VM-kvartfinalist tildelt otte års karantæne efter matchfixing

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images

Den tidligere VM-kvartfinalist, Kyle McKinstry, er blevet tildelt en karantæne på otte år, efter at være blevet dømt skyldig for matchfixing.

Tilbage i slutningen af oktober blev det 20-årige stortalent Wessel Nijman idømt en straf på fem års karantæne fra PDC, efter han som den ene af to sigtede spillere var blevet dømt skyldig i matchfixing i en kamp ved webcam-turneringen “Icons of Darts”, der blev spillet den 14. maj.

Læs også: 20-årigt stortalent tildelt fem års karantæne efter matchfixing

Nu er der så faldet dom i den anden af de to sager, og denne gang lyder dommen på intet mindre end otte års karantæne. Det skriver myndigheden Darts Regulation Autority (DRA, red.) på deres hjemmeside. Den fixede kamp blev spillet den 2. maj, hvor McKinstry tabte 5-0 til David Evans.

Den dømte spiller er den tidligere kvartfinalist ved BDO’s verdensmesterskab, Kyle McKinstry. Den 34-årige nordirer kvalificerede sig til BDO’s verdensmesterskab i 2018 og 2019, og har derudover vundet titler ved England Open og på PDC’s Challenge Tour.

Kyle McKinstry indrømmede at have været involveret i matchfixing allerede tilbage i september, men dommen faldt altså først officielt i går.

Hovedpersonen har efterfølgende skrevet følgende ord på sin Facebook-profil:

– Jeg har lavet en dum fejl, på et dårligt tidspunkt i mit liv. Det her er noget jeg vil fortryde resten af mit liv, og jeg håber, at det her vil blive en katalysator for andre, der befinder sig i en lignende position. Jeg har i sinde at arbejde hårdt, forblive ydmyg og forhåbentlig lægge det her bag mig, så jeg kan komme tilbage større og stærkere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*