Tom Veje Kristensen og Michael Ladefoged vandt ranglistepoint ved fredagens Challenge Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Tom Veje Kristensen leverede i dag det bedste danske resultat på tværs af fredagens to Challenge Tour-turneringer i tyske Hildesheim.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

I denne weekend er PDC vært for fem Challenge Tour-turneringer i tyske Hildesheim. De to første turneringer blev afholdt i løbet af fredag formiddag og eftermiddag, og i alt var fem danskere stillet til start.

Således havde de to landsholdsspillere, Andreas Toft Jørgensen og Simon Bak, Aros-duoen Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen samt Royals Michael Ladefoged taget den lange køretur ned over den tyske grænse.

I den sammenhæng stod semifinalisten fra de nordiske mesterskaber i maj, Tom Veje Kristensen, for dagens bedste danske resultat, da han spillede sig blandt de sidste 32 spillere ved fredagens anden turnering. Det skete efter sejre over tyske Marcel Erba og engelske Thomas Lovely, inden østjyden tabte 2-5 til belgiske Francois Schweyen.

Også Michael Ladefoged sikrede sig her point til Challenge Tour-ranglisten, da han spillede sig blandt de sidste 64 ved Challenge Tour 12. Det er først blandt de sidste 64 spillere, at der er point til ranglisten.

Generelt spillede de danske deltagere på et hæderligt niveau, uden at det rakte til topplaceringer. Det kom blandt andet til udtryk ved Simon Bak, der til trods for flotte gennemsnit på 80,04 og 86,94 tabte sin første kamp ved begge fredagens turneringer. Den første til en særdeles velspillende Graham Usher, der selv snittede 102,95, hvilket i øvrigt var turneringens højeste gennemsnit overhovedet.

Mens Challenge Tour 11 blev vundet af 5-2 af hollandske Danny van Trijp mod landsmanden Jelle Klaasen, så vandt en tredje hollænder, blot 20-årige Gian van Veen, fredagens anden turnering. Det skete med en finalesejr på 5-4 over engelske David Pallett. Samtlige resultater fra begge fredagens turneringer kan findes på DartConnect.

Challenge Tour-ranglisten toppes fortsat af engelske Scott Williams. Williams står derfor til at sikre sig et Tour Card for den kommende sæson, samt at kvalificere sig til Grand Slam of Darts til november.

Challenge Touren fortsætter lørdag, hvor der spilles to turneringer yderligere.