Michael van Gerwen lider overraskende nederlag, mens Michael Smith stjal rampelyset

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen tabte i går sin første kamp ved Masters siden 2014.

Efter at have vundet Masters de seneste fem sæsoner, så tabte Michael van Gerwen i går sin første kamp ved dette års udgave af turneringen, da han med et beskedent gennemsnit på 94,24 led et overraskende nederlag på 10-6 til walisiske Jonny Clayton.

Foruden en 164-lukker undervejs, så havde Michael van Gerwen overordnet et stort besvær med at udnytte sine doubler, hvilket flere gange blev straffet af Clayton. Det giver derfor anledning til at til at spørge, om den hollandske verdensetter endnu har fundet sig til rette, efter han for nyligt skiftede ammunition efter skiftet fra XQMax til Winmau.

Michael Smith stjal rampelyset

Mens Michael van Gerwen altså ganske overraskende er ude af dette års Masters-turnering, så blev fredagens kampprogram indledt med et velspillet opgør mellem Michael Smith og Mensur Suljovic, hvor engelske Smith stjal rampelyset.

I en kamp hvor ingen legs blev afgjort i mere en 15 dart, var det ellers østrigske Suljovic der kom bedst fra land, og hurtigt sikrede sig en førring på 2-0. Herfra så Smith sig dog ikke tilbage, og vandt i stedet fem legs i træk, inden kampen i sidste ende blev afgjort med cifrene 10-6. Dermed lykkedes det ikke for Mensur Suljovic at lægge det skuffende VM-nederlag til Fallon Sherrock bag sig, og østrigeren har nu tabt sine seneste tre TV-kampe. Omvendt kan Michael Smith glæde sig over, at han med et gennemsnit på 101,85 leverede aftenens markant bedste præstation.

Sejre til Aspinall og Lewis

Også Nathan Aspinall og Adrian Lewis er videre til anden runde af Masters, efter de hver især vandt henholdvis 10-4 og 10-5 over James Wade og Rob Cross. Begge kampe var kendetegnet ved, at ingen af spillerne på noget tidspunkt fandt storspillet frem.

Særligt Rob Cross må i den forbindelse se tilbage på en tarvelig sæsonstart. Med et gennemsnit på blot 83,81 lod den tidligere verdensmester sig notere for aftenens markant laveste gennemsnit.

Du kan se en oversigt over fredagens resultater og lørdagens kampprogram her nedenfor. Alle lørdagens kampe kan ses live på Viaplay fra klokken 20.00. Derudover sender TV3 Max live fra klokken 21.00.


Resultater fredag 31. januar
Første runde
Michael Smith (101,85) 10-6 (97,95) Mensur Suljovic
Nathan Aspinall (90,67) 10-4 (87,55) James Wade
Jonny Clayton (93,75) 10-6 (94,24) Michael van Gerwen
Adrian Lewis (87,8) 10-5 (83,81) Rob Cross

Kampprogram lørdag 1. februar (20.00)
Første runde

Daryl Gurney vs. Dave Chisnall
Gary Anderson vs. Ian White
Peter Wright vs. Joe Cullen
Gerwyn Price vs. Simon Whitlock


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*