Video: Alle 9-dartere ved PDC World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I alt er der lavet syv 9-dartere i PDC World Matchplays 26-årige historie.

På lørdag begynder en af dartsportens helt store begivenheder, når PDC afholder den 26. udgave af World Matchplay. Sidste år var det som bekendt Gary Anderson der kunne løfte trofæet for første gang i sin karriere. Det var i øvrigt også første gang, at trofæet blev vundet under dets nye navn: The Phil Taylor Trophy.

På sin vej til sidste års triumf lykkedes det i øvrigt Gary Anderson at levere sin tredje TV-transmitterede 9-darter i karrieren. Andersons 9-darter var derudover også den blot syvende 9-darter i World Matchplays historie. Dermed blev Anderson den anden spiller i Matchplay-historien, der undervejs til sin samlede sejr laverede en 9-darter undervejs. Den første var Phil Taylor i 2002.

Du kan se/gense samtlige 9-dartere gennem World Matchplays historie her nedenfor. Listen begynder med Phil Taylors 9-darter mod Chris Mason i 2002, der var den første live-transmitterede 9-darter på britisk TV nogensinde.

Der skulle sidenhen gå otte år før den næste 9-darter blev leveret ved World Matchplay. I 2010 præsterede Raymond van Barneveld således sin seneste TV-transmitterede 9-darter, da han i turneringens første runde besejrede Denis Ovens 10-1. Den femdobbelte verdensmester spillede sig samme år i finalen, hvor han imidlertid tabte til førnævnte Phil Taylor.

Blot et år senere var John Part manden bag World Matchplay-historiens tredje 9-darter, da han i førsterunde-opgøret mod Mark Webster leverede karrierens eneste TV-transmitterede 9-darter. På trods af den imponerende præstation tabte den tredobbelte verdensmester sit indledende opgør 8-10.

2012 var et særligt mindeværdigt år ved World Matchplay, eftersom der indenfor 24 timer blev leveret hele to 9-dartere i anden runde af turneringen. Den første blev leveret af Michael van Gerwen, mens Wes Newton fulgte op dagen efter. Særligt Michael van Gerwens 9-darter står tilbage som et legendarisk øjeblik, eftersom han i det efterfølgende leg missede endnu en 9-darter. Wes Newton tabte i øvrigt, på trods af sin 9-darter, sin kamp mod Justin Pipe, alt imens Michael van Gerwen tabte sin efterfølgende kamp i tredje runde til James Wade.

Phil Taylor er og bliver kongen af World Matchplay. I 2014 leverede ‘The Power’ endnu en 9-darter, da han i turneringens anden runde besejrede Michael Smith 16-6. Phil Taylor havde forinden kampen proklameret, at hvis man er den type der kan lide at oddse, “så skulle man nok tage og oddse på en 9-darter“. Den 16-dobbelte verdensmester holdt hvad han lovede, og vandt sidenhen turneringen med en sejr på 18-9 over Michael van Gerwen i finalen.

Det er formentlig de færreste der registrerede det, men lige forinden at Gary Anderson leverede World Matchplay historiens syvende 9-darter, så havde Joe Cullen lukket det foregående leg på blot 10 pile. Det i sig selv er en præstation, som kun sker enormt sjældent. Joe Cullen nåede dog ikke at nyde stjernerusen særlig længe, for blot 47 sekunder senere havde Gary Anderson præsteret sin tredje TV-transmitterede 9-darter i karrieren. En præstation som sikrede skotten 375.000 kroner oveni de 960.000 kroner han sidenhen indkasserede for at vinde turneringen. Ikke dårligt, for blot en uges arbejde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*