Auckland Darts Masters – optakt til 2. runde

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

I går imponerede Corey Cadby. I dag skal han så forsøge sig mod Michael Smith (billede), som i går leverede det højeste snit i 1. runde på 103,66. Før det, får vi dog fornøjelsen af endnu et “El Clásico”, når Phil Taylor jagter endnu en sejr over Raymond van Barneveld.

Det er ikke mere en en uges tid siden, at vi snakkede om, at vi måske skulle være vidne til den sidste interne kamp mellem Phil Taylor og Raymond van Barneveld – nogensinde. Her står vi så, og i dag mødes de igen. Ved World Matchplay blev det dog en pinlig affære for “Barney”, som måtte se sig slået med hele 11-3 ved den lejlighed. Bookmakerne har da heller ikke den store fidus til den store hollænder i dag, hvor Phil Taylor retfærdigvis også ligner en komfortabel favorit, ovenpå sidste uges triumf ved World Matchplay, samt gårsdagens sejr Darren Herewini med et dertilhørende snit på 102,31.

Først og fremmest vil vores øjne dog være rettet mod den interne kamp om tronen som Australiens pt. bedste dartspiller. Der er ingen tvivl om, at Simon Whitlock er den bedste australske dartspiller i historien, men Kyle Anderson er ung, og ligner en spiller med momentum. Det er således ikke mere end en uge siden, at Anderson vandt sin første titel i PDC, da han sejrede ved et Players Championship-event. I går besejrede han da også den dobbelte verdensmester, Gary Anderson, med en imponerende flot præstation og et snit på 102,91.

James Wade havde i går en middelmådig dag på kontoret, og forventes da også at få sin sag for mod Daryl Gurney, som for nyligt spillede sig i finalen ved US Darts Masters. Wade har længe lignet en mand ved siden af sig selv, og der har været langt mellem den kynisme, som Wade ellers har formået at skabe en karriere på. I 2. runde bliver kampene ganske vist spillet bedst af 19 legs, hvilket plejer at være en fordel for Wade, som har tradition for at levere sine mest solide præstationer over længere formater. Der er dog ikke meget der taler for, at det er mod netop Gurney at “The Machine” skal genfinde formen.

Dagens sidste kamp lover umiddelbart til at blive lidt af en lækkerbisken, for de dartfans som elsker spillere med følelserne helt ude på tøjet. Sidste år imponerede Cadby hele verden med sine præsationer ved World Series, og noget kunne tyde på, at australske Cadby har i sinde at fortsætte sine fornemme præstationer på hjemmelige breddegrader. Michael Smith ligner dog en spiller tilbage i topform, og så findes der ikke den spiller, som Smith ikke har evnerne til at besejre. Kampen er i øvrigt en duel mellem 2 tidligere ungdomsverdensmestre. En titel som Michael Smith vandt tilbage i 2013, mens Corey Cadby sidste år vandt titlen som den første ikke-europæer i historien.

Dagens kampe starter klokken 09:00, og vil kunne ses live på TV3 Sport 1.

Kampprogram
Kyle Anderson vs. Simon Whitlock
James Wade vs. Daryl Gurney
Raymond van Barneveld vs. Phil Taylor
Corey Cadby vs. Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*