Barneveld i stor triumf: Kvalificerer sig til Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld er blandt de otte spillere, der i dag vandt PDC’s kvalifikationsturnering til Grand Slam of Darts.

For første gang siden 2018 kan den femdobbelte verdensmester Raymond van Barneveld igen se frem til at deltage ved den prestigefulde TV-turnering, Grand Slam of Darts, som han i øvrigt vandt tilbage i 2012.

Barneveld, der som bekendt stoppede sin karriere i december 2019, men sidenhen gjorde comeback i februar i år, var således blandt de otte spillere, der i dag sikrede sig en plads ved årets udgave af Grand Slam of Darts, efter at have kæmpet sig igennem en nervepirrende kvalifikationsturnering.

54-årige ‘Barney’ besejrede først skotske Alan Soutar 5-1, hvorefter han vandt 5-3 over sin formstærke landsmand, Danny Noppert. I den sidste og afgørende kamp lykkedes det så med nød og næppe at overvinde nordirske Brendan Dolan 5-4, efter Dolan ellers havde misset en række matchpile.

Kvalifikationen til Grand Slam of Darts markerer Raymond van Barnevelds anden deltagelse ved en stor TV-turnering siden hans comeback. Barneveld var således også med ved UK Open, hvor han imidlertid tabte sin første kamp til førnævnte Alan Soutar, som han altså til gengæld besejrede ved dagens kvalifikationsturnering.

Foruden Raymond van Barneveld lykkedes det også Mike de Decker, Gabriel Clemens, Stephen Bunting, Martin Schindler, Ryan Joyce, Krzysztof Ratajski og Boris Krcmar at gå hele vejen ved kvalifikationsturneringen til Grand Slam of Darts. Til gengæld må profiler som Nathan Aspinall, Dave Chisnall, Daryl Gurney, Chris Dobey, Kim Huybrechts, Ian White, Damon Heta, Dirk van Duijvenbode og Simon Whitlock sande, at de ikke kommer til at kæmpe med om Grand Slam-trofæet i år.

Grand Slam of Darts spilles mellem den 13.-21. november. Lodtrækningen til turneringen foretages senere i aften.


Læs også:

Barneveld kollapsede ved Super Series – Players Championship-turnering sat på pause

Vil slukke sportstørsten: Taylor og Barneveld planlægger streamet opgør

Så lykkedes det: Michael van Gerwen vandt sin første ranglisteturnering i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*