Simon Whitlock banker Michael van Gerwen – Anderson og Smith videre til kvartfinalerne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Simon Whitlock sendte i går aftes verdensetteren, Michael van Gerwen, ud af World Matchplay.

For tredje år i træk ender World Matchplay drømmene med en tidlig exit for verdensranglistens nummer et, Michael van Gerwen, der i går aftes overbevisende tabte 4-11 til australske Simon Whitlock.

Whitlock havde ellers tabt sine seneste 15 kampe mod hollænderen, men i går var der altså ingen tvivl om resultatet, hvor ‘The Wizard’ leverede en fornem præstation med et gennemsnit på 98,11, alt imens ‘MVG’ skuffede, idet hans gennemsnit endte på blot 90,8, hvilket er hans laveste gennemsnit i en TV kamp i 60 kampe.

Simon Whitlock kan nu glæde sig over, at han er klar til World Matchplays kvartfinaler, hvor han møder Gary Anderson. Omvendt må Michael van Gerwen acceptere endnu en Matchplay fiasko, efter han de seneste tre sæsoner er røget ud i henholdvis første og anden runde efter nederlag til Jeffrey de Zwaan, Glen Durrant og nu altså Simon Whitlock.

Dimitri van Den Bergh åbnede ballet

Selvom Whitlocks sejr sjæler overskrifterne dagen derpå, så var det den dobbelte ungdomsverdensmester, Dimitri van Den Bergh, der åbnede ballet tirsdag aften.

Her lykkedes det belgieren at besejre den dobbelte VM-semifinalist, Nathan Aspinall, med cifrene 10-5. ‘The DreamMaker’ er dermed den sidste spiller, der kvalificerer sig til anden runde ved dette års Matchplay, alt imens Aspinall endnu aldrig har prøvet at vinde en kamp i Matchplay regi, efter at have kvalificeret sig de seneste to sæsoner.

Michael Smith vandt finalistduellen

I tirsdagens anden kamp mødtes de seneste to sæsoners finalister. Her lykkedes det sidste års finalist, Michael Smith, at besejre Mensur Suljovic 14-12, efter en kamp hvor han blandt andet formåede at lave 10 180’ere undervejs.

Suljovic var ellers foran 6-9 undervejs, men formåede altså aldrig at lukke kampen, inden Smith fik kæmpet sig tilbage i opgøret.

Eftersom Suljovic var i finalen i 2018, så mister han adskillige ranglistepoint på PDC’s to-årige verdensrangliste. Østrigeren rykker dermed en enkelt plads ned fra sin foreløbige 12. plads, men må forventes at falde et par placeringer yderligere, når Matchplay er overstået. I mellemtiden kan han hjemme fra sin sofa overvære Michael Smith, når han i kvartfinalen støder sammen med Krzysztof Ratajski.

Anderson videre uden at imponere

En anden spiller der har adskillige ranglistepoint at forsvare er vinderen fra 2018, Gary Anderson.

Indtil videre er den dobbelte verdensmester dog godt på vej, idet han er videre til kvartfinalen, efter han i går besejrede James Wade 11-8. Med et gennemsnit på 92,91 lykkedes det dog aldrig for Gary Anderson at finde sit topniveau, hvilket han heller ikke gjorde i første runde, hvor han endte med et gennemsnit på 90,59. Derfor kan skotten absolut ikke vide sig sikker, inden han i kvartfinalen møder Simon Whitlock.

Krzysztof Ratajski sikrer sig ny fornem sejr

Også polske Krzysztof Ratajski er videre til kvartfinalen, hvor han møder Michael Smith. Det står klart, efter det i går lykkedes Ratajski at besejre tyske Gabriel Clemens 12-10.

Ratajski var ellers bagud 9-10, og Clemens manglede derfor blot et enkelt leg, for at avancere videre fra anden runde. Med tre legs lukket i 15, 17 og 14 dart formåede ‘The Polish Eagle’ dog at vende opgøret, og dermed spille sig i sin første kvartfinale ved en major i PDC nogensinde, hvilket betyder, at Ratajski rykker op som foreløbig nummer 12 på PDC’s verdensrangliste.

World Matchplay fortsætter i aften klokken 20:00. Kampene kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv. Du finder kampprogrammet for aftenens kampe i bunden af artiklen, mens du lige her nedenfor finder en oversigt over tirsdagens resultater.


Resultater onsdag 21. juli
Første- og anden runde
Dimitri Van den Bergh (98,42) 10-5 (93,54) (6) Nathan Aspinall (første runde)
Michael Smith (5) (94,99) 14-12 (91,7) (12) Mensur Suljovic
Gary Anderson (8) (92,91) 11-8 (93,96) (9) James Wade
Simon Whitlock (16) (98,11) 11-4 (90,8) (1) Michael van Gerwen
Krzysztof Ratajski (13) (99,69) 12-10 (96,89) Gabriel Clemens

Højdepunkter tirsdag 21. juli


Onsdag 22. juli (20:00) – TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Anden runde
Gurney/Evans v Chisnall/Van der Voort
Aspinall/Van den Bergh v White/Cullen
Wright/De Sousa v Durrant/De Zwaan
Price/Noppert v Lewis/Beaton

Torsdag 23. juli (20:00) – TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler

Fredag 24. juli (20:00) – TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler

Lørdag 25. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:00), Viaplay og PDC.tv
Semifinaler

Søndag 26. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:30), Viaplay og PDC.tv
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*