Statistik: Så mange gange lukker verdens bedste på 12 dart

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Twitterbrugeren, Christopher Kempf, har sammensat en statistik over de 13 spillere i PDC som procentvis har lukket flest legs i 12 dart og derunder siden 1. januar i år. Ikke overraskende er Michael van Gerwen suverænt i toppen.

Næsten 17 procentpoint lyder forskellen på, når man skal sammenligne hvor mange legs Michael van Gerwen og James Wade procentvis lukker på maksimalt 12 pile. James Wade har ganske vist heller aldrig været kendt som en spiller med utallige legs lukket efter blot 4 indgange til skiven, men snarer den bundsolide maskine, som sjældent skal anvende mere end 15-18 pile for at afslutte 501 point på en dartskive. Alligevel er det bemærkelsesværdigt, hvor meget bedre Michael van Gerwen er, sammenlignet med resten af verdenseliten.

Den eneste spiller som for alvor er i nærheden af Michael van Gerwen er verdensranglistens nummer 2, Gary Anderson, hvor blot 2 procentpoint adskiller de to spillere. Herfra er der så et markant skridt ned til Dave Chisnall på 3. pladsen, som lukker i 12 dart og derunder hver 5. gang han vinder et leg.

Interessant er det at sammenligne Christopher Kempfs rangliste med PDCs egen verdensrangliste. Her er der ingen forskel på verdensranglistens nummer 1 og 2, som altså også ligger i toppen af Kempfs rangliste. Tager man så et kig på Dave Chisnall og Raymond van Barneveld, ligger de henholdsvis nummer 3 og 4 på Kempfs rangliste, men blot nummer 6 og 8 på PDCs. Dette skal naturligvis også ses i lyset af, at Chisnall – og i særdeleshed Barney – ikke spiller samtlige PDC rangking-events, hvilket naturligvis går negativt udover deres rangering på verdensranglisten. Alligevel fremstår forskellen på de to statistikker som en bekræftelse af det indtryk som mange dartfans har; at Chisnall og Barneveld begge har et fantastisk højt topniveau, men at de også sommetider taber kampe som de ikke bør gøre.

Det er naturligvis også værd at bide mærke i, at Kempfs rangliste forfordeler topspillerne, da disse spillere har væsentligt flere kampe mod modstandere, som ikke giver dem mulighed for at lukke i over 12 dart lige så ofte som ved andre modstandere. Her tænkes primært på de udvalgte Premier League og World Series-spillere.

Listen nedenfor viser spillerne på Kempfs rangliste, mens deres placering på PDCs rangliste er skrevet i parentes.

1. Michael van Gerwen (1)
2. Gary Anderson (2)
3. Dave Chisnall (6)
4. Raymond van Barneveld (8)
5. Adrian Lewis (5)
6. Michael Smith (9)
7. Peter Wright (3)
8. Phil Taylor (4)
9. Daryl Gurney (12)
10. Kim Huybrechts (13)
11. Jelle Klaasen (11)
12. Mensur Suljovic (7)
13. James Wade (10)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*