Suveræne Peter Wright vandt World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright vandt søndag aften World Matchplay for første gang i karrieren.

Med en overlegen sejr på 18-9 over den forsvarende World Matchplay-vinder, Dimitri Van den Bergh, lykkedes det i går 51-årige Peter Wright at vinde sin første World Matchplay-titel i karrieren. Med til sejren hører en præmiecheck svarende til godt og vel 1,3 millioner danske kroner.

Allerede fra finalens start lagde Peter Wright sig i førersædet, da han efter første session spillede sig i front 4-1. Den føring blev sidenhen udvidet til 8-2, og herfra var der aldrig tvivl om udfaldet af kampen. ‘Snakebite’ var således mærkbart bedre end sin 27-årige modstander. Wrights gennemsnit på 105,9 var ganske vist kun fem point højere end Van den Berghs, men til gengæld lød doublestatistikken på hele 58,06%, mens statistikken hos Wrights belgiske modstander sluttede på blot 27,27%.

Fjerde major i karrieren

Det er som nævnt første gang i karrieren, at Peter Wright vinder World Matchplay-titlen. Wright var også i finalen i 2017, hvor han imidlertid tabte 18-8 til Phil Taylor, i hvad der viste sig at blive Taylors sidste sejr ved en major.

Peter Wright har nu vundet fire majors i karrieren. Først vandt verdensranglistens nummer to UK Open i 2017, mens han sidenhen vandt både VM og European Championship i 2020.

Søndagens finalesejr rykker ganske vist ikke på skottens placering på verdensranglisten, om end han haler en smule ind på Gerwyn Price, der indtager førstepladsen. For Dimitri Van den Berghs vedkommende betyder resultatet af finalen, at belgieren rykker tre placeringer frem på ranglisten i forhold til starten på World Matchplay, hvor han nu indtager femtepladsen.

Både Peter Wright, Dimitri Van den Bergh og resten af PDC-stjernerne kan nu se frem til en uges turneringspause, inden sæsonens sjette Super Series begynder på mandag den 2. august. Her spilles der tre Players Championship-turneringer på tre dage.

Se/gense højdepunkterne fra finalen ved World Matchplay her:


World Matchplay – resultater
Søndag 25. juli

Finale
Peter Wright (105,90) 18-9 (100,88) Dimitri Van den Bergh


Læs også:

Suveræne Dimitri van Den Bergh: Leverer historiens højeste gennemsnit ved Grand Slam of Darts

Video: Peter Wright laver karrierens første 9-darter på TV

Video: Alle 9-dartere ved PDC World Matchplay

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*