Sådan er det gået for 2017 Q-School vinderne – Richard North imponrer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: DartsO1.de

Richard North er den positive historie blandt de spillere som i januar vandt/genvandt deres tour-card, alt i mens den 3-dobbelte verdensmester, John Part, har haft svært ved at finde fodfæste. 

Tidligere på ugen berettede Dartnyheder.dk om resultaterne for vinderne af 2016-udgaven af Q-School. Christopher Kempf som stod bag resultatoversigten, har nu også lavet en oversigt over Q-School vinderne for 2017. Og modsat 2016-vinderne, så har 2017-spillerne haft væsentligt mere vind i sejlene.

Mest iøjnefaldende er Richard Norths præsationer. Richard North spillede sig så sent som i søndags i sin første PDC-finale nogensinde, alt i mens det blot 2 ud af 18 gange er blevet til et nederlag i 1. runde. En præstation som selv nogle af top-spillerne har svært ved at matche, hvilket udmærker sig med Norths placering som nummer 37 på den indeværende ProTour sæson. Til sammenligning er Jeffrey de Graaf, som er den mest succesfulde spiller af 2016-Q-School spillerne placeret som nummer 46.

Bemærkelsesværdigt er det også at det indtil nu sammenlagt er blevet til i alt 2 finale- og 6 kvartfinalepladser for 2017-vinderne, mens det blot er blevet til sammenlagt 5 kvartfinaler for 2016-vinderne. 

Blandt 2017-vinderne, er det værd at bide mærke i tidligere major-vindere, såsom Paul Nicholson, Richie Burnett, Ronnie Baxter og John Part, som alle har haft svært ved at etablere sig på ny i PDC. Som det kan ses af skemaet ovenfor, er det kun blevet til middelmådige resultater, med Paul Nichsolsons enkelte placering blandt de 16 som bedste resultat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*