Optakt: I dag begynder World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson vandt sidste år World Matchplay for første gang i sin karriere – han spåes dog ikke store chancer for at gentage sin succes i år.

Med godt og vel 1,2 millioner danske kroner til vinderen af turneringen og næsten 6 millioner danske kroner i den samlede præmiesum, så er World Matchplay verdens næststørste dartturnering, og er således kun overgået af verdensmesterskabet.

World Matchplay er da også, på lige fod med verdensmesterskabet, den ældste turnering i PDC, idet den første gang blev afholdt i 1994. Modsat VM, så har World Matchplay imidlertid haft det samme spillested gennem alle årene, og er på den baggrund også den mest traditionstunge turnering i PDC.

HØR OGSÅ: Podcast: World Matchplay optakt

Sidste år var det Gary Anderson der løb med den samlede sejr, da han i en forrygende finale besejrede Mensur Suljovic 21-19. Dermed blev Anderson den ottende spiller, der kunne løfte World Matchplay-trofæet. Også Larry Butler, Peter Evison, Colin Lloyd og James Wade har vundet turneringen en enkelt gang, alt imens både Rod Harrington og Michael van Gerwen to gange har opnået succes i “Winter Gardens”. Herfra er der dog langt op til kongen af Blackpool, Phil Taylor, der løftede trofæet intet mindre end 16 gange, hvilket er blandt årsagerne til, at World Matchplay-trofæet er blevet omdøbt til “The Phil Taylor Trophy”.

Spørger man bookmakerne, så er Michael van Gerwen den ubestridte favorit med henblik på at generobre trofæet. Den regerende verdensmester er dog blevet tildelt en særdeles hård lodtrækning, hvor han blandt andet er havnet i samme halvdel som Gary Anderson og James Wade, alt imens spillere som Mensur Suljovic, Michael Smith, Glen Durrant og Nathan Aspinall også er at finde i den øverste del af lodtrækningen.

Væsentligt mere overkommelig er lodtrækningen for Peter Wright, der har en fornuftig vej frem til en potentiel semifinale. Også Rob Cross og Gerwyn Price er i den forbindelse en del af den nederste lodtrækning ved World Matchplay.

Hvad enten lodtrækningen viser sig at få en betydning eller ej, så er det som bekendt kun tiden der kan løfte sløret for, hvem der løfter trofæet søndag den 28. juli. Indtil da, vil vi her på Dartnyheder.dk se frem mod de respektive kampe – lige fra første runde og frem til finalen. Nedenfor finder du derfor en optakt til alle lørdagens fire kampe ved World Matchplay. Kampe, der i øvrigt kan ses live på TV3 Sport og Viaplay.dk fra klokken 20.00

Kampprogram lørdag 20. juli
Første runde (20.00)

Nathan Aspinall (13) vs. Mervyn King

Den regerende UK Open-vinder og verdensranglistens nummer 13, Nathan Aspinall, får i aften sin debut ved World Matchplay. Den 28-årige englænder møder i den forbindelse sin 25 år ældre landsmand, Mervyn King.

King deltager i år ved sit 13. World Matchplay i træk, men ser man bort fra semifinalen i 2009, så har ‘The King’ generelt haft det svært i Winter Gardens, hvor han hele otte gange har tabt allerede i første runde.

Der kunne da også på forhånd tegne sig et billede af, at Mervyn King i år taber sin første kamp for tredje år i træk ved World Matchplay. King har således haft en svær sæson på ProTouren, hvor kun en enkelt semifinale ved et Players Championship-event og et par kvartfinaler på Europa Touren har været højdepunkterne i Kings foreløbige sæson. Væsentligt bedre står det til for Aspinall, der i skrivende stund er noteret for PDC’s 14. højeste gennemsnit, og derudover kunne fejre en fornem sejr ved US Darts Masters for blot få uger siden.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 10-6

Gerwyn Price (7) vs. Stephen Bunting

Selvom Stephen Bunting de seneste måneder har gennemgået en mindre opblomstring i PDC, så er det svært at forestille sig, hvordan den tidligere Lakeside-vinder skulle kunne udfordre en særdeles formstærk Gerwyn Price i første runde ved dette års World Matchplay. Med et sæsongennemsnit på 98,34 er det således kun Michael van Gerwen og Rob Cross der overgår Gerwyn Price, der da også vandt to Players Championship-turneringer tilbage i februar, og derudover har optrådt i seks øvrige semifinaler i denne sæson.

Bunting skal imidlertid sætte sin lid til, at han kan fortsætte sin opadgående formkurve, og at Price spiller under niveau. Hvis ikke det sker, så er det meget sandsynligt, at Price henter sin fjerde indbyrdes sejr i træk mod sin engelske modstander.

Bud på resultat: Gerwyn Price vinder 10-5

Gary Anderson (4) vs. Danny Noppert

Selvom det ikke er meget vi har set til Gary Anderson i denne sæson, så var der stor opmuntring for skottens fans, da han tilbage i juni spillede suverænt ved PDC’s World Cup of Darts. Men selvom han i tirsdags spillede sig i semifinalen ved et Players Championship-event, så har den regerende World Matchplay-vinder været langt fra sit topniveau gennem de seneste uger, hvor han blandt andet floppede ved German Darts Masters i forrige weekend.

Det vil dog ikke være første gang i karrieren, hvis Anderson i aften formår at sætte sine kritikere på plads, ved at levere en pragtpræstation mod Danny Noppert. Den 28-årige hollænder har ellers haft en godkendt sæson, til trods for de to tidlige nederlag i første runde ved midtugens Players Championships.

Negativ formkurve eller ej, så ændrer det dog ikke på, at Anderson er favorit. Vi krydser dog fingre for, at vi kan få en lige så dramatisk kamp, som da de to mødtes ved Grand Slam i 2016, hvor Anderson kun lige akkurat spillede sig videre til anden runde efter en sejr på 10-9.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 10-7

Rob Cross (2) vs. Chris Dobey

Selvom Rob Cross endnu ikke har spillet sig forbi anden runde ved World Matchplay, siden han fik debut i 2017, så bør han i år betragtes som en af de helt store favoritter. Særligt lodtrækningen bør være til Cross’ fordel, der med et sæsongennemsnit på 99,46 kun er overgået af Michael van Gerwen.

På den baggrund er 28-årige Cross da også massiv favorit mod sin et år ældre landsmand, Chris Dobey, der selv ligger med et fornemt sæsongennemsnit på 94,86.

Det taler da også kun yderligere til Cross’ fordel, at han har vundet sine seneste tre indbyrdes opgør mod Dobey. Derudover tabte ‘Hollywood’ i øvrigt begge sine kampe i første runde ved midtugens Players Championship-turneringer, og har generelt haft svært ved at ride videre på sin succesfulde finale-placering ved Danish Darts Open tilbage i midten af juni.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 10-5

Alle aftenens kampe kan ses live på TV3 Sport og Viaplay.dk fra klokken 20.00

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*