Optakt til 1. Division: Del 1/6 – De rykker ned

Tekst: Frede Johansen

Foto: Dansk Dart Union

De kommende dage vil vi her på Dartnyheder.dk lade op til den kommende sæson i landets bedste række. Frede Johansen stiller skarpt, og tager her et kig på de to hold, som han mener rykker direkte ud af rækken. Denne optakt er den første ud af i alt 6 optakter, som vil blive delt her på siden, frem mod sæsonstarten onsdag d. 23. august. Vi starter nedefra og op.

Holeby:

Som oprykker vil man ofte pr. automatik være et godt bud på en nedrykningskandidat. Når oprykningen sker på baggrund af en direkte oprykning fra en 3. plads i 2. division øst, som normalt er lidt svagere end vestsiden, så forstærkes ens kandidatur naturligvis yderligere.

Som tidligere nævnt så har Holeby dog 3 særdeles rutinerede herrer til rådighed i Jesper Pedersen, Ole Nissen og Winfried Kuchel, som alle har solid erfaring, også fra landets bedste række. Ligeledes ser man samtidigt ofte at den gejst som oprykkerne medbringer kan løfte deres spil og niveau, især i den første sæson.

Hvis man ser på det andet hold fra 2. division øst som kæmpede om oprykning, Gørslev, så blev det til klare nederlag i den seneste playoff til 1. division på henholdsvis 13-3 og 14-2, hvilket efterlader et billede af, at det ser meget svært ud for Holeby. Ser man individuelt på spillerne, så syntes jeg faktisk at de fleste har niveau til 1. division, men samlet som hold tror jeg bare ikke de vil kunne klare den. Det er ganske enkelt svært at se hvem af deres spillere der vil kunne trække de 3-4 sejre der skal til for at vinde kampe.

Jesper Pedersen er nok klubbens bedste kort med solide 77,38% vundne kampe i den næstbedste række, hvilket rakte til en plads som den 4. mest vindende i rækken, hvis man ser på de spillere, som minimum spillede 50% af kampene. Gennemsnittet af dart pr. leg var dog på 21,50, hvilket næppe er nok til at gøre en forskel i den bedste række. Det seneste år har dog budt på en sejr i B-rækken ved Spar Nord Open, hvilket vidner om at Jesper stadig kan levere på dagen.

For Winfreid Kuchel blev det til 71,88 % vundne kampe, og med et gennemsnit på 21,20 dart. Ganske respektabelt set i forhold til sejre og snit, og hvis, han som de fleste, vil kunne løfte sit snit lidt med den bedre modstand, så ligner han bestemt en der kan spille med. Dette underbygges da også af at det er blevet til ganske gode stævne resultater det sidste år, hvor det er blevet til  kvartfinale-pladser til såvel de sjællandske mesterskaber som Aabenraa Open, samt en enkelt semifinale i b-rækken. Winfreid indtager da også en placering som nr. 31 på den danske rangliste. Desuden vil hans særegne stil, og ikke mindst tempo, nok også kunne distrahere en del spillere.

Ole Nissen har ikke gjort så meget væsen af sig de seneste år, og hans storhedstid ligger da efterhånden også en årrække tilbage. Men ser man tilbage på den, så bød den da på nogle ganske fornemme resultater, som også inkluderede 5 landholdsudtagelser. Sidste sæson bød på 71,28% vundne kampe, dog med et snit på hele 22,27 dart, hvilket skal forbedres til næste sæson. Men måske er lige præcis en tilbagevenden til landets bedste række, hvad der skal til for at løfte Oles niveau, tilbage i retning mod tidligere tider.

Jeg kender desværre (endnu) ikke så meget til Holebys 4. mand, Lars Sørensen, men med 51,23% vundne, og et snit på 24,05 dart i 2. division, så ligner det en svær sæson blandt landets ypperste dartspillere. En enkelt placering blandt de 16 bedste i B-rækken til Lolland Åben er hvad det sidste år har budt på i stævne regi.

Hold-Ranking*: 100 (35-30-25-10)
Forventet placering: Nr. 12

Assens

Selvom Assens på papiret sidste år lignede et hold der kunne spille med om slutspilspladser, med både Per Skau og Søren Gjerlufsen i klubben, endte sæsonen tæt på en katastrofe. De sluttede 3. sidst, blot 7 point efter Verninge, men klarede sig dog komfortabelt igennem playoff, hvilket dog til dels kan tilskrives Aalborgs udeblivelse. De sidste 9 kampe i grundspillet bød dog ikke på en eneste sejr, og blot to uafgjorte, hvilket begge var kampe hvor både Per Skau og Søren Gjerlufsen spillede.

Såvel Søren Gjerlufsen som Per Skau er tabt til denne sæson, da Søren er skiftet til Odense, og Per har meldt helt fra til den kommende sæson. Og på den baggrund er det ualmindelig svært at se, hvorvidt Assens skal kunne klare skærene endnu engang. Mit bud er derfor, at vi må sige farvel til Assens efter denne sæson.

Deres mest realistiske forhåbninger ligger nok i muligheden for at genaktivere Per Skau, eller at andre hold falder helt sammen. Men ligeledes kan de jo håbe, at især Finn Madsen kan genfinde tidligere tiders styrke, eller at Benjamin Drue Reus også slår igennem på seniorniveau.

Egon Reus var gennem sidste sæson den bedste af de tilbageværende spillere. Det blev dog kun til 38,24 % vundne kampe, med et snit på 20,41 dart. Det kan godt virke som et stort pres i den situation at skulle agere 1. mand, men jeg tror egentlig ikke det er noget at Egon vil tænke meget over. Til stævnerne er det blevet til en enkelt placering blandt de sidste 16 i a-rækken, set over de sidste 12 måneder.

Jimmy Warwzonek led som flere af de andre under en meget dårlig afslutning på sæsonen, og det blev i foråret aldrig til mere end 2 sejre i en kamp. Et faktum der naturligvis skal ændres, hvis Assens vil gøre sig nogen formodning om at redde sig. 33,33% vundne kampe blev det til, Men egentligt med et ganske acceptabelt snit på 20,27 dart.

Assens råder dog stadig over en klassespiller. Desværre, set i 1. divisionssammenhæng, er det på damesiden. Selvom den danske dart diamant på kvindesiden tilhører verdenseliten, så udstiller det blot den store forskel der stadig er mellem herrer og damer, hvorfor vi nok ikke skal forvente at Ann-Louise Peters vil kunne redde Assens. 30,00 % vundne kampe blev det til i sidste sæson, med et snit på 21,14 dart. Hun har dog aldrig været bange for at krydse klinger med de bedste herrer, og skrev sig da også for nyligt ind i Top Gun-historien, som den første dame til at spille, og det endda med en sejr.

For Finn Madsen blev sæsonen en katastrofe. Kun 26,47 % vundne kampe blev det til, for den mangeårige 1. divisionsspiller, som for blot få år siden spillede sig i kvartfinalen ved Denmark Open, og i øvrigt var i landstrænerens søgelys, som en del af landsholdtruppen frem mod EM i 2014. Snittet efterlader heller ikke den store tvivl om, at det var en svær sæson for Finn. Hele 21,99 dart blev der i gennemsnit brugt på at vinde hvert af de for få vundne legs i sidste sæson. Det bliver helt essentielt for Assens, at Finn genfinder tidligere tiders styrke.

Hold-Ranking*: 145 (40-35-35-35)
Forventet placering: Nr. 11

*Hold-ranking er udregnet efter hvor mange kampe de respektive spillere skønnes at vinde procentvis gennem den kommende sæson, og derefter lagt sammen. Er der eksempelvis 4 spillere på et hold, som hverisær skønnes at vinde 50 % af sine kampe i den kommende sæson, giver det således en ranking på 200.

Kampprogrammet for 1. division kan findes på DDUs hjemmeside ved at trykke her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*