Optakt: Klassiske opgør i vente ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Adrian Lewis og James Wade var i mange år udråbt som spillerne, der ville tage over, når Phil Taylor en dag stoppede karrieren. I aften mødes de så for 56. gang i karrieren.

Dave Chisnall, Glen Durrant, Michael Smith og Peter Wright er som de første fire spillere videre til kvartfinalerne ved Grand Slam of Darts 2019, efter de i går ekspederede henholdvis Ryan Harrington, Gabriel Clemens, Daryl Gurney og Rob Cross ud af turneringen.

Alle fire sejrherrer viste særdeles positive takter undervejs i deres respektive sejre. Glen Durrant måtte ganske vist overleve en enkelt matchpil mod Gabriel Clemens, men det ændrer ikke på helhedsindtrykket af BDO-verdensmesterens imponerende debutsæson i PDC, hvor han allerede har været i semifinalerne ved både World Matchplay og World Grand Prix.

Den mest dominerende præstation blev imidlertid leveret af Dave Chisnall, der leverede gårsdagens højeste gennemsnit på 102,02. Englænderen kan nu se frem til et kvartfinaleopgør mod Peter Wright.

Torsdagens kampe ved Grand Slam of Darts

Før de første kvartfinaler afvikles i morgen, så skal de sidste kampe i 1/8-finalerne afgøres i aften.

Her indledes kampprogrammet med en vaske ægte klassiker, idet den dobbelte verdensmester Adrian Lewis møder sin mangeårige rival James Wade.

Det er ganske vist en årrække siden Lewis befandt sig på sit topniveau, men tilbage i perioden 2010-2012, før Michael van Gerwen slog igennem ved World Grand Prix, så var Wade og Lewis de primære kandidater til at overtage Phil Taylors trone, den dag den 16-dobbelte verdensmester ville lægge pilene på hylden.

Sådan er det ganske vist ikke endt, men det ændrer ikke på, at Wade og Lewis har haft en række mindeværdige indbyrdes opgør gennem tiden – særligt VM-semifinalen i 2012, hvor Wade var foran 5-1 men alligevel tabte 5-6.

I dag er det så 56. gang i karrieren, at de to englændere står overfor hinanden i en officiel turnering. Her fører James Wade an med 30 sejre, hvortil to kampe er endt uafgjort alt imens de sidste 22 kampe er endt med sejre til Adrian Lewis.

Ingen tvivl hos bookmakerne

Mens det på forhånd tegner til at blive en tæt kamp mellem ‘The Machine’ og ‘Jackpot’, så har bookmakerne ikke nogle store forventninger til, at det samme vil blive tilfældet i aftenens tre øvrige opgør.

Her møder formstærke Gerwyn Price først engelske Darren Webster, der retfærdigvis imponerede i det indledende gruppespil. Kan han leve op til det niveau igen i aften, så vil Price kunne forvente at skulle leve op til sit topniveau.

Herefter møder Michael van Gerwen Ian White. Sidstnævnte har, til trods for sine imponerende resultater ved diverse gulvturneringer, tradition for ikke at levere ved de store TV-turneringer. Det skal der ændres på i aften, hvilket imidlertid bliver svært, set i lyset af at ‘MvG’ pt. er noteret for turneringens foreløbigt højeste turneringsgennemsnit på 104,20.

Torsdagens kampprogram afsluttes sidenhen med et andet klassisk opgør mellem Gary Anderson og Robert Thornton.

De to skotske landsmænd har mødt hinanden 29 gange tidligere, hvilket blot har udmundet sig i 16 sejre til Anderson. Det er dog efterhånden flere år siden, at Thornton befandt sig i topform, og bedømt på det indledende gruppespil, så vil det være en massiv overraskelse, hvis ikke ‘The Flying Scotsman’ i aften henter sin 17. indbyrdes sejr over ‘The Thorn’.

Du kan se en oversigt over hele aftenens kampprogram her nedenfor. Kampene begynder klokken 20.00 og kan ses live på Viaplay og PDC.tv alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 23.00.


Torsdag 14. november
Anden runde
James Wade v Adrian Lewis
Gerwyn Price v Darren Webster
Michael van Gerwen v Ian White
Gary Anderson v Robert Thornton

Resultater onsdag 13. november
Anden runde
Dave Chisnall (102,02) 10-3 (96,47) Ryan Harrington
Glen Durrant (96,47) 10-9 (98,34) Gabriel Clemens
Michael Smith (101,56) 10-7 (100,49) Daryl Gurney
Peter Wright (98,59) 10-3 (89,06) Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*