Michael van Gerwen er tilbage på tronen: Vandt Players Championship Finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen vandt i går Players Championship Finals for sjette gang i karrieren.

Verdensranglistens nummer ét, Michael van Gerwen, fik i går afsluttet en tiltrængt titeltørke, da triumferede ved Players Championship Finals, hvor han besejrede Mervyn King 11-10 i et medrivende finaleopgør.

Det er første gang UK Open i starten af marts, at Michael van Gerwen vinder en stor TV-turnering. I mellemtiden har den tredobbelte verdensmester ganske vist vundet tre Players Championship-titler, men det ændrer dog ikke på, at “MVG” grundlæggende har haft en skuffende sæson, hvor både antallet af titler og hollænderens gennemsnit har været mindre, end man har kunnet forvente.

Det blev der til dels lavet om på ved Players Championship Finals, hvor Michael van Gerwen ikke blot satte resten af verdenseliten til vægs, men også leverede et samlet turneringsgennemsnit på 102,06, og sågar snittede intet mindre end 110,01 i sin kvartfinalesejr over landsmanden Dirk van Duijvenbode.

Players Championship Finals var den sidste ranglisteturnering i PDC inden VM begynder den 15. december. Her vil Michael van Gerwen nu igen være favorit til at tage revanche for sit nederlag ved VM-finalen i år, hvor han tabte 7-3 til Peter Wright.

Besejrede Mervyn King i medrivende finale

Som nævnt kom Michael van Gerwen dog ikke dansende til sejr i gårsdagens finale, hvor han altså besejrede veteranen Mervyn King 11-10 i en højdramatisk finale, hvor begge spillere havde følelserne helt ude på tøjet.

De to finalister fulgtes pænt ad gennem hele kampen, og kun enkelte gange lykkedes det for enten “The King” eller “MVG” at bringe sig foran med to legs. Men ved stillingen 10-10 var der fuldstændig balance i regnskabet.

Til trods for tre missede matchpile i det afgørende leg formåede verdensetteren at holde hovedet koldt, inden han afgjorde kampen på double otte, hvilket fuldendte den 31-årige hollænderes 37. majorsejr i karrieren, alt imens Mervyn King nu har stået i seks majorfinaler i sin PDC-karriere – dog uden at vinde en eneste af dem.

Du kan se de afgørende resultater fra Players Championship Finals her nedenfor:


Resultater – Players Championship Finals

Kvartfinaler
Mervyn King (100,74) 10-8 (97,63) Damon Heta
Peter Wright (101,87) 10-6 (102,91) Michael Smith
Gerwyn Price (96,02) 10-9 (96,33) Joe Cullen
Michael van Gerwen (110,01) 10-5 (103,26) Dirk van Duijvenbode

Semifinaler
Mervyn King (92,45) 11-4 (84,10) Peter Wright
Michael van Gerwen (98,52) 11-8 (95,07) Gerwyn Price

Finale
Michael van Gerwen (104,98) 11-10 (99,78) Mervyn King


Læs også:

Peter Wright anser ikke Michael van Gerwen som en trussel ved VM

66-årige Paul Lim kvalificerer sig til PDC’s verdensmesterskab

Opdateret verdensrangliste

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*