Holland sendte Danmark ud af World Cuppen – her er alle resultater fra åbningsdagen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Kais Bodensieck

Michael van Gerwen og Dirk Van Duijvenbode sendte torsdag aften Danmark ud af World Cup of Darts.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Havde alt flasket sig, så kunne Danmark i går have bragt sig i front med 3-0, i det der viste sig at ende med et nederlag på 1-5 til tredjeseedede Holland i første runde ved World Cup of Darts.

Det danske landshold bestående af Niels Heinsøe og debutanten Andreas Toft Jørgensen bragte sig således foran 1-0, inden danskerne i kampens andet leg missede en enkelt doublepil for at bringe sig på 2-0, hvorefter Niels Heinsøe i kampens tredje leg havde muligheden for at lukke på 80, men desværre ikke fik konverteret muligheden til endnu et leg.

I stedet viste det hollandske landshold, der var repræsenteret af Michael van Gerwen og Dirk van Duijvenbode, hvorfor de på forhånd var udnævnt til storfavoritter mod Danmark. Efter kynisk at have bragt sig på 1-2, vandt hollænderne efterfølgende kampens tre næste legs i henholdsvis 14, 15 og 13 dart, og sendte dermed sikkert Niels Heinsøe og Andreas Toft Jørgensen ud af turneringen. Hollænderne er dermed videre til anden runde, hvor de lørdag møder Singapore.

Til trods for nederlaget torsdag aften skal Niels Heinsøe og Andreas Toft Jørgensen dog ikke vente alt for længe, før de igen skal spille på TV. På fredag i næste uge indtager de to danskere således scenen ved Nordic Darts Masters, hvor også Ivan Springborg Poulsen vil være blandt deltagerne.

Favoritterne sejrede

I det hele taget var det de seedede nationer, der dikterede slagets gang på åbningsdagen ved World Cup of Darts.

Foruden Holland lykkedes det også Skotland, Wales og Australien at avancere videre til anden runde, efter komfortable sejre over Kina, Finland og Italien. Dermed var der altså ingen store overraskelser på tapetet torsdag aften.

Mens de fire seedede nationer først var i aktion i gårsdagens sidste kampe, lykkedes det inden da også Litauen, Polen, Singapore og USA at spille sig videre til anden runde, efter de hver især havde sendt henholdsvis Ungarn, Tjekkiet, Gibraltar og Sverige ud af turneringen.

Særligt Polen imponerede i den forbindelse særdeles positivt. Krzysztof Ratajski og Krzysztof Kciuk leverede således et gennemsnit på hele 104,79 mod et ligeledes velspillende tjekkisk mandskab. Der venter derfor Skotland en alvorlig opgave, når de i morgen møder Polen i 1/8-finalerne.

World Cup of Darts fortsætter i aften klokken 19:00, og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max. Du finder fredag aftens kampprogram længere nede i denne artikel.

Se/gense højdepunkterne fra førstedagen ved World Cup of Darts i videren her nedenfor:


Resultater – World Cup of Darts
Torsdag 9. september

Første runde
Litauen (75,02) 5-3 (71,26) Ungarn
Polen (104,97) 5-2 (103,47) Tjekkiet
Singapore (78,59) 5-4 (71,48) Gibraltar
USA (91,99) 5-0 (86,35) Sverige
Skotland (93,94) 5-0 (62,12) Kina
Holland (92,35) 5-1 (79,93) Danmark
Wales (89,30) 5-2 (82,57) Finland
Australien (92,78) 5-0 (68,22) Italien


Kampprogram – World Cup of Darts
Fredag 10. september (19:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
Første runde
Rusland v Japan
Spanien v Sydafrika
Irland v Portugal
Østrig v Filippinerne
Nordirland v Hong Kong
Tyskland v Canada
England v Brasilien
Belgien v Grækenland


Læs også:

Her er lodtrækningen til Nordic Darts Masters

Rundens hold i 1. division (niende spillerunde)

Andreas Toft Jørgensen forud for World Cup of Darts: ‘Selvfølgelig er Holland favoritter’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*