Dave Chisnall lavede 9-darter og vandt Belgian Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Dave Chisnall lavede først en 9-darter i sin semifinalesejr over Danny Noppert, inden han besejrede formstærke Andrew Gilding i finalen ved Belgian Darts Open.

Sent søndag aften lykkedes det verdensranglistens nummer 14, Dave Chisnall, at vinde sin første turneringssejr siden juni 2019. Foran et engageret belgisk publikum ved Belgian Darts Open på PDC’s Europa Tour formåede 42-årige Chisnall således at vinde karrierens 16. titel på PDC’s Pro Tour, hvilket samtidig er hans tredje på Europa Touren.

Den længe ventede triumf blev indledt med sejre over Jelle Klaasen (6-2), Nathan Aspinall (6-4) og José de Sousa (6-2), inden ‘Chizzy’ i semifinalen besejrede Danny Noppert 7-4. Her indledte Dave Chisnall semifinalen med at lave en 9-darter i kampens aller første leg. Det var første gang siden september 2019, at der blev lavet en 9-darter på Europa Touren. Dengang var det i øvrigt også Dave Chisnall.

Se eller gense Dave Chisnalls 9-darter ved Belgian Darts Open:

I finalen var det så den særdeles formstærke Andrew Gilding, der stod for skud. Finalen var ganske vist Gildings første finaleplacering på Europa Touren nogensinde, men ‘Goldfinger’ har imponeret stort i 2022, hvor han blandt andet har spillet sig i to finaler på Players Championship-touren.

Til trods for Gildings opadgående formkurve, så var der dog aldrig for alvor tvivl om, hvem der var bedst i finalen, som Dave Chisnall vandt 8-6 – til stor begejstring og lettelse for Chisnall selv, der efter sejren fortalte, at han har haft et svært år i 2022, da han blandt andet har mistet sin mor.

– Alle turneringen man vinder er specielle, men den her betyder endnu mere, efter et hårdt år rent personligt, uddybede han.

– Vi har haft et par sorger i familien, så den her sejr er dedikeret til dem. Jeg havde et forfærdeligt år sidste år, men jeg er på vej tilbage, og der vil komme flere trofæer i mit kabinet, fortalte Dave Chisnall.

Næste turnering i PDC-kalenderen er den prestigefulde World Grand Prix, som Dave Chisnall spillede sig i finalen ved i både 2013 og 2019. World Grand Prix begynder mandag den 3. oktober.


Belgian Darts Open – afgørende resultater
Søndag 25. september
Tredje runde

Andrew Gilding 6-3 Niels Zonneveld
Martin Schindler 6-3 Rusty-Jake Rodriguez
Jonny Clayton 6-4 Dirk van Duijvenbode
Gabriel Clemens 6-3 Rob Cross
Jose de Sousa 6-4 Ryan Searle
Dave Chisnall 6-4 Nathan Aspinall
Danny Noppert 6-4 Joe Cullen
Adrian Lewis 6-1 Kim Huybrechts

Kvartfinaler
Andrew Gilding 6-2 Martin Schindler
Jonny Clayton 6-5 Gabriel Clemens
Dave Chisnall 6-2 Jose De Sousa
Danny Noppert 6-3 Adrian Lewis

Semifinaler
Andrew Gilding 7-5 Jonny Clayton
Dave Chisnall 7-4 Danny Noppert

Finale
Dave Chisnall 8-6 Andrew Gilding


Læs også:

Efter vild afslutning: Kim Huybrechts sender Michael van Gerwen ud af Belgian Darts Open

Podcast: Optakt til WDF Europe Cup 2022

Endnu et VM-afbud: Dave Chisnall trækker sig fra verdensmesterskabet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*