Optakt: De sidste kvartfinaler skal afgøres

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I går blev de to første kvartfinaler afgjort, i dag skal de sidste to finde deres vindere.

I går blev de første to semifinalister fundet, da Peter Wright vandt 16-12 over Dave Chisnall. Det så ellers ud til, at Dave Chisnall ville booke sin plads i semifinalen, da han undervejs var foran med 8-5. På det tidspunkt havde ‘Snaktebite’ slet ikke momentum i sit spil, men han fik alligevel sneget sig op på 8-7 inden reklamepausen, og efter pausen fortsatte skotten bare fremad og var pludselig foran med 13-8, et forspring som Chisnall aldrig fik hentet, trods en reducering til 13-12.

I den anden kvartfinale fik Glen Durrant spillet sig videre til semifinalen. Han vandt ligeledes med 16-12, og selvom Michael Smith undervejs var foran med 6-3, så var Glen Durrant i kontrol i det meste af kampen. Da ‘Duzza’ kom foran med 14-9 virkede kampen til at være mere eller mindre lukket.

Dermed kommer Peter Wright og Glen Durrant til at møde hinanden i morgen i den første semifinale.

Den anden semifinale

I dag skal vi så have fundet de sidste to semifinalister. Fire stærke spillere står klar til at tage de to pladser.

I den første kvartfinale skal Gerwyn Price op mod Gary Anderson. En gentagelse af sidste års finale, som af mange er blevet døbt som ‘den mest omdiskuterede dartkamp nogensinde’. De to har ikke mødt hinanden et væld af gange siden, men de mødtes dog under US Open, hvor Gerwyn Price vandt med 8-6.
Kigger man på de to spilleres præstationer indtil videre i turneringen, så ligger de meget lige i forhold til diverse snit, som de har lavet indtil videre. Gary Anderson har dog præsteret det højeste snit, hvilket var på imponerende 105.08. Det var dog i gruppespillet, hvor kampenes format var en hel del kortere. Hvem der kommer til at drage fordel af det lange format kan være svært at sige, da mange faktorer spiller ind. Hvordan har Andersons ryg det? Er rutinen altafgørende i så lange formater? Det bliver spændende at se, hvor den her kamp ender, men spørger man bookmakerne, så står Gerwyn Price med favoritværdigheden.

I dagens anden kvartfinale er der knap så meget tvivl om favoritværdigheden. Det er selvfølgelig Michael van Gerwen, som er favorit i opgøret mod Adrian Lewis. Bookmakerne giver således lige omkring odds 1.11 på Michael van Gerwen og 6.50 på Adrian Lewis.
Havde det været for 3-4 år siden ville oddsene nok have været mere lige, men siden har man ikke set særlig mange store præstationer fra Adrian Lewis. Derudover kan man også tage med, at de to mødte hinanden allerede i gruppespillet, hvor Michael van Gerwen vandt med 5-2, hvor han snittede 104.53 mod Lewis’ 96.29.
Samtidig plejer det lange format at være til hollænderens fordel, da han er blandt de få, som kan holde et virkelig højt niveau igennem stort set hele formatet.
Adrian Lewis bliver i hvert fald nødt til at hive en ret stor kanin op af hatten, hvis han skal gøre sig forhåbninger om en tæt kamp i  aften.

Du kan se en oversigt over dagens kampe, samt resultaterne fra i går, nedenfor. Alle dagens kampe kan ses på pdc.tv, Viaplay og TV3 Max fra klokken 21.00 i aften.


Lørdag 16. november (21.00)
Kvartfinaler (bedst af 31 legs)
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Adrian Lewis


Resultater fra fredag 15. november
Kvartfinaler

Peter Wright (101.15) 16-12 (98.64) Dave Chisnall
Glen Durrant (98.15) 16-12 (97.95) Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*