Gary Anderson og Stephen Bunting er klar til semifinalerne ved VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson og Stephen Bunting er som de første spillere videre til semifinalerne ved VM 2021.

Gary Anderson og Stephen Bunting er videre til semifinalerne ved PDC’s verdensmesterskab. De to tidligere verdensmestre besejrede henholdsvis Dirk van Duijvenbode 5-3 og Krzysztof Ratajski 5-1 i deres respektive kvartfinaler.

Mens Gary Anderson, der vandt PDC’s verdensmesterskab i 2015 og 2016, nu kan se frem til sin sjette semifinale ved VM i PDC, så er det første gang nogensinde, at Stephen Bunting er blandt de sidste fire spillere i Alexandra Palace. Bunting vandt dog BDO’s verdensmesterskab i 2014, hvorefter han skiftede til PDC. Siden da har han kun to gange, indtil i dag, kvalificeret sig til en semifinale ved en major. Sidste gang det skete, var dog helt tilbage ved UK Open i 2015.

I semifinalerne vil Stephen Bunting i øvrigt kunne se frem til at møde vinderen af aftenens kvartfinale mellem Gerwyn Price og Daryl Gurney, alt imens Gary Anderson skal møde vinderen af opgøret mellem Michael van Gerwen og Dave Chisnall.

Bunting fortsatte sin imponerende stime

Selve eftermiddagens kvartfinaler blev aldrig for alvor dramatiske, eftersom både Bunting og Anderson i høj grad dominerede deres respektive kampe fra start til slut.

I den sammenhæng indledte Bunting årets første TV-kamp med at spille sig foran 3-0 mod polske Ratajski – en føring som ‘The Polish Eagle’ aldrig formåede at indhente, til trods for at han undervejs fik reduceret til stillingen 4-3. Herefter satte Bunting dog foden på speederen, og vandt således kampens sidste set ved at lukke på henholdsvis 12, 14 og 15 dart.

‘The Bullet’ endte kampen med et fornemt gennemsnit på 101,01, hvilket er hans hidtil højeste i turneringen indtil videre, efter han i sine indledende sejre over Andy Boulton, James Wade og Ryan Searle snittede mellem 93,21-97,86.

Anderson i fuldt flow

Også Gary Anderson endte med et fornemt gennemsnit, idet 5-1 sejren over Dirk van Duijvenbode blev hevet i land med et gennemsnit på 101,07. I sine indledende sejre over Madars Razma, Mensur Suljovic og Devon Petersen endte den 50-årige skotte i øvrigt med gennemsnit på henholdsvis 96,86, 92,49 og 95,55.

Som cifrene indikerer, så var Anderson selvsagt fuldstændig dominerende i opgøret mod 28-årige Duijvenbode, der ellers har haft et forrygende verdensmesterskab forud for eftermiddagens nederlag. Duijvenbode vandt retfærdigvis også kampens første set, men umiddelbart herefter formåede Anderson at vinde hele 10 legs i træk, hvorefter han i sikker stil sikrede sig den samlede sejr.

VM’s sidste to kvartfinaler afgøres i aften, og kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport fra klokken 19:00.


Resultater VM 2021 – Fredag 1. januar
Kvartfinaler
Stephen Bunting (101,01) 5-3 (97,58) Krzysztof Ratajski
Gary Anderson (101,07) 5-1 (94,29) Dirk van Duijvenbode


Kampprogram VM 2021 – Fredag 1. januar
Kvartfinaler (19:15) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport
Gerwyn Price vs. Daryl Gurney
Michael van Gerwen vs. Dave Chisnall


Læs også:

Opdateret verdensrangliste efter VM’s fjerde runde

PDC udskyder Q-School

Top 10: De mest læste artikler i 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*