Optakt til 1. Division: Del 2/6 – De ender i nedrykningsplayoff

Tekst: Frede Johansen

Foto: Privat

De kommende dage vil vi her på Dartnyheder.dk lade op til den kommende sæson i landets bedste række. Frede Johansen stiller skarpt, og tager her et kig på de to hold, som han mener ender på 9. og 10.-pladsen. Denne optakt er nummer 2 ud af i alt 6 optakter, som vil blive delt her på siden frem mod sæsonstarten onsdag d. 23. august.

Verninge

Efter bronzemedaljer i 15/16-sæsonen havde Verninge det omvendt svært i den forgangne sæson. De endte i playoff, hvor de dog ret sikkert kvalificerede sig til endnu et år i den bedste række. Sidenhen har de dog mistet klubbens bedste spiller, Frank Andreasen, som er skiftet til de danske mestre fra Potten. Det er naturligvis svært for alle hold at miste deres bedste spiller, men når man samtidigt ligger i bunden af rækken og har ret begrænsede erstatnings-muligheder, så forstærkes effekten jo væsentlig.

Jeg tror dog alligevel at Verninge klarer skærene i år, og holder sig uden for den direkte nedrykning, hvilket til dels kan tilskrives at andre hold, såsom Assens, virker endnu mere svækkede til denne sæson.

Faremomentet ligger nok i særdeleshed i, at Verninge, modsat deres konkurrenter, ikke har lige så kvalificerede reserver, hvorfor de er 100% afhængige af, at alle spillere leverer, og desuden vil være i stand til at spille hver eneste gang.

Tonny Madsen bliver holdets klare 1. mand, på baggrund af Franks exit. Det blev dog kun til 57,95% vunde kampe i den forgangne sæson, hvilket han bør kunne forbedre. Til stævnerne har det heller ikke rigtig givet resultat, med et par kvartfinaler til åbne stævner som det bedste. Spillet har dog virket ok, hvilket et snit i divisionen på 19,14 dart vidner om. Min fornemmelse er, at det for tit i denne sæson har været lige ved og næsten, og hvorfor mange kampe er tabt i afgørende leg, hvilket de seneste Top Gun resultater også bevidner om. Her blev det til henholdsvis 6-5 nederlag til Ulrich Meyn og senest et 5-4 nederlag til Lars Helsinghof.

Heine Rasmussen er kendt som en spiller, hvor selv de bedste spillere kan få ørene i maskinen, når han finder sit topniveau. Det har han dog ikke formået i helt så udtalt grad i den seneste sæson, som tidligere, i og med at det sidste sæson blot blev til 46,25% vundne kampe, med et snit på 20,14 dart, hvilket bringer ham lige uden for de 32 bedste i rækken. Stævnemæssigt blev det heller ikke til det store med et resultat blandt de 32 til DM, som det bedste.

Jens Andreasen er omvendt bestemt ikke kendt for sit høje top niveau, nærmere omvendt. Stabilt spil og gode lukninger er ofte det han lukrerer på, og som sikrer ham de fleste sejre. 31,82 % vundne kampe blev det til, med et snit på hele 22,39 dart. Også Jens opnåede med en placering blandt de bedste 32 til DM her sit bedste stævneresultat.

Verninge har som erstatning for Frank hentet Michael Clemme ind på holdet. Det er dog et par store sko at skulle udfylde, og da Clemme samtidig ikke helt har fået spillet til at fungere de seneste sæsoner, er det svært at se at den ellers bund sympatiske fynbo skulle være løsningen på Verninges problemer.

Hold-Ranking: 165 (65-50-35-15)*
Forventet placering: Nr. 10


Lido

Efter 6 år i top 4, heriblandt 2 guldmedaljer, ser det ud til at klubben kommer til at skrue ned for forventninger til den kommende sæson. Det kan være svært at erstatte en af sine bedste spillere, men når man som Lido bliver nød til at skifte hele 3 spillere ud, har det normalt katastrofale konsekvenser.

Når jeg ikke tror det går helt så galt, så skyldes det, at Lido har stærke reserver stående i kullisen, fra blandt andet deres 2. hold som i sidste sæson samt i år spiller i landets næstbedste række. Et 2. hold som består af blandt andre Tonny Sørensen, Thomas Mortensen og Henrik Vestbo. Thomas vil dog efter sigende ikke være til rådighed i 1. halvdel af sæsonen, hvorfor der som minimum skal findes yderlig en spiller.

På papiret kunne det som godt se ud som om det blev en svær sæson, især taget i betragtning af, at der er lidt tvivl om Henrik Vestbo og Thomas Mortensen vil spille alle kampe, hvilket kan gøre dem til kandidat til en af de direkte nedrykningspladser. Grunden til jeg tror de klarer den alligevel, er at de ganske enkelt har så mange kvalitetsspillere stående i kullisen, og at klubben og spillerne i sidste ende ikke vil lade det komme så vidt som til en nedrykning. De kan dog komme i problemer her i starten af sæsonen, men jeg tror de i sidste ende klarer den.

Søren Arnstrup, den eneste tilbageværende fra de to foregående sæsoners 1. hold, går på alle måder også en ny opgave i møde. Fra at være en bundsolid sidsteskanse i kampen om medaljer, skal han nu påtage sig rollen som foregangsmand, og føre de nye holdkammerater igennem en svær sæson. Og hvor det sidste år var vigtigst at levere i de absolutte topkampe, vil det omvendt nu være meget mere vigtigt at levere mod bundholdene. Det bliver spændende at se, om han kan holde motivationen i denne nye opgave. Sidste sæson bød på 50% vundne kampe, med et snit 20,07 dart.

Tonny Sørensen har længe stået på spring til en plads på Lidos førstehold, og det blev da også til en enkelt optræden i grundspillet i sidste sæson, samt en enkelt kamp i slutspillet mod sølvvinderne fra DK26, og det med henholdsvis 3 og 2 sejre, hvilket lover godt for den kommende sæson. Resten af sæsonen tilbragte Tonny på 2. divisionsholdet, hvor det blev til 67,50% vunde og et snit på 21,07 dart. Efteråret startede da også godt med en semifinale i a-rækken til Vestfyn Oben, og hvis han kan fortsætte fremgangen i denne sæson, så kan han vise sig at blive et vigtigt kort i Lidos kamp for at forblive i landets bedste række.

Henrik Vestbo har de senere år lagt hovedvægten af sin dartinteresse i unionsarbejdet, som formand for DDU. Det blev dog til 8 (32) kampe på Lidos 2. hold i sidste sæson, samt diverse optrædener i andre rækker. Det blev til 65,63 % vundne kampe i landets næstbedste række, hvilket nok må betegnes som i underkanten. Til gengæld var snittet langt mere respektabelt, med 19,23 dart pr. leg. Så alt i alt tyder det på, at Henrik ikke vil få de store problemer med at springe ind i 1. division, hvor han da også har været en fast bestanddel i mange år.

Der kan blive tale om flere forskellige spillere til den sidste plads, og selvom han nok ikke er med i de første kampe, grundet arbejde, har jeg valgt Thomas Mortensen som den sidste mand jeg vil fokusere på, da han er klubbens stærkeste kort til rollen som 4.-mand. Thomas var med til at sikre Lido klubbens første DM guld for hold tilbage i sæsonen 2013/14, så han kender alt til at levere når det gælder. Samtidigt var han klubbens mest vindende spiller i 2. division sidste år, med 70,45% vundne kampe. Snittet på 21,42 dart må dog forventes at skulle forbedres.

Hold-ranking: 185  (50-50-50-35)*
Forventet placering: 9   

*Hold-ranking er udregnet efter hvor mange kampe de respektive spillere skønnes at vinde procentvis gennem den kommende sæson, og derefter lagt sammen. Er der eksempelvis 4 spillere på et hold, som hverisær skønnes at vinde 50 % af sine kampe i den kommende sæson, giver det således en ranking på 200.

Kampprogrammet for 1. division kan findes på DDUs hjemmeside ved at trykke her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*