Optakt: Beholder Durrant førstepladsen efter Dublin?

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Premier League er nået til fjerde runde og denne gang finder det hele sted i Dublin.

Ingen er endnu rigtig rykket fra i toppen af Premier League, især ikke efter, at Nathan Aspinall nappede en noget overraskende sejr over Michael van Gerwen i sidste uge.

Til gengæld ser det noget kedeligt ud for Daryl Gurney i bunden, som kun har formået at få ét point i tre kampe. Nordireren er bestemt ikke sat af endnu, især på grund af det meget tætte midterfelt, men han skal snart have nogle point, hvis det ikke skal ende med at blive rigtig grimt.

Om det irske publikum kan se udover striden med Nordirland må tiden vise, men han kunne bestemt godt bruge publikum i ryggen, når han i aften skal op mod Michael Smith.

Aftenens udfordrer er William O’Connor, som skal op mod Michael van Gerwen, som helt sikkert gerne vil revanchere sit nederlag fra sidste runde.

Der er altså meget at se frem til i aften, og her kan du læse optakt til hver enkelt kamp forud for i aften.

Alle aftenens kampe kan i øvrigt ses live på TV3 Sport og Viaplay fra klokken 20:00.

Premier League table (PDC)

Glen Durrant v Nathan Aspinall
Glen Durrant nappede førstepladsen i sidste runde, da han slog Gary Anderson i den sidste kamp i tredje runde. Her spillede han en ganske habil kamp, som gav ham en sejr på 7-4.

Det er dog langt fra givet, at han vinder i aften, da Nathan Aspinall kan spille en rigtig god dart. Mod Michael van Gerwen, som han slog med 7-5, snittede han således lige over 101, hvilket er et højere snit end det Durrant præsterede mod Gary Anderson.

Glen Durrant har dog den interne statistik til sin fordel, da den tidligere BDO-verdensmester har slået Aspinall i begge indbyrdes opgør. Denne kamp kan nemt blive fugl eller fisk, men dog må det være sikkert, at det bliver et rigtig flot niveau, som kampen bliver spillet med.

Bud på resultat: 6-6

Rob Cross v Gary Anderson
Begge spillere har 3 point, efter tre kampe. Altså en sejr, en uafgjort og et nederlag. Rob Cross har endnu ikke været vildt imponerende i denne sæsons Premier League. Hans gennemsnit i sidste runde mod Peter Wright var ganske enkelt forfærdeligt.

Der må Anderson siges, at have gjort det noget bedre, omend det ikke er blevet til flere point end Cross. Skotten har trods alt spillet med nogle mere valide gennemsnit, hvilket gør, at han måske skal betragtes som en lille favorit her. Der er ingen tvivl om, at hvis Cross rammer dagen, så kan han godt nappe sejren, men det virker bare til, at der efterhånden er længere og længere mellem de helt gode dage.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 7-5

Daryl Gurney v Michael Smith
Darul Gurney har på ingen måde været imponerende i denne sæson. Omend han formåede at hente sæsonens første point mod Gerwyn Price, med et walisisk publikum vel at mærke.

Han skal op mod en noget svingende Michael Smith, som man virkelig ikke ved, hvor man har. I sidste runde af Premier League gennembankede han Jonny Clayton med 7-1 og snittede omkring de 107, men i weekenden tabte han begge sine kampe i første runde ved Players Championship.
Det er altså noget af en humørspiller.

Til gengæld virker Gurney til at have det svært, med at hæve niveauet. Han er altså afhængig af Smiths humør. Rammer Smith dagen, så ligner han en klar favorit, men hvis han har endnu en off-day, så er Gurney bestemt ikke uden chancer.

Bud på resultat: 6-6

William O’Connor v Michael van Gerwen
Det kan godt blive grimt for William O’Connor det her. Tidligere har ireren da godt nok vist, at han godt kan være med mod de helt store, men han er stadig ikke så stabil, som den absolutte top. Men måske et irsk publikum kan bane vejen for ham.

Men det bliver som sagt rigtig svært, da Michael van Gerwen uden tvivl vil bevise, at han altså er med for at vinde, og første step er at vinde gruppespillet. Derfor må det antages, at han i aften møder op med det spillehumør, som i kender Michael van Gerwen for, og som før i tiden ville være et sikkert snit over de 100. Om han snitter over 100 i aften er mere tvivlsomt, men det bliver umådeligt svært for William O’Connor i aften.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 7-4

Gerwyn Price v Peter Wright
En gentagelse af den dramatiske semifinale ved VM. Gerwyn Price vil uden tvivl gerne have hævn i dette opgør. De to har faktisk allerede mødt hinanden én gang siden. Det var i finalen ved Players Championship 5 i weekenden, hvor Wright vandt med 8-6.

Det må antages, at vi står overfor en lige så tæt kamp i aften. Det vi dog kan sige er, at Wright endnu ikke har formået at tage det flotte gulvspil fra denne sæson med op på Premier League scenen. I bedste MvG-stil, har Wright således nærmest kun snittet over 100 i alle hans kampe, men det har han bare ikke vist i Premier League endnu.

Det kan dog være, at det er i aften, at han tager niveauet med. Det bliver nok nødvendigt, for Price hungrer efter en sejr, nu hvor det er blevet til tre uafgjorte i de tre første kampe.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 7-5

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*