Peter Wright banker Gerwyn Price i finalen ved Players Championship 13

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensmesteren vandt i dag sin første titel efter coronapausen, da han besejrede Gerwyn Price 8-2 i finalen ved Players Championship 13.

Verdensmesteren Peter Wright kunne her til aften knytte næverne efter sin første turneringssejr efter coronapausen.

Med en 8-2 sejr over Gerwyn Price i finalen ved sæsonens 13. Players Championship turnering kunne ‘Snakebite’ glæde sig over, at han vandt den femte og dermed sidste turnering ved PDC Summer Series, inden World Matchplay løber af stablen fra på lørdag.

Foruden Peter Wright så blev de øvrige turneringer ved PDC Summer Series vundet af Ryan Joyce, James Wade og Michael van Gerwen, hvortil sidstnævnte vandt to turneringer undervejs. Det er dog Peter Wright der formåede at vinde flest præmiepenge i løbet af Summer Series, idet skotten samlet set vandt 22.000 pund, hvilket lige nøjagtig rækker til en førsteplads foran ‘MVG’, der selv vandt 21.500 pund.

Suveræn optakt til World Matchplay

Med den samlede sejr ved Summer Series har Peter Wright sikret sig en solid selvtillidsmæssig balast forud for World Matchplay, der i år spilles uden tilskuere. World Matchplay er den næststørste ranglisteturnering i PDC, og afvikles traditionelt i Winter Gardens i den engelske by Blackpool. Grundet tilskuerrestriktionerne er turneringen i år dog flyttet til væsentligt mere ydmyge rammer i Milton Keynes, der også har været spillested for de seneste fem dages Players Championship turneringer.

Ved World Matchplay vil Peter Wright være to’er og kan se frem til en særdeles hård lodtrækning mod den formstærke portugiser Jose de Sousa. Førsteseedede Michael van Gerwen møder i øvrigt Brendan Dolan.

Tidligt nederlag for Cross

Blandt dagens øvrige, nævneværdige resultater ved Players Championship 13 er det værd at fremhæve Rob Cross’ nederlag til William Borland i første runde. Det er anden gang ved Summer Series, at sidste års World Matchplay vinder tabte sin første kamp. Gårsdagens finaleplacering bidrager imidlertid til at ‘Voltage’ ender på ottendepladsen på listen over flest vundne præmiepenge ved Summer Series.

Et andet nævneværdigt resultat fandt sted i semifinalen, hvor sydafrikanske Devon Petersen leverede en forrygende præstation mod Gerwyn Price, men alligevel tabte 6-5. Petersen snittede ved den lejlighed 113,5, og vandt sine legs i 11, 12, 13, 12, 11 og 14 dart, hvilket altså alligevel ikke var nok.

Slutteligt formåede Darren Webster at lave en 9-darter i første runde, hvor han besejrede Kim Huybrechts 6-1. Webster tabte sidenhen til Peter Wright blandt de sidste 32.

Du kan se de afgørende resultater fra Players Championship 13 her nedenfor. Alle dagens øvrige resultater kan findes her, alt imens du kan se/gense dagens finale nederst i artiklen.


Resultater Players Championship 13
Sidste 16

Gerwyn Price (102,0) 6-5 (103,3) Jose De Sousa
James Wade (99,1) 6-3 (96,3) Chris Dobey
John Henderson (89,6) 6-5 (88,5) Mickey Mansell
Devon Petersen (99,3) 6-3 (98,3) Daryl Gurney
Peter Wright (102,6) 6-1 (99,5) Brendan Dolan
Nathan Aspinall (96,5) 6-3 (97,3) Dirk van Duijvenbode
Scott Baker (95,9) 6-0 (85,9) Madars Razma
Wayne Jones (83,2) 6-4 (83,2) Mike De Decker

Kvartfinaler
Gerwyn Price (102,3) 6-1 (87,6) James Wade
Devon Petersen (92,9) 6-3 (90,3) John Henderson
Peter Wright (96,9) 6-5 (97,2) Nathan Aspinall
Wayne Jones (97,0) 6-0 (79,0) Scott Baker

Semifinaler
Gerwyn Price (102,3) 7-6 (113,5) Devon Petersen
Peter Wright (109,0) 7-2 (91,8) Wayne Jones

Finale
Peter Wright (99,3) 8-2 (91,8) Gerwyn Price


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*