Undersøgelse: Dart er den mest troværdige sportsgren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

I en engelsk undersøgelse, med over 2000 adspurgte, lyder konklusionen på undersøgelsen, at dartsporten fremstår som den af Englands 12 største sportsgrene med størst integritet.

En undersøgelse har haft til opgave at adspørge en del af den engelske befolkning, hvilken sportsgren de syntes fremstår som den mest ærlige, på baggrund af spørgsmål angående match-fixing, doping, korruption og skandaler. Undersøgelsen konkluderede i den forbindelse, at dartsporten fremstår som den mest ærlige ud af landets i alt 12 største sportsgrene.

– Denne uafhængige rapport er en kæmpe tommel-op for dartsporten, i en tid med fantastisk vokseværk på et professionelt niveau – både her i Storbritannien men også i resten af verden, udtaler formand for PDC, Barry Hearn.

– PDCs turneringer er blandt de mest sete sport-events på britisk TV, og vores verdensomspændende turneringer vil i år tilbyde spillerne 12 millioner pund (100 millioner kroner) over det næste år – beløb som man kunne have haft svært ved at drømme om, for blot 10 år siden, tilføjer Hearn, inden han fortsætter:

– Vi arbejder med med Dartens Regulations Myndighed, både for at implementerer anti-korruption og anti-doping programmer, alt i mens Dartens Integritets Enhed tilbyder en fortrolig måde at reportere hvilke som helst potentielle uregelmæssige sager, uddyber Hearn.

– Alt i mens denne rapport er et massivt boost, så er vi nødt til at fortsætte med at være på vagt undervejs i vores udvikling som professionel sport, såfremt vi ønsker fortsat at have denne opfattelse hos de vigtigste mennesker – den almindelige befolkning, som både ser dart på tv, men også køber biletter for at deltage ved PDC-events i virkeligheden, siger Hearn inden han til PDCs hjemmeside afslutter:

– De (tilskuerne til PDCs turneringer) er vidne til fantastiske karakterer kæmpende mod hinanden oppe scenen, men den sande skønhed ved dart er, at spillerne er almindelige mennesker, blot med et ekstraordinært talent indenfor deres sport.

Hvis man ønsker at læse den fulde rapport, kan det gøres her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*