Cross og Clayton indledte VM på fornem vis inden julepausen

Tekst: Dartnyheder

Rob Cross
Foto: Kieran Cleeves/PDC

Fredag blev anden runde afsluttet, hvilket også betyder, at VM nu tager et par dages julepause. Og efter pausen vil Jonny Clayton og Rob Cross stadig være en del af feltet.

Rob Cross har udtalt, at han drømmer om flere store ting i Alexandra Palace, og om han kan tage endnu en VM-titel denne gang, det må tiden vise. Men faktum er i hvert fald, at englænderen kom godt fra land i fredagens sidste eftermiddagskamp.

Her skulle han således op mod Scott Williams, som virkelig imponerede i første runde mod Ryan Joyce – og netop derfor var intet givet på forhånd.

Scott Williams kom da også foran 1-0 i sæt, men herfra fik Rob Cross langsomt vippet kampen over til hans side, hvilket i sidste ende resulterede i en sejr på 3-1 med et gennemsnit lige under de 100 og syv 180’ere undervejs.

Også Jonny Clayton indledte sit VM fredag – denne gang i aftensessionen – og waliseren fik ligeledes vist sig godt frem.

Modstanderen var hollandske Danny van Trijp, som stort set ikke fik et ben til jorden mod den tidligere vinder af Premier League. Jonny Clayton vandt således kampen 3-0, med scoren 3-1 i alle tre legs. Også Jonny Clayton kunne efterfølgende prale af et gennemsnit lige under de 100.

Ross Smith meldte sig ind i kampen om trofæet

Fredagens første session startede med Brendan Dolan mod Jimmy Hendriks. En kamp der aldrig blev til det helt store festfyrværkeri, men som ikke desto mindre endte med en sejr på 3-1 til Brendan Dolan, som dermed kan se frem til en kamp i tredje runde mod Jonny Clayton, som altså vandt senere i aftensessionen.

Herefterefter var det Chris Dobey der skulle en tur op på den store scene, hvor Martijn Kleermaker ventede. Og selvom der blev fordelt legs til begge sider, var Chris Dobey alligevel lige tanden skarpere end hans hollandske modstander, hvilket betød at Chris Dobey vandt med 3-0.

I eftermiddagens næstsidste kamp var det så litaueren Darius Labanauskas, som skulle op mod vinderen af European Championship, nemlig Ross Smith.

Og hvis nogen stadig var i tvivl om Ross Smiths niveau, så er de det næppe længere. Ross Smith imponerede således mod litaueren, som ellers gjorde han kunne, og det betød, at Smith trak sig ud af opgøret med en sejr på 3-1.

Mest imponerende er det dog, at englænderen snittede imponerende 100,97, havde en lukkeprocent på 57,89 og lavede hele ti 180’ere. En præstation så god, at flere forskellige dartentusiaster og eksperter på sociale medier, melder Ross Smith delvist ind i kampen om VM-trofæet.

VM 2023’s første 170-lukning

I aftenens første kamp, var det så tid til endnu en hjørnesten i dette VM – nemlig turneringens første 170-lukning.

Den stod Martin Schindler for, da han vandt 3-1 mod Martin Lukeman, i en kamp som var spillet med et ganske pænt niveau fra begge spillere, men hvor tyskeren altså lige havde lidt mere af det rigtige magi, som skubbede sejren i hans retning.

Efterfølgende var det så UK Open-vinderen Danny Noppert, som indledte sit VM, da han skulle op mod canadieren David Cameron.

Hollænderen lagde ud med at tage de to første sæt med 3-1 og 3-1. David Cameron nægtede dog at give op uden kamp, og efter et tæt tredje sæt, fik canadieren slettet nullet ud for antal sæts ved hans navn. I det efterfølgende sæt fik Danny Noppert dog igen sat tempo på, da han med et snit på 109,11 sikrede sig sættet 3-1 og dermed også kampen 3-1.

Herefter tog Clayton sin sejr som tidligere beskrevet, og i aftenens sidste kamp stod det så mellem Joe Cullen og Ricky Evans.

Joe Cullen kom ganske hurtigt foran 2-0 i sæt, men så var det pludselig som om, at marginalerne begyndte at drive over til Ricky Evans, som pludselig hamrede 180’ere ind med den sædvanlige hurtige fart, og så var stillingen 2-1. Men herefter røg marginalerne dog lidt igen for Ricky Evans, hvilket betød, at Joe Cullen kunne vinde det fjerde sæt med 3-1, blandt andet med de syv første pile af 9-darteren i kampens sidste leg.

Nu går VM som sagt på en lille julepause, hvilket betyder, at det først vil være muligt at følge turneringen igen fra den 27. december, når tredje runde indledes.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagsprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab fredag 23. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab fredag 23. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Fredag 23. december
Eftermiddagsprogram
4x Anden runde
Brendan Dolan (87,85) 3-1 (83,36) Jimmy Hendriks (3-1, 3-0, 2-3, 3-0) (R2)
Chris Dobey (86,74) 3-0 (85,23) Martijn Kleermaker (3-2, 3-1, 3-2) (R2)
Ross Smith (100,97) 3-1 (93,85) Darius Labanauskas (3-2, 3-0, 2-3, 3-2) (R2)
Rob Cross (99,32) 3-1 (96,98) Scott Williams (2-3, 3-2, 3-2, 3-2) (R2)

Aftensprogram
4x Anden runde
Martin Schindler (93,04) 3-1 (94,52) Martin Lukeman (3-2, 2-3, 3-1, 3-1) (R2)
Danny Noppert (95,03) 3-1 (90,26) David Cameron (3-1, 3-1, 2-3, 3-1) (R2)
Jonny Clayton (99,62) 3-0 (83,30) Danny van Trijp (3-1, 3-1, 3-1) (R2)
Joe Cullen (95,03) 3-1 (90,82) Ricky Evans (3-1, 3-2, 2-3, 3-1)(R2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*