Whitlock sendte verdensmesteren til tælling

Tekst: Dartnyheder

Foto: Taka Wu/PDC

Lørdag var der flere kampe fyldt med spænding ved The Masters. Den største overraskelse stod Simon Whitlock for, da han slog Peter Wright efter 18 legs.

Fredag var der ikke den store spænding omkring udfaldene i første runde af The Masters. Det var der til gengæld i løbet af lørdagen, hvor flere kampe kunne være gået anden vej, hvis marginalerne havde tippet lidt i den modsatte rentning.

Det var dog mest i løbet af aftensessionen, at vi så de helt tætte kampe. Baseret på antal vundne legs for hver spiller, var opgøret mellem Jose de Sousa og Rob Cross det tætteste om eftermiddagen, hvor portugiseren endte med at vinde med 10-7.

Til gengæld var der ikke meget at være i tvivl om i det efterfølgende opgør, hvor Joe Cullen fuldstændig udraderede Gary Anderson med hele 10-1 og et gennemsnit på imponerende 106,30.

Men om aftenen blev det altså noget tættere, som tidligere beskrevet. Aftenens første opgør måtte således ud i det 19. og afgørende leg, da Jonny Clayton og Dimitri Van den Bergh mødte hinanden. Her endte waliseren med at trække det længste strå.

I det efterfølgende opgør kunne Gerwyn Price sende Ryan Searle ud af turneringen med 10-8, inden Simon Whitlock stod for dagens største overraskelse og sendte verdensmesteren Peter Wright ud med samme cifre.
Australieren var ellers lige ved at smide det væk til sidst, da Peter Wright pludselig kom tilbage fra 9-5 til 9-8, men i sidste ende kunne troldmanden fra Down Under sætte den afgørende pil ind.

I aftenens sidste kamp var det lige ved at blive til en endnu større overraskelse, da Luke Humphries kom foran med 9-7 mod Michael van Gerwen, men englænderen fik ikke udnyttet situationen og med tre legssejre i streg, kunne hollænderen altså til sidst sikre sig en plads i søndagens kvartfinaler.

Dagens kvartfinaler, som starter klokken 13.45, kan følges på Viaplay og pdc.tv. Aftenens semifinaler og finale kan følges på Viaplay, pdc.tv og TV3 Sport fra klokken 20.00.


Resultater fra lørdag den 29. januar
Anden runde

Jose de Sousa 10-7 Rob Cross
Joe Cullen 10-1 Gary Anderson
Michael Smith 10-6 Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall 10-4 James Wade
Jonny Clayton 10-9 Dimitri Van den Bergh
Gerwyn Price 10-8 Ryan Searle
Simon Whitlock 10-8 Peter Wright
Michael van Gerwen 10-9 Luke Humphries


Kampprogram søndag den 30. januar
Eftermiddagssession (13.45)

Kvartfinaler
Dave Chisnall v Michael Smith
Gerwyn Price v Jonny Clayton
Simon Whitlock v Jose de Sousa
Michael van Gerwen v Joe Cullen

Aftensession (20.00)
Semifinaler
Price/Clayton v Chisnall/Smith
Whitlock/De Sousa v Van Gerwen/Cullen
Finale
Price/Clayton/Chisnall/Smith v Whitlock/De Sousa/Van Gerwen/Cullen

Kvartfinalerne spilles bedst af 19 legs. Fra semifinaler og frem er det bedst af 21 legs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*