De danske landshold drager mod Sverige

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Som led i forberedelserne til VM i Japan til oktober, drager de danske landsholdsspillere i weekenden til Malmø i Sverige for at deltage ved Swedish Open. En turnering som før har budt på dansk succes.

Over 40 danske herrespillere, og i alt 12 danske damespillere, deltager i den kommende weekend ved Swedish Open i Malmø. Blandt disse spillere deltager de i alt 8 udtagede landsholdsspillere, som Søren Byø og Christian Søren har udtaget til deres respektive herre- og damelandshold.

Swedish Open er en turnering som ofte er blevet brugt som opvarmning for de danske landshold forud for en slutrunde. Den danske herrelandstræner, Søren Byø, gør sig følgende tanker om deltagelsen ved Swedish Open:

– For mig er Swedish Open en turnering, hvor vi skal forsøge at gøre holdet klar til VM. Vi fokuserer naturligvis også på at lave resultater, men det vigtigste er, at vi overholder vores interne aftaler, og har fokus på de ting vi har arbejdet med siden februar, hvor jeg udtog den første bruttotrup, udtaler Byø, inden han uddyber:

– Nu er det ganske vist de samme 4 spillere som er udtaget til VM i år, som også var udtaget ved EM sidste år. Derfor kender spillerne allerede hinanden, og derfor er der knap så meget at arbejde på, på den front. Vi har dog også Frank Andreasen og Brian Christiansen med i observationstruppen. Men overordnet skal turen til Sverige ses som ren forberedelse til Japan, fortæller Byø.

Swedish Open har tidligere budt på dansk succes. Blandt andet var det en ren dansk finale i herre-rækken tilbage i 1993, hvor Per Skau slog Jann Hoffmann i finalen, alt i mens også Ann-Louise Peters vandt turneringen tilbage i 1999. Den danske herrelandstræner udelukker da heller ikke, at der kan være et godt dansk resultat på vej igen i år.

– Når jeg før har sagt, at succeskriteriet for mig som landstræner er, at vi som hold overholder vores indbyrdes aftaler, både hvad omhandler opførsel og forberedelse, så er det klart, at spillerne spiller jo med en ambition om at vinde. Man skal dog huske på, at mange af vores spillere jo først lige er startet op med at spille igen nu her efter sommerferien. Man skal også huske, at vores spillere jo heller ikke er blevet bedt om at toppe ved Swedish Open, men er blevet bedt om at toppe til VM. Og du ved jo lige så godt som mig, at det er umuligt at toppe hele tiden, så det gælder om at strukturere ens forberedelser. Jeg tror på, at vores spillere kan skabe et resultat, men de er ikke favoritter. Samtidig har vores spillere nok heller ikke fået de aller bedste lodtrækninger, men på dagen kan de sagtens levere et resultat. Og så har vi jo over 40 danske herrespillere med, så hvem siger, at det nødvendigvis er en landsholdsspiller som laver det bedste resultat? udtaler Byø.

Swedish Open er kategoriseret som et kategori A-stævne på BDO-touren, hvilket er samme kategori som eksempelvis Denmark Open. Blandt andet derfor vil der da også være deltagelse af 6 spillere fra verdensranglistens top 10, hvor det dog ikke er lykkedes at tiltrække nummer 1 på ranglisten, verdensmesteren Glenn Durrant.

Et iøjnefaldende tiltag fra det svenske dartforbund er, at man i år har valgt ikke at lade juniorspillere deltage, da man ikke ønsker at kombinerer juniordart med alkohol. Et initiativ som Søren Byø bakker op om.

– Jeg støtter selvfølgelig op om det, og håber også at vi i Dansk Dart Union vælger at gøre noget lignende i fremtiden, afslutter Byø.

De danske herrelandsholdsspillere har valgt kun at spille med i single-og doublerækkerne ved Swedish Open – det er dog kun lodtrækningerne i single-rækken som endnu er offentliggjort.

For herrernes vedkommende kunne lodtrækningen dog sagtens have været bedre, idet Ulrich Meyn i sin første kamp kan se frem til et opgør mod en, til tider, velspillende 23-årig englænder, Bradley Kirk, hvorefter der venter et potentielt opgør mod verdensranglistens nummer 3, Jamie Hughes. En spiller som Ulrich Meyn dog var tæt på at leverer ovarraskelsen imod ved Denmark Open, da Meyn ved den lejlighed havde englænderen ude i sidste og afgørende leg i sit 3-4 nederlag.

Også Lars Helsinghof får sin sag for, da han kan se frem til et møde med den rutinerede Gary Stafford i sin første kamp, alt imens Alex Jensen og Mogens Christensen ligner favoritter til at gå i deres gruppefinaler, hvor der til gengæld venter potentielle kampe mod verdensranglistens nummer 2 og 8, i skikkelse af Mark McGeeney og Ross Montgomery.

På damesiden skal det også blive spændende at følge de 4 udvalgte landsholdsspillere, Janni Larsen, Henriette Honoré, Gitte Banke og Berit Schouw, alt imens også Ann-Louise Peters har meldt sin ankomst ved Swedish Open.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*