Henrik Thorning: Top Gun i Assens var en succes.

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Formand for Dansk Dart Unions kommunikationsudvalg samt tovholder for Top Gun-turneringen, Henrik Thorning, betragter lørdagens Top Gun-event som en succes.

– Jeg synes rigtig meget fungerede rigtig godt, udtaler formanden for Dansk Dart Unions kommunikationsudvalg, Henrik Thorning.

– Vi lavede selvfølgelig fejl, og det kommer vi til at gøre hver gang. Vi kommer aldrig til at lave et fuldstændigt fejlfrit event – men vi kan lære af fejlene, og så kan vi bestræbe os på at gøre de som kommer både mindre og færre. Når det er sagt, så synes jeg så også at vi denne gang havde lært rigtig meget fra de 2 runder i Sdr. Omme og Vejle, konstaterer Thorning.

Thorning påpeger selv hvad han syntes fungerede godt i henholdsvis Sdr. Omme og Vejle, hvor han i første omgang peger på, at man i Sdr. Omme havde en god tilskueropbakning, men at selve niveauet oppe på scenen ikke lagde op til en fest for publikum. Spillet blev så bedre i Vejle, til gengæld manglede tilskueropbakningen.

– Vi har lært, at samarbejdet med arrangørklubben er helt essentielt. Assens Dartklub gjorde et fantastisk arbejde i lørdags, med en masse gode initiativer, hvilket gjorde at festen omkring Top Gun blev meget bedre end tidligere. Da der var flest mennesker i hallen, var der vel omkring 200 mennesker som sad og fulgte kampene, og det vil jeg da betragte som en succes, uddyber Thorning.

En af de ting som ifølge Thorning glippede i Vejle, var at man ikke fik formået at ligge op til en fest inde i på selve spillestedet, da det ikke var lykkedes at flytte hverken mad eller drikke ind i samme rum som der blev spillet kampe.

– Det var en fejl, og den begår vi kun én gang. Vi havde egentlig også aftalt fra starten, at sådan skulle det være, men alligevel gik der noget galt i kommunikationen. I Assens kunne vi så bare se hvad der skete, hvilket jeg er yderst tilfreds med, forklarer Thorning.

Top Gun-chefen påpeger dog også, at det vigtigste for selve konceptet omkring Top Gun er, at spillerne leverer.

– Vi kan forsøge at skabe nok så god en fest omkring selve kampene, men hvis ikke spillerne leverer, så dør festen altså bare. Der synes jeg også bare, at vi kan konstaterer, at spillet er blevet bedre og bedre fra event til event. Det er klart, at flere af spillerne aldrig før har prøvet at stå oppe på en scene, og spille foran så mange mennesker, foran kameraer og hvor det er så varmt. Det tager tid at vende sig til, og jeg er glad for, at vi begynder at kunne se resultater, også på den front. For mig at se, bekræfter det blot, at vi også på dansk jord kan formå at skabe en dartfest som er interessant at være en del af, afslutter Thorning.

De danske topspillere kan nu se frem til at have god forberedelsestid, før de igen skal i ilden i Top Gun-sammenhæng. Næste event ligger nemlig helt fremme ved den 4. november, hvilket vil være 5. og sidste runde, inden finalestævnet bliver spillet 2 uger senere.

4 Comments

 1. Udemærket stævne og godt TopGun arrangement.

  Dog kritik af opsætningen af scenen der ankom lørdag formiddag, og de larmede med diverse udstyr, samt afprøvning af lys med blinkende lys ud over alle dem den spillede dart. Det er en ommer.

  • Hej Michael,
   Det er selvfølgelig en ommer, vi havde desværre ikke mulighed for at sætte op fredag som vi plejer, men det skal selvfølgelig undgås fremadrettet

 2. Nu kunne jeg desværre selv følge med fra siden af denne gang. Men hold da kæft en fest der var. Helt sikkert at den klub som er med i samarbejder omkring sådan et event. Kan gøre en forskel. Og det har Assens dart Club en kæmpe fortjeneste i. Så tak til dem. Og tak til alle de frivillige omkring topgun som gør et godt stykke arbejde.
  Der hvor kæden falder en smule af. Så er det når man begynder at påvirke bredden. Efter hvad jeg har hørt og kan forstå. Valgte man at lave om på deres spil i trible mix. Således dette ikke blev spillet færdigt på den rigtige måde. Og dette må ikke ske. For det er og bliver bredden som skaber og skal skabe festen og stemningen som tilskuer efterfølgende.
  Kan godt se det til tider kan være svært at ramme tidsplanen 100 %. Men så må topgun og klubben finde den rigtige løsning sammen således der er plads til begge ting. I Vejle var der også sådan et problem. Hvor bla. Juniorfinalen blev spillet på samme tid som topgun i samme sal. Men som du udtaler sig henril. Ja så laver vi fejl. Og dem skal vi blot lære af.

  Når det er sagt…..fed fest og igen super godt arbejde omkring topgun. Vi må bare ikke glemme bredden.

  Og pøj pøj med næste event. Dart Odense og topgun teamet har nu et par mdr til at lave det helt rigtige koncept således alle bliver tilgodeset. ????

 3. Hej Palle,
  Vi kunne ikke være mere enige. Vi aftaler selvfølgelig altid tider med den arrangerende klub – i dette tilfælde havde vi aftalt vi skulle starte Top Gun kl. 18.00. Vi har desværre ikke mulighed for at være fleksible på dagen da vi har en meget præcis deadline. Vi bruger en del kræfter og økonomi på, at annoncere for live streamingen og så duer det altså ikke vi bliver forsinket.

  Selvfølgelig skal vi ikke glemme bredden, bredden er grundlaget for alt andet – men syntes nu der er mange brede tiltag i DDU, Top Gun derimod er kun for eliten

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*