Optakt: Hvem vinder Grand Slam i aften?

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter lidt over en uge er det nu blevet tid til at finde vinderen af Grand Slam of Darts 2019.

I modsætning til fredagens kvartfinaler, så var der ikke helt lige så meget spænding i lørdagens kvartfinaler. I den første var Gerwyn Price oppe mod Gary Anderson. De to finalister fra 2018 leverede dog ikke en lige så hæsblæsende kamp som sidste år.
Gerwyn Price kom således foran med 5-0 inden Gary Anderson tog et leg. Skotten kom dog aldrig tættere på end minus tre legs, og derfor kunne Gerwyn Price stille og roligt køre kampen hjem efter den fornemme start.

I den anden kvartfinale var der endnu mindre spænding omkring sejren. Michael van Gerwen var således suveræn mod Adrian Lewis, som ikke en gang formåede at snitte over de 90. Hollænderen var således foran med 4-1 ved den første pause, og faktisk kom verdensmesteren foran med 7-1 inden Lewis igen tog et leg. Således blev kampen ved i nogenlunde samme tempo, og dermed kunne ‘MvG’ tage sejren med 16-6.

To sessioner til tre kampe

Dermed skal vi have fundet vinderen af Grand Slam of Darts 2019 i dag. I løbet af eftermiddagen vil de to semifinaler bliver spillet, og i aften vil finalen så løbe af stablen.

I den første semifinale skal Peter Wright op mod Glen Durrant. De to har tidligere mødt hinanden fire gange. De første to gange var ved Grand Slam tilbage i 2017, hvor Durrant stadig spillede i BDO. Her blev det til en sejr til hver. Siden Durrants skifte til PDC har de to så mødt hinanden ved to forskellige Players Championship-events, og her er det også blevet til en sejr til hver. Det står altså helt lige mellem de to indbyrdes.
I de to kvartfinaler i fredags leverede begge spillere nogle gode præstationer. Peter Wright snittede således 101.25, lavede fem 180’ere og havde en lukkeprocent på 41.03 %.
Glen Durrant snittede 98.15, lavede fire 180’ere og havde en lukkeprocent på 55,17 %.
Så kan de to rutinerede herrer bibeholde det samme niveau, så kan vi godt se frem til noget af en semifinale her i eftermiddag.

I den anden semifinale skal Michael van Gerwen op mod Gerwyn Price. Det interessante ved dette opgør er, at de to har mødt hinanden hele 19 gange og har waliseren har aldrig vundet et eneste af de opgør. Han har formået at få en uafgjort i Premier League, men ellers har Michael van Gerwen vundet de resterende 18 opgør. De to har dog ikke mødt hinanden så tit i lange formater, men senest de gjorde det, var ved Champions League, hvor Michael van Gerwen lige akkurat vandt med 11-10.
Kigger man på de to spilleres vej til semifinalen, så ser det da umiddelbart også ud til, at Gerwyn Price endnu en gang får det svært. Gerwyn Price har således ikke snittet over 100 i en eneste af hans kampe indtil videre, til gengæld har Michael van Gerwen snittet over 100 i alle hans kampe, lige på nær hans første kamp mod Jim Williams i gruppespillet. Her snittede han “kun” 97.89.

Alle kampe i dag, både semifinaler og finale, spilles bedst af 31 legs. Alle dagens kampe kan ses på pdc.tv og Viaplay fra henholdsvis klokken 14.00 og 20.00.
Vil du gerne se dagens kampe i fjernsynet, så sender TV3 Max fra eftermiddagens session fra klokken 15.25, og sender fra finalen fra klokken 21.00.


Søndag 17.  november
Eftermiddagssession (14.00)

Semifinaler
Peter Wright v Glen Durrant
Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Aftensession (20.00)
Finale
Van Gerwen/Price v Wright/Durrant


Resultater fra lørdag 16. november
Kvartfinaler x2
Gerwyn Price (95.69) 16-9 (91.45) Gary Anderson
Michael van Gerwen (103.05) 16-6 (86.28) Adrian Lewis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*