Vidunderet Corey Cadby

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Mads Plagborg Magnussen skriver her sin første artikel for Dartnyheder.dk. Her forsøger Mads at tegne os et billede om vidunderet, Corey Cadby.

Meget kunne tyde på, at Corey Cadby bliver den næste ”big thing” indenfor dartsporten. Den unge australier har, især under det netop overståede Auckland Darts Masters, bevist at han besidder et kæmpe stort talent.

Corey Cadby, som er født og opvokset på Tasmanien, begyndte først virkelig at spille dart på højt plan tilbage i 2016, da han flyttede til Melbourne i Australien. Her blev han en del af DPA, den australske dartorganisation som er tilknyttet PDC, og så tog hans karriere ellers fart.

I hans første sæson på DPA-touren vandt han intet mindre end end syv turneringer, hvilket resulterede i en førsteplads på DPA’s rangliste og dermed en plads i kvalifikationsrunden til PDC’s verdensmesterskaber i 2017.

For godt et år siden spillede Cadby sin første tv-kamp, og her førte det til et, ikke overraskende, nederlag på 6-3 til den store Phil Taylor under Sydney Masters. Der gik dog ikke længe før Cadby igen viste sig frem og endnu en gang beviste, at han er kommet for at blive. I oktober 2016 deltog Cadby nemlig i PDC’s ungdomsverdensmesterskab hvor han gik hele vejen og tog titlen.

Derfor var forhåbningerne store for Cadby, da han stillede til start til senior-verdensmesterskaberne i 2017. I kvalifikationsrunden slog han kinesiske Sun Qiang 2-0, og var dermed klar til første runde i Alexandra Palace. Her blev det dog til et nederlag mod engelske Joe Cullen. Det blev derfor ikke det helt store gennembrud for Cadby i første omgang, men hans navn var dog blevet printet fast hos mange darthjerner.

I kalenderåret 2017 er det så blevet til endnu flere titler. Fire turneringer har den 22-årige indtil videre vundet under DPA-touren i 2017. Det hele kulminerede så under det netop overståede Auckland Darts Masters, som Cadby var kvalificeret til via hans tredjdeplads på DPA’s rangliste. Her slog han ingen ringere end Peter Wright, Michael Smith og Phil Taylor for at nå finalen. I finalen skulle landsmanden Kyle Andersson dog vise sig som en for stor mundfuld efter en lang og tæt finale, som endte 11-10 til Kyle Andersson.

”Selvtillid er nøglen og jeg tror på mig selv. Jeg vil altid vinde, men jeg er glad på Kyles vegne”, sagde Cadby efter nederlaget.

Så der er ingen tvivl om, at både talentet og viljen er der. Spørgsmålet er bare, hvornår kommer så hans helt store gennembrud på den store PDC-scene? Måske allerede i den kommende weekend når Cadby igen er med, når der skal spilles Melbourne Darts Masters.

Under alle omstændigheder kan det kun blive spændende at følge den unge australiers udvikling, som allerede har selvudnævnt sig selv med tilnavnet, ”The King”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*