James Wade og Jose de Sousa er klar til finalen ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

James Wade er i finalen ved Grand Slam of Darts for tredje gang i karrieren efter et forrygende comeback mod Dimitri van Den Bergh.

James Wade og Jose de Sousa er videre til finalen ved Grand Slam of Darts, efter de sent mandag aften besejrede henholdsvis Dimitri van Den Bergh 16-15 og Simon Whitlock 16-12 i turneringens semifinaler.

Mens James Wade altså nu kan se frem til sin 23. majorfinale i PDC, så vil tirsdagens finale være den første i karrieren for Jose de Sousa. Den 46-årige portugiser fik for alvor sit sportslige gennembrud sidste sæson, hvor han vandt et Tour Card i januar 2019 og sidenhen triumferede ved to Players Championship-turneringer, mens han for lidt over en måned siden vandt sin hidtil største sejr i karrieren på PDC’s Europa Tour ved European Darts Grand Prix.

Den positiv formkurve til trods, så er finaleplaceringen ikke desto mindre særdeles overraskende. Jose de Sousa var således blot placeret som nummer 34 på PDC’s verdensrangliste forud for Grand Slam. Uanset udfaldet af finalen, så vil ‘The Special One’ dog være garanteret at avancere 14 placeringer, og vil sågar have muligheden for at rykke op som nummer 15, såfremt han formår at fuldende sensationen i sin første majorfinale.

For James Wades vedkommende betyder finaleplaceringen, at han er sikret en placering som nummer syv efter Grand Slam, uanset om han vinder eller ej. Dermed avancerer den 37-årige englænder kun en enkelt placering i forhold til før Grand Slam.

Wade fuldendte imponerende comeback mod van Den Bergh

Netop James Wade var i øvrigt i finalen ved Grand Slam i både 2010 og 2016, hvor han imidlertid tabte til først Scott Waites og sidenhen Michael van Gerwen – men nu skal tiden altså vise, om tredje gang er lykkens gang for den ni-dobbelte majorvinder.

‘The Machine’ var ellers bagud lige til det sidste i sin semifinale mod 26-årige Dimitri van Den Bergh. Først ved stillingen 1-5 og sidenhen 6-10. Herfra formåede Wade dog stille men stødt at bevæge sig tilbage i opgøret, og formåede da også at reducere til stillingen 9-10.

På dette tidspunkt af kampen lignede det, at Wade havde overtaget kampens momentum, men på forunderlig vis ændrede kampbilledet sig pludseligt igen, og Wades belgiske modstander etablerede igen et forspring på 9-13.

Nok engang formåede James Wade dog at kæmpe sig tilbage i opgøret, og scoretavlen viste senere cifrene 13-14. I kampens 28. leg begik Dimitri van Den Bergh så en utrolig fejltagelse, idet han fra 130 gik efter rød bull på sidste pil og efterlod 25, mens Wade var helt tilbage på 241. I stedet for at efterlade en ren double formåede den dobbelte ungdomsmester i stedet at gøre betingelserne for at bringe sig et leg fra en samlet sejr væsentligt svære, og ‘The Dreammaker’ missede sågar fem doublepile for en føring på 15-13, inden Wade kynisk udlignede til 14-14.

Herfra skiftedes de to Matchplay-vindere til at bryde hinandens udlæg, inden kampen skulle afgøres i et sidste afgørende leg. Her havde Wade fordelen af udlægget, hvilket han udnyttede til perfektion ved at afgøre kampen med en 12-darter. Dimitri van Den Bergh var med andre ord nødsaget til at lukke i ni dart for at vinde kampen, alt imens Wade formåede at vinde opgøret, til trods for ikke at have været foran før kampens sidste leg.

Simon Whitlock tabte trods glimrende start

I mandagens første semifinale var der ligeledes spænding gennem det meste af kampen, da Jose de Sousa som nævnt besejrede den dobbelte VM-finalist Simon Whitlock 16-12.

Australske Whitlock var ellers 5-2 i kampens indledning, og snittede på dette tidspunkt tæt på 110. Desværre for den populære troldmand, så holdt niveauet ikke hele vejen, og de Sousa formåede i stedet at kapitulere på Whitlocks formdyk.

Ved stillingen 6-6 overtog portugiseren kampens momentum, og selvom Whitlock hele tiden sikrede sig, at de Sousa ikke fik alt for lang snor, så udviklede der sig alligevel en form for konsensus om slutresultatet, da Grand Slam-debutanten bragte sig foran 13-10.

Den føring holdt sidenhen hele vejen, og selvom Whitlock viste fighterhjerte lige til det sidste, så var modstanden alligevel for hård, hvilket blev cementeret i kampens sidste leg, hvor de Sousa lukkede og slukkede med en 13-darter mod udlæg.

Du kan se en oversigt over mandagens semifinaleresultater her nedenfor, mens du finder sendeplanen for tirsdagens finale umiddelbart nedenunder. Finalen vil kunne ses på Viaplay og PDC.tv fra klokken 19:00.


Resultater – Grand Slam of Darts
Mandag 23. november

Semifinaler
Jose de Sousa (97,53) 16-12 (97,92) Simon Whitlock
James Wade (98,61) 16-15 (96,87) Dimitri van Den Bergh


Kampprogram – Grand Slam of Darts
Tirsdag 24. november

Finale (19:00) Viaplay og PDC.tv
James Wade vs. Jose de Sousa


Læs også:

James Wade efter at have råbt modstander i hovedet: ‘Jeg ville vinde for enhver pris’

Video: Jose de Sousa med 9-darter ved European Championship

Suveræne Dimitri van Den Bergh: Leverer historiens højeste gennemsnit ved Grand Slam of Darts

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*