Barry Hearn: World Series kan ændre folks liv

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Wikipedia

Formanden for PDC ser store perspektiver i PDCs World Series-turnering, efter Kyle Anderson for nyligt vandt Auckland Darts Masters.

World Series-turneringen så for første gang dagens lys tilbage i 2013. Turneringen havde som officiel målsætning at promovere sporten ud over de europæiske grænser. En målsætning som formand for PDC, Barry Hearn, mener bliver gjort endnu mere realistisk på baggrund af Kyle Andersons seneste sejr ved Auckland Darts Masters.

– Simon Whitlock var den første fanebærer for Australien, hvor også Paul Nicholson har haft succes. Gennem årene har vi set spillere komme op gennem ranglisten, Kyle Anderson, Corey Cadby – dette unge, værdifulde talent – og hvem havde troet at finalen ved Auckland Darts Masters ville blive mellem to useedede spillere, udtaler Hearn til PDCs egen hjemmeside, med henblik på at World Series har vist Oceanien, og andre dele af verden, at det godt kan lade sig at gøre at leve af at spille dart.

– Alt vi kan gøre, er at give dem muligheden for at ændrer deres liv. Kyle Anderson har vundet over £30,000 (245.000 kr.) de sidste par uger, og hvad kan det fører til? Whitlock blev en Premier League spiller og en del af verdenseliten – hvilket han fortsat er, uddyber Hearn.

Med lanceringen af turneringen for over 4 år siden, har dartsporten da også bredt sig langt udover blot de europæiske grænser. World Series har ellers ofte fået hård kritik, da den af mange blot anses som en stor opvisnings-turnering, udelukkende til fordel for topspillerne. Det er dog svært at modsige at turneringen, ikke desto mindre, er lykkedes med dens målsætning.

– For 5 år siden tænkte vi, at nu hvor vi oplevede så stor udvikling i Storbritannien og Europa, var der jo stadigvæk en helt anden verden derude, som vi var nødt til at nå ud til, eftersom der er dartspillere alle vegne, tilføjer Hearn.

– Vi lancerede World Series for at gå ud og finde lokalt talent – for at motiverer dem, og for at vise dem muligheden med deres karrierer, men også for at tage verdens bedste spillere ud for at underholde en ny verden af dartfans. Jeg må sige, at jeg er glad, for det virker. Vi har 7 World Series-events i år, vi er kun lige kommet tilbage fra den bedste turnering vi nogensinde har afholdt i Amerika ved US Masters, og vi har en stor event ventende i Tyskland til oktober, afslutter Hearn.

Næste event på World Series-kalenderen er ved Melbourne Darts Masters som starter på fredag. En turnering du kan læse mere om her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*