Optakt: I dag starter World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

For 20. gang i historien afvikles den traditionsrige double-ind double-ud turnering. I år dog uden den 11-dobbelte vinder, Phil Taylor.

– Det virker åbenlyst, men hvis ikke du rammer dine doubler, så får du det svært. Det er skidt ikke at ramme en double fra start, for det betyder, at du ikke får chancen for at vinde. Det er anderledes, og det tillader ikke rytmespillerne at finde deres flow. Du er nødt til at ramme doublen på de første pile, eller bliver det så trættende og krævende.

Sådan beskriver dartekspert for SkySports, Wayne Mardle, den traditionsrige turnering. Det anderledes format har før været årsag til overraskelser, og næsten hvert år ser vi spillere som går efter triplen på første pil – ganske enkelt fordi Grand Prix er en så markant anderledes turnering. Et udsagn som Wayne Mardle selv kan skrive under på.

– Det er det eneste format om året som dette – man kan simpelthen ikke slappe af. Man er 3 pile fra en katastrofe hver eneste leg, udtaler den tidligere kvartfinalist ved turneringen til SkySports.

World Grand Prix er garant for overraskelser og mindeværdige øjeblikke. Du kan se nogen af dem i videoen nedenfor.

Netop på baggrund af det anderledes format, kan man forestille sig, at turneringen er ekstra svær for de klassiske rytmespillere at spille end normalt. En pointe som Wayne Mardle ligeledes fremstiller:

– Hvis du har problemer ved Grand Prix, så kan du ikke slappe af. Spillere som Gary Anderson, Adrian Lewis og selv Michael van Gerwen har brug for en rytme for at spille godt, siger Wayne Mardle.

World Grand Prix bliver i år afholdt for 20. gang i historien – dog for første gang uden den 11-dobbelte vinder, Phil Taylor, som har valgt at trække sig fra turneringen. Det betyder at 2015-vinderen, Robert Thornton, overtager Taylors plads i turneringen.

Michael van Gerwen skal forsøge at forsvare titlen fra sidste år. Hollænderen er den næstmest vindende i turneringen nogensinde med 3 titler på CV’et, mens James Wade, som den eneste anden spillere, er noteret for 2. World Grand Prix markerer i øvrigt turneringen hvor van Gerwen fik sit egentlige gennembrud tilbage i 2012, da han vandt sin første major i PDC.

Alle kampe i første runde spilles bedst af 3 set, hvortil hvert set bliver spillet bedst af 5 legs. Der er med andre ord gode betingelser for overraskelser i første runde, hvor de små marginaler meget vel kan vise sig afgørende i det relativt korte format.

Dagens kampe er programsat til at starte klokken 19:00 dansk tid, og kan streames live på ViaPlay.dk. Dagens fulde kampprogram kan ses nedenfor. Værd at bemærke er de to kampe mellem henholdsvis Raymond van Barneveld og Kyle Anderson samt Adrian Lewis mod Daryl Gurney, som på forhånd ligner de mest seværdige kampe i første runde. Sidste år var 5 af de 8 seedede spillere dog ude allerede efter deres første kampe, så alle kampe gemmer på en potentiel overraskelse.

Kampprogram:

Alan Norris vs. Justin Pipe
Joe Cullen vs. Darren Webster
Steve Beaton vs. Rob Cross
Robert Thornton vs. Kim Huybrechts
Raymond van Barneveld vs. Kyle Anderson
Adrian Lewis vs. Daryl Gurney
Michael van Gerwen vs. John Henderson
Dave Chisnall vs. Jelle Klaasen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*