Michael van Gerwen vinder Dutch Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen var suveræn da han søndag aften vandt Dutch Darts Masters for 4. år i træk.

Efter en måneds pause fra sporten gjorde Michael van Gerwen i weekenden comeback ved Dutch Darts Masters – et comeback som endte med en 6-1 sejr over Steve Beaton i finalen. Steve Beaton var i øvrigt turneringens positive overraskelse, efter at have spillet sig i karrieren 3. Europa Tour-finale.

Med søndagens sejr er Michael van Gerwen nu oppe på i alt 18 Europa Tour-titler i karrieren, hvilket gør ham til turneringens absolut mest succesfulde spiller, efterfulgt af Peter Wright med blot 5 titler, hvor Michael Smith og Phil Taylor følger efter med hver især 4 titler.

“MVG’s” vej til finalen kom i hus ovenpå sejre over først og fremmest sin 21-årige landsmand, Jeffrey de Zwaan, efterfulgt af sejre over en velspillende Kyle Anderson, Daryl Gurney og Michael Smith, før trofæet altså kunne løftes ovenpå den førnævnte finalesejr over Steve Beaton.

På vejen til triumfen tabte van Gerwen blot 10 legs i sine 5 kampe, hvilket understreger den fornemme præstation, hvor man alligevel hele tiden sad med fornemmelsen af, at van Gerwen aldrig fik vist sit fulde potentiale.

Van Gerwen havde efter kampen rosende ord om sin 53-årige finalemodstander:

– Hvad kan man sige om Steve? Han er en fantastisk spiller, og en virkelig god fyr, udtalte van Gerwen til PDC.tv.

Steve Beaton har før vundet en enkelt Europa Tour titel. En titel som dog ligger helt tilbage til 2013. Søndagens fornemme placering, som bl.a. kom i hus ovenpå sejre over spillere som Mensur Suljovic og Peter Wright, kommer kort efter at Beaton tilbage i juni vandt et players championship-event tilbage i juni – Beatons blot 3. titel i sin PDC-karriere.

Resultater:

3. runde:
Michael van Gerwen 6-1 Kyle Anderson
Daryl Gurney 6-2 Nathan Aspinall
Michael Smith 6-2 Joe Cullen
Robert Owen 6-4 Simon Whitlock
Peter Wright 6-3 Rob Cross
Krzysztof Ratajski 6-1 Christian Kist
John Henderson 6-2 Mike De Decker
Steve Beaton 6-4 Martin Schindler

Kvartfinaler:
Michael van Gerwen 6-5 Daryl Gurney
Michael Smith 6-5 Robert Owen
Peter Wright 6-3 Krzysztof Ratajski
Steve Beaton 6-2 John Henderson

Semifinaler:
Michael van Gerwen 6-2 Michael Smith
Steve Beaton 6-4 Peter Wright

Finale:
Michael van Gerwen 6-1 Steve Beaton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*