe bliver sendt live på TV3 Sport 1 og Viaplay fra klokken 20:00. Kampene bliver spillet bedst af 7 set, hvor hvert set spilles bedst af 5 legs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*