Ally Pally-chok: James Wade allerede ude af VM

Tekst: Dartnyheder

Jim Williams og James Wade
Foto: Steven Paston/PDC

James Wade stod torsdag aften for turnerings største chok indtil videre, da han tabte 3-2 til useedede Jim Williams i anden runde. Luke Humphries kæmpede også, men klarede det til sidst.

Ingen af de store drenge har lyst til at være den første spiller, som taber til en af de useedede. Men nu kan de fleste ånde lettet op, for den skalp tog James Wade sig af, da han torsdag aften tabte 3-2 til Jim Williams.

Wade er den tredje seedede spiller, som må lade livet i turneringen allerede i anden runde, men han er altså den første blandt de ti bedst seedede. Heldigvis kommer resultatet ikke til at betyde alt for meget for Wades placering på verdensranglisten, da han blot nåede tredje runde for to år siden, hvilket betyder, at han “kun” mister 10.000 pund på ranglisten, hvilket betyder, at han med rimelig sandsynlighed, forbliver i top ti.

I den efterfølgende kamp var det også lige ved, at vi skulle se endnu en topspiller forlade turneringen tidligt, da Luke Humphries slet ikke ramte niveau mod tyske Florian Hempel.

Englænderen var dog så heldig, at da det brændte allermest på, formåede Florian Hempel ikke at udnytte situationen til fulde og derfor kunne Humphries i sidste ende trække sig ud af opgøret med en sejr på 3-2 og et snit lige over de 90.

11 perfekte pile fra Duijvenbode

I eftermiddagens kampe var der ikke meget, som gik anderledes end man forventede. Krzysztof Ratajski kom således ganske nemt forbi Danny Jansen med en sejr på 3-1, inden Ryan Searle tog en sikker sejr på 3-0 mod Adam Gawlas.

I eftermiddagens tredje kamp havde de fleste nok forventet en ganske tæt kamp mellem formsvage Mensur Suljovic og formstærke Mike de Decker. Men havde man sat hovedet op efter netop det, så blev man svært skuffet.

For godt nok har man set et bedre niveau fra Mensur Suljovic, men da Mike de Decker ikke ramte det niveau, som vi har set fra ham de seneste måneder, formåede Mensur Suljovic at afgøre det hele i kampens tre første sæt, ved at vinde 3-1, 3-2 og 3-1.

Herefter var det tid til altid underholdende Dirk van Duijvenbode, som skulle op mod Karel Sedlacek. Og her var der til gengæld ingen skuffelser.

Kampen bevægede sig hele vejen ud i fem sæt, med blandt andet 12 180’ere fra hollænderen til følge og en sejr til selvsamme Dirk van Duijvenbode. Undervejs formåede hollænderen også at lave hele 11 perfekte pile i streg – dog uden, at det blev til en 9-darter. Dirk van Duijvenbode formåede således at ramme de otte første pile i 9-darteren, og da hans sidste tre pile i legget inden var en 180’er, blev det altså til 11 perfekte pile i streg.

Anderson lagde fint fra land

I aftenens første kamp, inden Wade-chokket og Humphries-besværlighederne, skulle Gary Anderson spille sin første kamp ved dette års VM. Kampen skulle spilles mod Madars Razma, som han ligeledes mødte i anden runde for to år siden.

Dengang blev det til en 3-1 sejr for Gary Anderson, og det gjorde det også denne gang. Madars Razma formåede ellers at vinde ni legs mod Gary Andersons 11, så det var ikke helt uden kamp, at den tidligere verdensmester fik spillet sig videre. Men videre kom han altså, og også med et ganske godt gennemsnit på 96,39.

I aftenens sidste kamp var det så Vincent Van der Voort, som fik gjort ganske kort proces mod Cameron Menzies. Hollænderen startede kampen med et snit lige over de 104, hvilket gjorde, at han sikrede sig det første sæt med 3-0. Herefter faldt niveauet en smule, men da Menzies aldrig rigtig fik hævet sit eget niveau til et niveau, som kunne udfordre hollænderen alt for meget, endte hele kampen med en sejr på 3-0 til Vincent Van der Voort.

Fredag er der endnu en gang dart på programmet, når Alexandra Palace lægger hus til de sidste to sektioner inden julepausen. Kampene vil kunne ses på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 13:30 og 20:00.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagsprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab torsdag 22. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab torsdag 22. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Torsdag 22. december
Eftermiddagsprogram
2x Første runde, 2x Anden runde
Krzysztof Ratajski (88,61) 3-1 (81,97) Danny Jansen (3-1, 0-3, 3-1, 3-1) (R2)
Ryan Searle (88,60) 3-0 (82,04) Adam Gawlas (3-2, 3-1, 3-2) (R2)
Mensur Suljovic (88,65) 3-0 (85,63) Mike de Decker (3-1, 3-2, 3-1) (R2)
Dirk van Duijvenbode (95,18) 3-2 (88,26) Karel Sedlacek (3-1, 1-3, 2-3, 3-1, 3-2) (R2)

Aftensprogram
4x Anden runde
Gary Anderson (96,39) 3-1 (90,96) Madars Razma (3-2, 2-3, 3-2, 3-2) (R2)
Jim Williams (90,49) 3-2 (91,01) James Wade (1-3, 3-1, 3-0, 0-3, 3-1) (R2)
Luke Humphries (90,66) 3-2 (86,47) Florian Hempel (2-3, 3-0, 1-3, 3-0, 3-1) (R2)
Vincent Van der Voort (90,78) 3-0 (88,31) Cameron Menzies (3-0, 3-1, 3-2) (R2)


PDC’s verdensmesterskab – kampprogram
Fredag 23. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport

4x Anden runde
Brendan Dolan v Jimmy Hendriks (R2)
Chris Dobey v Martijn Kleermaker (R2)
Ross Smith v Darius Labanauskas (R2)
Rob Cross v Scott Williams (R2)

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x Anden runde
Martin Schindler v Martin Lukeman (R2)
Danny Noppert v David Cameron (R2)
Jonny Clayton v Danny van Trijp (R2)
Joe Cullen v Ricky Evans (R2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*