Vanvid: Michael van Gerwen snitter 107 og slår Mensur Suljovic i vanvidskamp

Tekst: Dartnyheder

Michael van Gerwen
Foto: Simon O'Connor/PDC

Michael van Gerwen og Mensur Suljovic spillede onsdag aften en af de absolut mest seværdige kampe i VM i de seneste år, og helt sikkert den mest seværdige under dette VM. Og efterfølgende røg Michael Smith næsten ud.

107,66.

Lad det lige synke ind.

Det var Michael van Gerwens samlede gennemsnit onsdag aften, da han slog Mensur Suljovic 4-2 i en kamp der havde stort set alt, og kun lige manglede den absolut sidste spænding om resultatet.

Mensur Suljovic mødte ellers op med et niveau, som de færreste havde forventet med den seneste form. Således snittede østrigeren lige omkring 103 i de to første sæt – desværre snittede Michael van Gerwen bare vanvittige 110,77 og 121,33 i de to sæt, og så var hollænderen foran med 2-0.

Herefter gik Michael van Gerwen en snert ned i niveau, og da Mensur Suljovic næsten ikke kunne misse en double, fik han reduceret til 2-1. Men så satte MvG blot motoren op i sjette gear igen, snittede lidt over 110 og tog det fjerde sæt og gjorde det til 3-1.

Alligevel var det i kampens femte sæt, at kampens absolut mest vanvittige øjeblik opstod. Med stillingen 2-2 i legs og med 121 tilbage gik Michael van Gerwen 20, T17 og herefter 18, da han vurderede, at Mensur Suljovic ikke kunne lukke 161. Og så gik det ikke værre end at østrigeren lige præcis gjorde det og lukkede de 161, hvilket fik Alexandra Palace til at eksplodere. Så var stillingen pludselig 3-2 i sæt og nu var alt muligt.

Men som det sjette sæt udviklede sig, kunne Mensur Suljovic desværre ikke fortsætte han ellers flotte niveau og så endte sejren altså hos Michael van Gerwen. Men det kan ikke tage en flot præstation fra Mensur Suljovic, som snittede flotte 98,90 over hele kampen og havde en lukkeprocent på vilde 65 procent.

Schindler tæt på endnu en overraskelse

Efter den voldsomme kamp mellem Michael van Gerwen og Mensur Suljovic, var det lige ved, at samtlige overskrifter blev stjålet af Martin Schindler.

Tyskeren lagde flot fra land og tog kampens første sæt mod Michael Smith, som dog kom flot tilbage i andet sæt og udlignede til 1-1, blandt andet med en 170-lukning undervejs. Men Martin Schindler blev konstant ved med at presse Michael Smith, hvilket han gjorde i så stor grad, at han pludselig befandt sig i førertrøjen med stillingen 3-1 i sæt. Pludselig lignede det, at tyskeren skulle skabe endnu en overraskelse ved dette års VM.

Men tyskeren dalede i niveau efterfølgende, og selvom Michael Smith ikke begyndte at spille markant bedre, så begyndte han at slå til på de afgørende tidspunkter, hvilket gjorde, at han for hvert eneste kast fik kæmpet sig mere og mere ind i kampen, hvilket betød, at han til sidst fik udlignet til 3-3, og så stod vi pludselig med en stor kamp, der skulle afgøres i syvende sæt.

Michael Smith kom foran 1-0, inden Martin Schindler udlignede til 1-1. Herefter holdt Michael Smith igen udlæg og kom foran 2-1, og dermed var tyskeren under pres. Nu skulle han selv holde udlæg for at få kampen ud i en tiebreak. Om det var presset der gjorde det, skal være usagt, men Martin Schindler formåede slet ikke at holde det nivaeu, som han ellers havde gjort i hele kampen, og det betød, at comebacket var fuldendt for Michael Smith, som nu kan se frem mod en kamp i fjerde runde mod Joe Cullen.

Eftermiddagen stod i comebackenes tegn

Dagens allerførste kamp stod mellem Ryan Searle og Jose de Sousa, og som altid, var portugiseren dukket op med et par børnesygdomme i hovedregningen. Allerede i kampens allerførste leg gik det galt. Her stod han med 71 tilbage og lavede så 80 på sine første to pile. Ikke den bedste start. Men han tog dog legget efterfølgende.

Alligevel var det Ryan Searle som fik taget teten i en kamp, hvor ingen af de to spillede op til noget der minder om deres bedste niveau, og det betød faktisk, at Searle kom foran med 3-0 i sæt. Men så var det som om, at alvoren endelig gik op for Jose de Sousa, som langsomt hævede sit niveau og lige pludselig hed stillingen 3-3 i sæt.

Dermed var det tid til et syvende og afgørende sæt, og her udnyttede Jose de Sousa det momentum, som han allerede havde og så endte sejren altså hos portugiseren, som nu ser frem mod en kamp mod Gerwyn Price i fjerde runde, allerede i aften.

Efterfølgende var det så Danny Noppert som startede fuldstændig fænomenalt, da han kom foran 2-0 i sæt mod Alan Soutar og snittede lige over de 100. Men så var det pludselig som om, at Duracellbatterierne gik kolde i hollænderen, og så kom Alan Soutar ellers med i kampen igen. For ikke nok med at hollæderen faldt i niveau, så imponerede Soutar også med et flot, flot niveau.

Og uanset hvor meget Noppert prøvede, så fik han aldrig fat i kampen igen, og det betød, at Alan Soutar tog fire sæt i streg og dermed vandt kampen med 4-2.

Dobey straffede uskarp Anderson

I eftermiddagens sidste kamp var det så tid til Gary Anderson mod Chris Dobey, og selvom skotten lagde fra land med et vanvittig højt niveau og sikrede sig første leg med 3-0, så gik luften virkelig af ballonen for den tidligere verdensmester.

Godt nok vandt han stadig en del legs, men skarpheden manglede på de helt rigtige tidspunkter og da den ikke gjorde det for Dobey, tog englænderen det ene sæt efter det andet, hvilket betød, at Chris Dobey i sidste ende vandt kampen med 4-1 og dermed sendte Gary Anderson ud af VM. Et nederlag der sender Anderson helt udenfor verdensranglistens top 20, da han forsvarede en finale fra VM 2021. Dermed venter der et utrolig interessant og måske karriereafgørende 2023 for skotten.

Efter sessionspausen var det så tid til aftenens første kamp, som stod mellem Joe Cullen og Damon Heta. Og selvom begge spillere spillede kampen med flotte gennemsnit, så kom der alligevel aldrig rigtig spænding i opgøret.

Damon Heta formåede således ikke at vinde et eneste sæt, hvilket selvsagt betød, at Joe Cullen trak sig ud af kampen med en sejr på 4-0.

Torsdag er der igen kampe på programmet, når turneringen undervejs overgår fra tredje til fjerde runde. Kampene kan ses på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 13:30 og 20:00.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagssprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab onsdag 28. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab onsdag 28. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Onsdag 28. december
Eftermiddagsprogram
3x Tredje runde
Jose de Sousa 4-3 Ryan Searle (1-3, 2-3, 1-3, 3-2, 3-2, 3-1, 3-1) (R3)
Alan Soutar 4-2 Danny Noppert (1-3, 0-3, 3-1, 3-0, 3-1, 3-0) (R3)
Chris Dobey 4-1 Gary Anderson (0-3, 3-2, 3-2, 3-2, 3-1) (R3)

Aftensprogram
3x Tredje runde

Joe Cullen 4-0 Damon Heta (3-2, 3-1, 3-2, 3-0) (R3)
Michael van Gerwen 4-2 Mensur Suljovic (3-2, 3-2, 1-3, 3-2, 2-3, 3-1) (R3)
Michael Smith 4-3 Martin Schindler (2-3, 3-0, 2-3, 1-3, 3-2, 3-1, 3-1) (R3)


PDC’s verdensmesterskab – kampprogram
Torsdag 29. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport

3x Tredje runde
Dirk van Duijvenbode v Ross Smith (R3)
Rob Cross v Mervyn King (R3)
Dave Chisnall v Stephen Bunting (R3)

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
1x Tredje runde, 2x Fjerde runde
Luke Humphries v Vincent van der Voort (R3)
Gerwyn Price v Jose de Sousa (R4)
Jonny Clayton v Josh Rock (R4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*