Peter Wright skabte overraskelsen: PDC har en ny verdensmester

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Live-Darts

Peter Wright skabte overraskelsen og besejrede Michael van Gerwen i finalen ved PDC’s verdensmesterskab.

49-årige Peter Wright er ny verdensmester i PDC.

Efter en velspillet og dramatisk kamp, lykkedes det her til aften den farverige skotte at besejre Michael van Gerwen 7-3 i finalen ved PDC’s verdensmesterskab. Det er første gang nogensinde, at Peter Wright kan lade sig hylde som verdensmester, hvilket gør ham til den niende verdensmester i PDC’s historie.

Forud for kampen var 30-årige Michael van Gerwen ellers udpeget som favorit, og førte da også den indbyrdes statistik med 59 sejre mod 17 sejre til sin skotske rival.

Wright overlegen på doublerne

Det er ikke første gang Michael van Gerwen og Peter Wright har stået overfor hinanden i en VM-finale. Det skete også i 2014, hvor ‘MVG’ vandt kampen 7-4. Siden da, forud for i aften, havde de to spillere mødtes i 17 finaler i PDC, hvoraf Michael van Gerwen havde vundet de 15. Ved flere lejligheder har Peter Wright ellers haft muligheden for at besejre sin hollandske ærkemodstander. Det mest berømte eksempel er Premier League-finalen i 2017, hvor Wright missede seks matchpile for den samlede sejr.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener spillerne ved VM i dart

I aftenens finale var der imidlertid ingen slinger i valsen for Wright, der efter VM-sejren kan se frem til at rykke op som nummer to på verdensranglisten. Med en suveræn lukkeprocent på 54,76% var den tidligere UK Open-vinder således usædvanligt kynisk på doublerne, hvilket ikke efterlod mange chancer for Michael van Gerwen, der omvendt brændte ualmindeligt mange afgørende pile på dartskivens yderste ringe, og derfor betød det knap så meget, at MVG’s gennemsnit på 102,88 var minimalt højere end Wrights, der lød på 102,79.

Skriver sig ind i historiebøgerne 

Mens Michael van Gerwen altså ikke formåede at genvinde sin VM-titel som regerende verdensmester, hvilket han dermed endnu aldrig har prøvet, så kan Peter Wright altså glæde sig over titlen som den niende verdensmester i PDC’s 27-årige historie. Han træder dermed i fodsporene på Dennis Priestley, Phil Taylor, John Part, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Gary Anderson, Rob Cross og naturligvis førnævnte Michael van Gerwen, der selv har tre VM-trofæer på CV’et.

Den nye titel som verdensmester markerer i øvrigt et afgørende brud i Peter Wrights karriere, der foruden sin sejr ved UK Open i 2017 har været kendt for ikke at kunne stå for presset ved de store TV-turneringer, hvor han forud for i aften havde tabt 10 ud af 11 major finaler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*