Optakt: Nyt kæmpebrag venter forude i Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Rex Features

Michael van Gerwen står i aften overfor Gerwyn Price i sjette runde af den indeværende Premier League-sæson. Det sker blot få dage efter de to tørnede sammen i finalen ved UK Open.

For blot få dage siden mødtes de i finalen ved UK Open. I aften står verdensranglistens nummer et og tre, Michael van Gerwen og Gerwyn Price, så endnu engang overfor hinanden, i en hvad der tegner til at blive et definerende opgør i denne Premier League-sæson. Begge spillere kan med en sejr konsolidere en foreløbig plads i top fire, alt imens et nederlag kan blive dyrt for begge parter.

Uanset hvordan kampen ender, så skal dramaet afgøres i engelske Liverpool, hvor M&S Arena, modsat så mange andre sportsarenaer, endnu ikke har set sig nødsaget til at lukke af for tilskuere. Dermed kan den lokale helt, Stephen Bunting, se frem til lokal opbakning, når han i aften indtager challenger-rollen mod Rob Cross.

Du kan se en optakt til alle aftenens kampe her nedenfor. Kampene begynder klokken 20.00 og kan ses live på både TV3 Sport og Viaplay.dk.

Premier League tabellen (efter første fem runder)

Placering Navn Point Kampe 180’ere Gennemsnit Lukkeprocent
1 Glen Durrant 7 5 6 95,61 40,79
2 Michael Smith 7 5 13 97,25 40,00
3 Michael van Gerwen 6 5 12 100,77 54,55
4 Nathan Aspinall 6 5 12 95,86 42,65
5 Gerwyn Price 5 5 11 96,62 40,00
6 Gary Anderson 5 5 17 94,54 34,52
7 Peter Wright 5 5 17 96,39 44,07
8 Rob Cross 4 5 14 94,97 42,65
9 Daryl Gurney 2 5 10 92,78 38,98

Michael Smith vs. Peter Wright

Ingen Premier League-spiller har i år oplevet så stor forskel på sine præstationer i Premier League og PDC’s øvrige turneringer som Peter Wright.

Verdensmesteren har været outstanding i årets første tre måneder, og er da også noteret for det foreløbigt højeste sæsongennemsnit af alle spillere på 100,72. Alligevel indtager den 50-årige skotte en skuffende syvendeplads i Premier League-tabellen, hvor han blot har to sejre efter de første fem runder.

Først i sidste uge fandt ‘Snakebite’ for alvor formen i Premier League, hvor han snittede 110 i sin 7-3 sejr over Nathan Aspinall. Præstationen har været længe undervejs, men spørgsmålet er nu, om ikke Wright kapitulerer på den gode formkurve, og dermed begynder at avancerer i tabellen.

Uanset hvad, så står Wright dog overfor en svær opgave i aftenens første kamp, hvor han møder Michael Smith. Den tidligere VM- og Premier League-finalist har haft en svingende sæsonstart, men baseret på de seneste ugers præstationer ved Belgian Darts Championship og UK Open, så kan Wright forvente, at han skal levere sit A-niveau, hvis ikke han vil risikere at blive isoleret i den kedelige del af Premier League-tabellen. Bedømt på den umiddelbare formkurve ligner Wright dog den altoverskyggende favorit, selvom kampen sagtens kan blive tæt.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 7-5

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Peter Wright vinder (80%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (20%, 1 Stemmer)
 • Michael Smith vinder (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 5

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney vs. Glen Durrant

Aftenens andet opgør bliver en direkte duel mellem Premier Leagues foreløbige sidste- og førsteplads.

Mens Daryl Gurney har fået en skrækkelig start på 2020 både i- og udenfor Premier League, så fik nordireren et tiltrængt selvtillidsboost ved weekendens UK Open, idet han med sejre over blandt andre Peter Wright spillede sig i semifinalen.

Det momentum skal Gurney forsøge at bygge videre på mod Glen Durrant, der i skrivende stund topper Premier League. Den tredobbelte BDO-verdensmester har i sin debutsæson imponeret med sejre over både Michael Smith, Gary Anderson og Gerwyn Price, og jagter nu endegyldigt en plads i top fire.

Selvom forskellen i Premier League-tabellen er til at føle på, så bør niveauforskellen i aften ikke være nær så stor. Hvem end der vinder, så bør man kunne forvente et relativt tæt opgør, hvor Durrant imidlertid må betegnes som favorit.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 7-4

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Glen Durrant vinder (80%, 4 Stemmer)
 • Daryl Gurney vinder (20%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 5

Indlæser ... Indlæser ...

Gerwyn Price vs. Michael van Gerwen 

Aftenens tredje opgør markerer kampen, som hele forsamlingen i M&S Arena vil have set frem til.

I en gentagelse af søndagens UK Open-finale, hvor Michael van Gerwen besejrede Gerwyn Price 11-9, mødes verdensranglistens nummer et og tre i et direkte opgør om en foreløbig placering i Premier Leagues top fire. Kampen er dog særlig vigtig for Price, der risikerer at blive isoleret i den kedelige del af tabellen, hvis ikke han sikrer sig sæsonens anden Premier League sejr i aften.

De to rivaler mødes i aften for 24. gang i karrieren, og mens MVG gik ubesejret gennem de første 19 indbyrdes opgør, så har Price vundet to ud af de sidste fire kampe. Det skete i semifinalen ved sidste års Grand Slam, alt imens waliseren også løb med sejren så sent som for få uger siden, hvor de mødtes i en Players Championship-finale.

Set i lyset af weekendens suveræne præstationer ved UK Open, så bør Michael van Gerwen betegnes som favorit. Man bør dog også kunne forvente et festfyrværkeri af et opgør.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 7-5

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Michael van Gerwen vinder (60%, 3 Stemmer)
 • Gerwyn Price vinder (20%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (20%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 5

Indlæser ... Indlæser ...

Rob Cross vs. Stephen Butning

Det er ingen hemmelighed, at Rob Cross har fået en særdeles skuffende start på 2020. Den tidligere verdensmester har slet ikke kunnet få spillet til at fungere, hvilket kan måles både på resultaterne og gennemsnit. Blot to kvartfinaler i sæsonens første ni turneringer og det 24. højeste sæsongennemsnit i PDC er ikke tilfredsstillende for den tredobbelte major-vinder, der i skrivende stund er placeret som nummer otte i Premier League-tabellen.

29-årige Cross får dog en glimrende mulighed for en mindre genoprejsning i aften, hvor han møder denne uges challenger, Stephen Bunting.

34-årige Bunting har de seneste år kæmpet gevaldigt med at finde tilbage til fordums styrke, der blandt andet sikrede ham VM-titlen i BDO i 2014. Enkelte gang i løbet af de seneste 18 måneder har ‘The Bullet’ dog vist, at han fortsat har et topniveau, der kan bide skeer med verdenseliten – som eksempelvis da han spillede sig i semifinalen ved en Players Championship-turnering for små tre uger siden.

De to verdensmestre mødtes i øvrigt senest så sent som i den foregående weekend, hvor Cross hev en smal 10-8 sejr i land ved UK Open. Formkurven er dog bekymrende, og Cross kan derfor forvente endnu en tæt kamp i aften.

Bud på resultat: 6-6

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Stephen Bunting vinder (43%, 3 Stemmer)
 • Rob Cross vinder (29%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (29%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 7

Indlæser ... Indlæser ...

Gary Anderson vs. Nathan Aspinall

Efter en helt suveræn start på 2020, så har den seneste måneds resultater været meget middelmådige for den dobbelte, skotske verdensmester, Gary Anderson.

‘The Flying Scotsman’ vandt som bekendt årets første Players Championship-turnering, men har siden da haft svært ved at opretholde et tilfredsstillende bundniveau. Det kan blive et problem i aften, hvor sidste års UK Open-vinder, Nathan Aspinall, skal forsøge at konsolidere sin foreløbige top fire-placering i sin Premier League debutsæson.

Netop Aspinall har modsat Anderson formået at opretholde et imponerende bundniveau gennem hele sæsonen. Anderson er derfor nødsaget til at finde storspillet frem i aften, hvis ikke han vil risikere at lide sit tredje nederlag til ‘The Asp’ i træk.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 7-4

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Nathan Aspinall vinder (57%, 4 Stemmer)
 • Gary Anderson vinder (43%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 7

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*