Optakt: Melbourne Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Melbourne Darts

World Series-touren gæster for første gang i år Australien, efter at spillerne sidste weekend spillede i newzealandske Auckland.

For første gang siden stiftelsen af World Series i 2013, vil turneringen gæste australske Melbourne. Når turneringen bliver skudt igang på fredag klokken 11:oo dansk tid, så vil det være med alle 8 seedede spillere fra Auckland som gengangere, mens der blandt kvalifikationsspillerne blot vil være hele 5 nye ansigter på programmet. Således er det kun finaledeltagerne fra Auckland, Kyle Anderson og Corey Cadby samt Cody Harris som igen får chancen på scenen foran det oceaniske publikum.

Det vil altså sige, at Michael van Gerwen endnu engang vil være fraværende, set i lyset af at han for nyligt blev far til sit første barn. Michael van Gerwen er dog fortsat suveræn nummer 1 på World Series-ranglisten, og er allerede nu sikret deltagelse ved World-Series finalen. En finale som vil blive afholdt 4-5 november efter de 7 indledende runder. Melbourne Darts Masters markerer således 5. runde i det regnskab.

Michael van Gerwens fravær er dog en chance for flere spillere, som fortsat hungrer efter succes ved dette års World Series, hvor kun Gary Anderson, Michael van Gerwen (2) og Kyle Anderson altså har triumferet indtil nu.

Ikke mindst Peter Wright skal forsøge at avancere fra sidste weekend, hvor han tabte allerede i første runde – det samme gjorde dog også landsmanden, førnævnte Gary Anderson.

Spændende bliver det også at følge James Wade, som i sidste weekend igen viste svingende takter, men som spillede en af sæsonens bedste kampe i kvartfinale-sejren over Daryl Gurney.

Simon Whitlock vil som eneste seedede spiller være på hjemmebane. Sidste weekend var han tæt på at besejre den senere vinder Kyle Anderson, efter en tæt kamp i kvartfinalen som endte 9-10.

Michael Smith og Raymond van Barneveld viste ligeledes gode takter i Auckland, hvor de dog begge måtte se sig slået i kvartfinalerne af henholdsvis Corey Cadby og Phil Taylor. Phil Taylor som også vil være ombejlet af en del fokus, efter at han endnu ikke har triumferet på World Series scenen endnu i denne sæson, og ikke mindst efter hans kontroversielle opførsel i Auckland.

Kampprogrammet for Melbourne Darts Masters er endnu ikke offentliggjort, men det er altså på plads, hvilke spillere som kommer til at deltage. Dartnyheder.dk vil dog sætte fokus på lodtrækningen, så snart den bliver offentligt kendt.

PDCs 8 udvalgte repræsentanter:
Gary Anderson
Peter Wright
James Wade
Phil Taylor
Raymond van Barneveld
Michael Smith
Simon Whitlock
Daryl Gurney

Oceaniens repræsentanter:
Inviteret spiller: Kyle Anderson
Top 3 på DPAs World Seres of Darts-rangliste: Corey Cadby, Rhys Mathewson & Justin Thompson
DPNZ kvalifikations-vinder: Cody Harris
DPA kvalifikations-vindere: David Platt, Dave Marland, Koha Kokiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*