Stor dansk triumf: Vladimir Andersen vinder årets første turnering på PDCNB’s Pro Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Vladimir Andersen vandt lørdag aften sæsonens første Pro Tour på PDC Nordic & Baltic-touren.

Efter en to år lang karantæne gjorde den tidligere danmarksmester, Vladimir Andersen, tidligere på måneden comeback ved PDC’s Q-School, hvor han på historisk vis formåede at vinde et Tour Card.

I dag spillede vejlenseren så sin første turnering efter sin nye titel som som Tour Card-indehaver, og her formåede den 32-årige dansker på ny at gå hele vejen, efter han besejrede svenske Daniel Larsson 6-5 i finalen.

Vladimir Andersen overlevede ganske vist 10 matchpile i løbet af kampen, og var derfor ikke helt uheldig med at kunne sikre sig titlen, der foruden en præmiecheck på godt og vel 9.000 danske kroner også betyder, at han vil være førsteseedet ved morgendagens Pro Tour-turnering.

Det er første gang nogensinde, at Vladimir Andersen vinder en turnering på PDC Nordic & Baltic-touren. Per Laursen, Dennis Lindskjold og Andreas Toft Jørgensen er de eneste øvrige danskere, der har prøvet at vinde en turnering på PDCNB-touren.

Besejrede sidste års vinder

Forud for finalen lagde Vladimir Andersen ud med sejre på 6-5 og 6-1 over de danske konkurrenter, Tonni Sørensen og Claus Nielsen. Blandt de sidste 16 leverede den kontroversielle dartspiller så en imponerende sejr, da han besejrede verdensranglistens nummer 48, Madars Razma, 6-2. Her leverede Andersen et fornemt gennemsnit på 94,35, hvilket viste sig at være nok til at sende sidste års vinder af PDC Nordic & Baltic-touren ud af turneringen.

I kvartfinalen leverede Vladimir Andersen så et imponerende comeback, da han til trods for at være bagud 1-4 til islandske Matthías Örn Friðriksson alligevel formåede at vinde kampen 6-5. Herefter fulgte hovedpersonen op med en sejr på 6-2 over svenske Ricky Nauman, hvor Andersen nok engang leverede et særdeles lovende gennemsnit på 93,48.

Samlet set over hele lørdagens Pro Tour endte Vladimir Andersen med et turneringsgennemsnit på 85,30. Den tabende finalist, Daniel Larsson, noterede sig for dagens højeste samlede gennemsnit på hele 91,14.

Hør Vladimir Andersen tale ud efter sejren på PDC Nordic & Baltics Pro Tour

Fire danskere i kvartfinalen

Blandt dagens øvrige danske topresultater er det værd at fremhæve de tre øvrige kvartfinalister, Allan Daugbjerg Olsen, Brian Løkken og Benjamin Drue Reus.

Både Allan Daugbjerg Olsen og Brian Løkken havde vist lovende takter forud for deres respektive kvartfinaler, men tabte alligevel begge 6-4 til svenske Ricky Nauman og Daniel Larsson. Særligt Løkken leverede ellers en hæderlig indsats med et gennemsnit på 87,66.

Hvad der ikke lykkedes for de to førnævnte danskere blev til gengæld indfriet af blot 23-årige Benjamin Drue Reus, der i sin kvartfinale leverede en suveræn sejr på 6-3 over finske Marko Kantele. Kantele har ellers været i top fire på PDC Nordic & Baltic-ranglisten de seneste fem sæsoner, og var også en af forhåndsfavoritterne til dagens turnering.

I sin første PDC Nordic & Baltic-semifinale i karrieren tabte Benjamin Drue Reus efterfølgende 6-1 til Daniel Larsson.

PDC Nordic & Baltic-touren fortsætter i morgen klokken 11, hvor der tages hul på sæsonens anden Pro Tour. I skrivende stund spilles sæsonens anden Europa Tour-kvalifikation, der kan følges live på DartConnect.

Her nedenfor kan du se en oversigt over dagens afgørende resultater fra sæsonens første Pro Tour. Alle øvrige resultater kan ses på DartConnect.


Oversigt over afgørende resultater fra PDC Nordic & Baltic Pro Tour 1:
Sidste 16:

Vladimir Andersen (94,35) 6-2 (87,91) Madars Razma
Matthías Örn Friðriksson (81,49) 6-5 (82,18) Nikolaj Jørgensen
Allan Daugbjerg Olsen (90,51) 6-1 (76,15) Kenneth Byø
Ricky Nauman (91,40) 6-4 (90,02) Darius Labanauskas
Daniel Larsson (97,27) 6-3 (90,18) Andreas Harryson
Brian Løkken (76,20) 6-1 (68,69) Simon Bak
Marko Kantele (87,57) 6-2 (73,67) Lukas Jensen
Benjamin Drue Reus (81,20) 6-5 (79,21) Niels Heinsøe

Kvartfinaler
Vladimir Andersen (83,95) 6-5 (77,38) Matthías Örn Friðriksson
Ricky Nauman (76,94) 6-4 (72,22) Allan Daugbjerg Olsen
Daniel Larsson (88,43) 6-4 (87,66) Brian Løkken
Benjamin Drue Reus (86,38) 6-3 (89,11) Marko Kantele

Semifinaler
Vladimir Andersen (93,48) 6-2 (82,08) Ricky Nauman
Daniel Larsson (84,72) 6-1 (79,57) Benjamin Drue Reus

Finale
Vladimir Andersen (86,93) 6-5 (87,75) Daniel Larsson


Læs også:

Marko Kantele besejrer Niels Heinsøe i finalen ved Europa Tour-kval

Oversigt: Disse spillere er tilmeldt weekendens turneringer i PDC Nordic & Baltic

Oversigt: Her er alt du skal vide forud for PDC Nordic & Baltic-touren i 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*