Peter Wright besejrer Michael Smith i dramatisk Masters-finale

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensmesteren måtte overleve tre matchpile i Masters-finalen mod Michael Smith.

Peter Wright fortsætter hvor han slap, da han nytårsdag besejrede Michael van Gerwen i VM-finalen. I går vandt han således sin anden TV-turnering i træk, da han med cifrene 11-10 besejrede Michael Smith i finalen ved Ladbrokes Masters.

49-årige Wright måtte ellers overleve tre matchpile i kampens afgørende leg, inden han selv kunne afslutte kampen på double otte. Inden da havde ‘Snakebite’ lagt et betydeligt pres på sin 20 år yngre modstander, da han med tre tripe 19’ere spillede sig ned fra 187 til 16, hvorefter Michael Smith brændte tre rene doublepile fordelt på double 20 og double 10.

Wrights tredje major

Med titlen er Peter Wright nu oppe på tre individuelle major-titler, alt imens Michael Smith fortsat har sin første til gode, til trods for nu at have optrådt i fem major-finaler, herunder finalen ved både VM, Premier League og World Matchplay.

Forud for finalesejren indledte Wright turneringen med en 10-7 sejr over Joe Cullen, inden han i kvartfinalen besejrede Dave Chisnall med intet mindre end 10-0. Herefter blev Gary Anderson besejret 11-7 i semifinalen, hvorefter Michael Smith altså måtte se sig besejret i finalen.

Masters-turneringen bidrager ikke til verdensranglisten, hvor Wright dermed ikke haler ind på Michael van Gerwens førsteplads. Til gengæld kan han glæde sig over en præmiecheck på lidt over en halv million kroner.

God optakt inden Premier League

Næste opgave for Peter Wright vil finde sted allerede på torsdag, hvor han møder Michael van Gerwen i første runde af den nye Premier League-sæson. I den forbindelse kan Peter Wright glæde sig over at tanken er fyldt med selvtillid, alt imens Michael van Gerwen tabte allerede i første runde af Masters-turneringen, og dermed ikke fik mulighed for at revanchere sit VM-finalenederlaget til netop Peter Wright. Til gengæld får han altså muligheden igen allerede nu på torsdag.


2020 Ladbrokes Masters
Kvartfinaler
Michael Smith (88,04) 10-6 (92,47) Adrian Lewis
Nathan Aspinall (95,00) 10-8 (95,53) Jonny Clayton
Gary Anderson (103,39) 10-2 (99,53) Gerwyn Price
Peter Wright (97,6) 10-0 (78,94) Dave Chisnall

Semifinaler
Michael Smith (92,48) 11-10 (92,40) Nathan Aspinall
Peter Wright (98,86) 11-7 (96,85) Gary Anderson

Finale
Peter Wright (95,01) 11-10 (89,71) Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*