Gerwyn Price sikkert videre ved VM – flere store comebacks fyldte mandagens program

Tekst: Dartnyheder

Gerwyn Price
Foto: PDC

På en dag hvor flere store comebacks fyldte sendefladen, fik Gerwyn Price spillet sig sikkert videre til tredje runde efter en ellers stærk start af Woodhouse.

Gerwyn Price er blandt de helt store favoritter til dette VM, og derfor var det også forventet, at han ville spille sig videre fra anden runde, hvor han skulle op mod Luke Woodhouse. Kampen fik dog en lettere chokerende start, da englænderen kom foran 1-0 i sæt og havde snittet imponerende 104,95 i netop det sæt.

Gassen gik dog af ballonen for Woodhouse herefter, og selvom Price aldrig kom helt op at ringe omkring de 100 i snit, så var det stadig rigeligt til at slå Woodhouse, som ikke snittede over 86 i de tre efterfølgende sæt, og dermed vandt Gerwyn Price altså 3-1 og kan nu se frem mod en tredjerundekamp mod enten Raymond van Barneveld eller Ryan Meikle.

I mandagens første kamp fra anden runde var det også den seedede Jose de Sousa som fik spillet sig videre til tredje runde – men bestemt ikke uden problemer.

Simon Whitlock udnyttede således en sløv start fra portugiseren, hvilket hurtigt fik The Wizard foran med 2-0 i sæt, men så var det som om, at Jose de Sousa indså alvoren, hævede niveauet betragteligt og kørte Whitlock over med 3-0, 3-1 og 3-1.

Milimeter fra VM’s første 9-darter

Udover Jose de Sousas comeback i eftermiddagssessionens sidste kamp, var der også spændende kampe blandt førsterundekampene.

Andrew Gilding måtte således kæmpe hårdt for det, da han endte med at vinde 3-2 over Robert Owen, som ellers var kommet foran med 0-1. I den efterfølgende kamp fik Danny Jansen bremset et comeback fra Paolo Nebrida, da hollænderen gik fra at være foran 2-0 til 2-2, inden han til sidst kunne hive sejren i land.

Til gengæld var der aldrig rigtig tvivl om resultatet i eftermiddagens sidste førsterundekamp, da Lewy Williams uden de store problemer vandt 3-0 over Niels Zonneveld. Faktsik var vi endda tæt på turneringens første 9-darter, da Williams i kampens allersidste leg gik en milimeter for højt på double 12 – endda selvom han tabte pilene undervejs og fik brudt rytmen, lige inden den ottende pil.

Englænderne transformerede over Atlanten for en stund

Aftensessionen blev indledt af opgøret mellem Gert Nentjes og amerikaneren Leonard Gates.
Den tidligere amerikanske baseballspiller vandt mange hjerter under sommerens World Series i New York, og det var til at mærke denne aften i Alexandra Palace, hvor publikum flere gange råbte “U.S.A, U.S.A, U.S.A” hver gang Leonard Gates sikrede sig et leg.
Og selvom kampens niveau aldrig blev virkelig fantastisk, og på trods af, at Leonard Gates måtte bruge hele syv matchpile, før 3-1 sejren kom i hus, så var det uden tvivl en mand, som nød den store scene efterfølgende.

I den efterfølgende kamp virkede det tidligt til, at Ritchie Edhouse bare ville sende David Cameron hjem til Canada med et nederlag på 3-0. Men canadieren fik kæmpet sig ind i opgøret, og selvom Edhouse havde flere matchpile ved stillingen 2-1 i sæt og 2-2 i legs, fik canadieren alligevel kampen ud et femte og afgørende sæt. Og her kom Cameron hurtigt foran med 2-0, men helt smertefrit blev det dog ikke, for med 92 tilbage for sejren, gik Cameron grøn bull, 17 og double 20, kun for at opdage, at han havde troet, at han havde 82 tilbage. Edhouse tog herefter legget og skabte lidt liv i spændingen, men englænderen fulgte dog ikke op på niveauet i det næste leg, og så kunne David Cameron endelig tage sejren 3-2. Comebacket var komplet.

Herefter var det den rutinerede Steve Beaton, som skulle op på scenen, hvor den unge hollænder Danny van Trijp ventede. Der kom dog aldrig rigtig spænding om tingene, da Steve Beaton kæmpede noget med at finde niveauet på de rette tidspunkter og derfor var kampen hurtigt afgjort til hollænderens fordel 3-0, inden Gerwyn Price altså lukkede dagen af med sin solide sejr over Woodhouse.

Men selvom vi kun knap har fået startet dette års VM, blev der faktisk fundet en verdensmester i Alexandra Palace mandag. Således skulle Luke Littler spille mod Harry Gregory i juniorfinalen i JDC, og her var der slet ikke tvivl om noget som helst, da Luke Littler destruerede Gregory med en sejr på 5-0 – dog kun i legs og ikke sæt.

Tirsdag aften fortsætter de voksnes VM så med endnu fire kampe, blandt andet med Fallon Sherrock blandt de spillende. Sessionen starter klokken 20:00, og kan ses på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagsprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab mandag 19. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftensprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab mandag 19. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Mandag 19. december
Eftermiddagsprogram

3x Første runde, 1x Anden runde
Andrew Gilding (88,43) 3-2 (86,52) Robert Owen (1-3, 3-2, 3-1, 0-3, 3-1) (R1)
Danny Jansen (83,42) 3-2 (82,75) Paolo Nebrida (3-1, 3-2, 2-3, 0-3, 3-0) (R1)
Lewy Williams (92,81) 3-0 (86,88) Niels Zonneveld (3-1, 3-2, 3-1) (R1)
Jose de Sousa (86,75) 3-2 (86,23) Simon Whitlock (2-3, 2-3, 3-0, 3-1, 3-1) (R2)

Aftensprogram 
3x Første runde, 1x Anden runde
Leonard Gates (80,41) 3-1 (78,08) Geert Nentjes (2-3, 3-1, 3-0, 3-2) (R1)
David Cameron (87,86) 3-2 (87,34) Ritchie Edhouse (0-3, 2-3, 3-2, 3-0, 3-2) (R1)
Danny van Trijp (87,06) 3-0 (85,23) Steve Beaton (3-1, 3-1, 3-2) (R1)
Gerwyn Price (92,88) 3-1 (89,05) Luke Woodhouse (1-3, 3-2, 3-1, 3-0) (R2)


PDC’s verdensmesterskab – kampprogram
Tirsdag 20. december
Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport

3x Første runde, 1x Anden runde
Jim Williams v Sebastian Bialecki (R1)
Jamie Hughes v Jimmy Hendriks (R1)
Ricky Evans v Fallon Sherrock (R1)
Raymond van Barneveld v Ryan Meikle (R2) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*