Rob Cross følger Durrant ud af Premier League mens James Wade fortsætter storformen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross ender for andet år i træk på niendepladsen i Premier League, hvilket betyder, at han bliver elimineret fra resten af turneringen efter aftenens sidste kamp mod Glen Durrant.

I tirsdags stod det klart, at Glen Durrant ikke ville forsvare sit Premier League-trofæ, eftersom den tredobbelte BDO-verdensmester uundgåeligt ville ende på sidstepladsen i tabellen.

Efter gårsdagens kampe er det nu ligeledes en kendsgerning, at Rob Cross kommer til at afslutte sæsonen som nummer ni, efter han snævert tabte 7-5 til Nathan Aspinall. Nederlaget betyder, at ‘Voltage’ og ‘Duzza’ bliver elimineret fra resten af turneringen efter torsdagens kampe i niende spillerunde. Paradoksalt nok møder de to nedrykkere i den sammenhæng hinanden i aftenens første kamp.

For Nathan Aspinall betyder resultatet af gårsdagens kamp omvendt, at den 29-årige englænder fastholder sin plads i top fire, hvor han nu indtager tredjepladsen, og blot har et enkelt point op til Dimitri van den Bergh på førstepladsen.

Premier League tabellen efter ottende spillerunde:

Foto: PDC

Utallige missede doubler

Netop Dimitri van den Bergh kunne i går fejre sin tredje Premier League-sejr i træk, da han besejrede den dobbelte verdensmester Gary Anderson 7-5.

Dimitri van den Bergh etablerede sig hurtigt en føring på 4-1, inden Gary Anderson fik kæmpet sig tilbage til stillingen 5-5. Lige lidt hjalp det dog, eftersom den 26-årige belgier vandt kampens to sidste legs.

‘The Flying Scotman’ var dog ikke uden chancer, eftersom Dimitri van den Bergh skulle bruge hele 19 og 20 pile på at vinde kampens afgørende legs. I det hele taget var kampen da også kendetegnet ved, at de to spillere skulle bruge væsentligt flere pile end tidligere i turneringen – i særdeleshed fordi de brugte usædvanligt mange pile på doublerne. Til sammen missede de to profiler hele 46 doublepile, hvilket, ifølge Premium Dart Data, er ny rekord i en gruppekamp i Premier League.

MVG satte kritikerne på plads

I den efterfølgende kamp var der knap så meget usikkerhed på skivens yderste ringe, til trods for at hverken Michael van Gerwen eller José de Sousa afsluttede kampen med lukkeprocenter over 33%.

Alligevel lykkedes det ‘MVG’ at tage revanche for sine seneste Premier League kampe, hvor hollænderen har haft svært ved at ramme sit vanlige topniveau. I går leverede Michael van Gerwen således et gennemsnit på 104,72, da han besejrede sin portugisiske modstander med cifrene 7-4. Kampen var særligt kendetegnet ved, at begge spillere havde særdeles godt fat i triple 20, hvilket blandt andet kom til udtryk ved 180’er-statistikken, der viste, at de begge lavede syv ‘maxier’ undervejs.

Sejren bringer Michael van Gerwen op som nummer to i tabellen, alt imens José de Sousa indtager sjettepladsen, efter sit første nederlag i fire kampe.

James Wade fortsatte storformen

En af de spillere som José de Sousa i den kommende tid vil skulle jagte, med henblik på at spille sig ind i den eftertragtede top fire, er James Wade, der for tredje aften i træk leverede et gennemsnit over 104.

Denne gang lød statistikken på 105,29, da den 38-årige englænder besejrede Jonny Clayton med de overbevisende cifre 7-2. Dermed springer ‘The Machine’ direkte op på fjerdepladsen i tabellen, til trods for at han var helt nede som nummer ni blot to kampe forinden.

For Claytons vedkommende betyder nederlaget omvendt, at han for første gang i sin debutsæson er ude af top fire. Faktisk er waliseren nu helt nede som nummer otte. Clayton kan dog glæde sig over, at der kun er et enkelt point op til netop James Wade på den semifinalegivende fjerdeplads.

Wright pligtsejrede over Durrant

I onsdagens sidste kamp endte resultatet ikke overraskende med en tiltrængt sejr til Peter Wright, der, efter at have tabt sine to foregående kampe, indkasserede en komfortabel pligtsejr på 7-1 over Glen Durrant, der endnu engang skuffede gevaldigt med et gennemsnit på blot 79,54.

Uanset om Glen Durrant tager point i sin sidste kamp mod Rob Cross i aften eller ej, så vil den regerende Premier League-vinder kunne konstatere, at han skriver sig ind i historiebøgerne som den spiller, der har vundet færrest point i en Premier League-sæson nogensinde. Den rekord er i skrivende stund indehavet af Gerwyn Price, der blot vandt to point i 2019-sæsonen.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du finder kampprogrammet for torsdagens kampe længere nede. Kampene vil kunne følges live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.


Resultater – onsdag 21. april
Rob Cross (90,52) 5-7 (94,58) Nathan Aspinall
Gary Anderson (91,16) 5-7 (87,28) Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen (104,72) 7-4 (98,69) Jose de Sousa
James Wade (105,29) 7-2 (103,23) Jonny Clayton
Peter Wright (94,75) 7-1 (79,54) Glen Durrant


Kampprogram
Niende spillerunde (Judgement Night) – torsdag 22. april
Glen Durrant v Rob Cross
Jonny Clayton v Michael van Gerwen
Jose de Sousa v Peter Wright
Nathan Aspinall v Gary Anderson
Dimitri Van den Bergh v James Wade


Eksperternes Premier League-tabel efter ottende runde:

EkspertTippet rigtige vinderTippet rigtige resultatPoint
Daniel Tyge Thybøl111144
Frede Johansen131043
Per Laursen91039
Mads Magnussen91039
Martin Hawkins15839
Michael Frydendahl10834
Henrik Vestbo16531
Christian Krille Sørensen12630
Jonas Jung13528
Benjamin Leander11526

Topscorer runde 1-8:

RundeTopscorerPoint
1Mads Magnussen9
2Christian Krille Sørensen
Daniel Tyge Thybøl
7
3Daniel Tyge Thybøl
Frede Johansen
Per Laursen
6
4Michael Frydendahl7
5Mads Magnussen
Per Laursen
6
6Frede Johansen7
7Daniel Tyge Thybøl8
8Frede Johansen10


Læs også:

Barry Hearn stopper som formand for PDC

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 11/13

PDC rykker Nordic Darts Masters til september og vender tilbage i 2022

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*